reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Wiem ze duzo dziewczyn zszywa w kapsułkach ale ja biorę tyle suplementów zaleconych przez dietetyka że nie wyrabiam już z tymi tabletkami... Poza tym mam problemy z wchłanianiem a taka forma oleista nie musi już być rozkładana więc mam nadzieję że się ładnie przyswaja. Olej jest ze mną od ponad pół roku... Więc powinien przynosić efekty, a tak naprawde widzę że są coraz marniejsze [emoji19] nie wiem, może to znowu rozjechane hormony tarczycy tak wpływają na te moje płodne wskaźniki [emoji85] bo mam niedoczynność i hashi i albo mam za wysoką dawkę albo za niską, nie umiem utrzymać tego w ryzach [emoji31]

Nic nie powiem o tarczycy bo nie mam takich problemów, ale pewnie może to na to wpływać. A gin coś mówił o śluzie, co możesz zrobić by go poprawić JEŚLI jest taka potrzeba?

reklama
😩😩 no nie wytrzymam... Podkusiło mnie żeby jeszczer aż zrobić test owu (taa, ja dalej o tym 🤦‍♀️) i teraz znów mam wrażenie że to pozytyw. Ten wcześniejszy był z zachowaniem odstępu 2h od wypicia kawy, później już nic nie piłam więc nie wiem czemu wyszedł negatyw a teraz znowu pozytyw. Ja nie wiem czy u mnie coś nie działa, czy te test jakieś felerne. Mam domowe laboratorium a one mają raczej spoko opinie 🤦‍♀️ ktos ma pomysł skąd u mnie te zawirowania? No i pozytyw trzeci dzień z rzędu? Ale w sumie jakiś blady ten test to może jednak to jakieś zakłamane 🙄🤔

Załączniki

• Screenshot_2021-05-05-20-16-53-818_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-05-20-16-53-818_com.miui.gallery.jpg
    126,3 KB · Wyświetleń: 98
@Kropka.88 hmm moja prolaktyna na czczo 18 🤔 chyba poczytam coś więcej o tym badaniu po tabletce 😊 a co do IO @Magdalena09 to możesz mi dodać trochę otuchy? Zbieram się już któryś raz na te krzywe i zawsze coś wyskakuje i nie mogę się zebrać w sobie a nie ukrywam, że trochę się boje iść 🙈 insulina na czczo 13.8 jak dobrze pamiętam, glukoza 92 więc wskaźnik Homa IR 3... Stąd skierowanie na te krzywe 🙈
Masz wieksza prolaktyne na czczo ale mniejszy przyrost po tabletce niz ja:) moze skonsultuj z lekarzem :) co do IO , bede musiala zapytac mojego lekarza o to, bo nie Mialam badan pod tym kątem 😉

Tak dziewczyny jeszcze się wam wyazale, właśnie się dowiedziałam że szwagierka jest w ciąży, wszystkie mają dzieci i się poryczałam, mój się mnie pyta czemu płaczę i mnie pociesza że w końcu będziemy mieć a ja czarne myśli... Już 2 cykl cały czas do mnie z tekstem ,, chcesz mi coś powiedziec" na cud w tym cyklu nie licze i jestem sceptycznie nastawiona a ten mnie jeszcze bardziej dobija...
Domyslam sie jak sie czujesz. Ja co chwile tez slysze ze ktos znajomy w ciazy. Teraz taki wiek znajomych ze kazdy zakłada rodzine itd. I wszystkim sie udaje tylko nie nam 🤦🏻‍♀️ Kazda ma prawo miec gorszy dzien , glowa do gory ☺️

Powinna trwać 10-16 dni, tak przynajmniej mówią statystycznie. Dla mnie 10 dni to trochę mało chcąc zajść w ciąże, bo do zagnieżdżenia może dojść dopiero 10-12dpo, czyli może być już po ptokach. I u jednej osoby długość tej fazy jest względnie stała, może się czasem różnic o ten 1-2 dni (chyba tyle zwykle dziewczynom wychodziło różnicy jak kiedyś o tym rozmawiałyśmy). Nie szło to kobiet stworzyć tak, żeby chociaż cykle były matematycznie wyliczalne i książkowe? [emoji16][emoji16][emoji16]

co nieee? Byloby duzo latwiej :D faceci cale zycie maja latwiej, tylko kobiety wiecznie pod gorke 😁

😩😩 no nie wytrzymam... Podkusiło mnie żeby jeszczer aż zrobić test owu (taa, ja dalej o tym 🤦‍♀️) i teraz znów mam wrażenie że to pozytyw. Ten wcześniejszy był z zachowaniem odstępu 2h od wypicia kawy, później już nic nie piłam więc nie wiem czemu wyszedł negatyw a teraz znowu pozytyw. Ja nie wiem czy u mnie coś nie działa, czy te test jakieś felerne. Mam domowe laboratorium a one mają raczej spoko opinie 🤦‍♀️ ktos ma pomysł skąd u mnie te zawirowania? No i pozytyw trzeci dzień z rzędu? Ale w sumie jakiś blady ten test to może jednak to jakieś zakłamane 🙄🤔
Wyglada ewidentnie na pozytywny, testowa ciemniejsza od kontrolnej 😀

Hej ;)
Byłam w tym cyklu pierwszy raz na monitoringu owulacji. 8dc pecehrzyk 13 mm, 13 dc 19 mm. Teraz mam przyjść za 3 dni. Cykl 4 po poronieniu. Ogółem nieregularne teraz. Przy jakiej wielkości może pęknąć? Testy owulacyjne negatywne cały czas. Poprzedni cykl miał 25 dni tylko.

[emoji30][emoji30] no nie wytrzymam... Podkusiło mnie żeby jeszczer aż zrobić test owu (taa, ja dalej o tym [emoji2356]) i teraz znów mam wrażenie że to pozytyw. Ten wcześniejszy był z zachowaniem odstępu 2h od wypicia kawy, później już nic nie piłam więc nie wiem czemu wyszedł negatyw a teraz znowu pozytyw. Ja nie wiem czy u mnie coś nie działa, czy te test jakieś felerne. Mam domowe laboratorium a one mają raczej spoko opinie [emoji2356] ktos ma pomysł skąd u mnie te zawirowania? No i pozytyw trzeci dzień z rzędu? Ale w sumie jakiś blady ten test to może jednak to jakieś zakłamane [emoji849][emoji848]

Niektórym się wyższy poziom LH po owulacji utrzymuje jakiś czas. Była tu koleżanka która przez tydzień po owu miała pozytywy, a u gina wszystko spoko [emoji6]

Domyslam sie jak sie czujesz. Ja co chwile tez slysze ze ktos znajomy w ciazy. Teraz taki wiek znajomych ze kazdy zakłada rodzine itd. I wszystkim sie udaje tylko nie nam [emoji2358] Kazda ma prawo miec gorszy dzien , glowa do gory [emoji3526]

Powinna trwać 10-16 dni, tak przynajmniej mówią statystycznie. Dla mnie 10 dni to trochę mało chcąc zajść w ciąże, bo do zagnieżdżenia może dojść dopiero 10-12dpo, czyli może być już po ptokach. I u jednej osoby długość tej fazy jest względnie stała, może się czasem różnic o ten 1-2 dni (chyba tyle zwykle dziewczynom wychodziło różnicy jak kiedyś o tym rozmawiałyśmy). Nie szło to kobiet stworzyć tak, żeby chociaż cykle były matematycznie wyliczalne i książkowe? [emoji16][emoji16][emoji16]

co nieee? Byloby duzo latwiej :D faceci cale zycie maja latwiej, tylko kobiety wiecznie pod gorke [emoji16]

Za funkcje sikania na stojąco oddałabym wszystko [emoji1787]

Uzupełnienie: za wbudowaną funkcje sikania na stojąco bez obsikiwania sobie nóg [emoji16]

Hej ;)
Byłam w tym cyklu pierwszy raz na monitoringu owulacji. 8dc pecehrzyk 13 mm, 13 dc 19 mm. Teraz mam przyjść za 3 dni. Cykl 4 po poronieniu. Ogółem nieregularne teraz. Przy jakiej wielkości może pęknąć? Testy owulacyjne negatywne cały czas. Poprzedni cykl miał 25 dni tylko.

Zwykle chyba koło 20-25 mm

reklama
Na czczo miałam dokładnie takie same wyniki, czyli w normie ale wszystko wyszło później... I mimo że też nie jestem otyła to lekarz się zdziwił że aż takie mi wyszly
@Kropka.88 hmm moja prolaktyna na czczo 18 [emoji848] chyba poczytam coś więcej o tym badaniu po tabletce [emoji4] a co do IO @Magdalena09 to możesz mi dodać trochę otuchy? Zbieram się już któryś raz na te krzywe i zawsze coś wyskakuje i nie mogę się zebrać w sobie a nie ukrywam, że trochę się boje iść [emoji85] insulina na czczo 13.8 jak dobrze pamiętam, glukoza 92 więc wskaźnik Homa IR 3... Stąd skierowanie na te krzywe [emoji85]
Na pewno warto się na tą krzywą wybrać, ja miałam na czczo dokładnie takie same wyniki jak Ty glukoza 92, insulina 13 i niestety krzywa potwierdziła i IO i jeszcze dodatkowo nietolerancję glukozy w wynikach po 2h

Do góry