reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Powodzenia! Badanie szybkie i nie takie straszne jak opisują to w internecie. Trzymam kciuki, daj znac po badaniu ✊🏼✊🏼❤️😍
Kciuki chyba mocno 3mane bo badanie się udało 😁 co prawda było o włos od przerwania bo niestety mam niski próg bólu w tych okolicach i prawie zemdlalam w trakcie zakładania balonika ale na szczęście na chwilkę przerwaliśmy kilka oddechów i dalej poszło jakoś. Sam Kontrast i usg to już pikuś. No i sa dobre wiadomości 😊 Lewy jajowod w 100% drożny, drugi tez, ale z opóźnieniem (czyli pewnie gdzies musial być lekko zlepiony). Jeden pęcherzyk dominuje ( 14mm ) w prawym jajniku wiec super ze sie udało "udroznic" skubańca jajowoda ☺ endometrium liche, ale może się jeszcze "poddtuczy" 😉 takze teraz tylko 3mac kciukasy zeby cala reszta się udała 😊 no i monitoring 5go maja zeby zobaczyć co i jak idzie. Rrrany jak to super znow wrócić do gry 🥰

Dziewczyny, jaki sluz powinien być po owulacji? Czy może być dosyc sucho?
Może być [emoji6]

Ja miałam 2.04 tez się mega balam, ale wszystki było w porządku [emoji4][emoji4] Polip endometrialny. Rano na 7 przyjęcie o 15 wyjście wyjście do domu, jak wszystko jest ok [emoji4][emoji4] Zabieg miałam w znieczuleniu ogólnym, wykonywał ten zabieg mój ginekolog więc bylam jakas taka spokojniejsze. Będzie dobrze!! [emoji4]
Miałaś jakieś objawy tego polipa? Jak to wyszło?

Kciuki chyba mocno 3mane bo badanie się udało 😁 co prawda było o włos od przerwania bo niestety mam niski próg bólu w tych okolicach i prawie zemdlalam w trakcie zakładania balonika ale na szczęście na chwilkę przerwaliśmy kilka oddechów i dalej poszło jakoś. Sam Kontrast i usg to już pikuś. No i sa dobre wiadomości 😊 Lewy jajowod w 100% drożny, drugi tez, ale z opóźnieniem (czyli pewnie gdzies musial być lekko zlepiony). Jeden pęcherzyk dominuje ( 14mm ) w prawym jajniku wiec super ze sie udało "udroznic" skubańca jajowoda ☺ endometrium liche, ale może się jeszcze "poddtuczy" 😉 takze teraz tylko 3mac kciukasy zeby cala reszta się udała 😊 no i monitoring 5go maja zeby zobaczyć co i jak idzie. Rrrany jak to super znow wrócić do gry 🥰
Ekstra!😍❤️ To badanie jest o tyle „fajne” ze jesli ktorys z jajowodów jest delikatnie zapchany to kontrast moze go udrożnić . Takze super ze u Ciebie sie udalo. Trzymam kciuki za dalsze etapy ✊🏼😘i oby jak najszybciej 2 kreski ❤️

Może być [emoji6]

Miałaś jakieś objawy tego polipa? Jak to wyszło?
Jedyne co miałam to bardzo bolesne miesiączki ( co miesiąc zastrzyk na pogotowiu) i od 4 lat staramy się o maluszka ( ponoć polip utrudnia zajście w ciążę), bardzo długo szukałam dobrego ginekologa, on zdiagnozował to na drugiej wizycie, gdzie inni ginekolodzy twierdzili, że wszystko jest w porządku... Nawet byłam w tym samym gabinecie, na tym samym USG, z tymi samymi wynikami badań, ale u Pani ginekolog która zapewniała mnie, że wszystko jest w jak najlepszym porządku po prostu mam się starać, słuchając siebie umówiłam się do Pana ginekologa, który również tam przyjmuje i on właśnie wykrył polipa. Zaznaczę, że i jeden i drugi ginekolog przyjmuje prywatnie... W tych czasach o dobrego lekarza ciężko.
Teraz jestem w 3 dniu nowego cyklu (pierwsza miesiączka po zabiegu) mam nieco bardziej obfitą miesiączkę niż co miesiąc, ale to przez to, że się oczyszczam, konsultowałam to z lekarzem. Mam nadzieję, że ten zabieg będzie skuteczny 😌😌

Cześć dziewczyny czy prolaktyna u mężczyzny 18.5 ng/ml to dużo i może wpływać na płodność? Wiem, że norma jest do 15 ng/ml. Wczoraj małż dostał wyniki i oczywiście obarczył siebie winą za nieudane starania 😔 konsultacje z endokrynologiem (mamy wspólną lekarkę) ma dopiero po majówce 😔

Jedyne co miałam to bardzo bolesne miesiączki ( co miesiąc zastrzyk na pogotowiu) i od 4 lat staramy się o maluszka ( ponoć polip utrudnia zajście w ciążę), bardzo długo szukałam dobrego ginekologa, on zdiagnozował to na drugiej wizycie, gdzie inni ginekolodzy twierdzili, że wszystko jest w porządku... Nawet byłam w tym samym gabinecie, na tym samym USG, z tymi samymi wynikami badań, ale u Pani ginekolog która zapewniała mnie, że wszystko jest w jak najlepszym porządku po prostu mam się starać, słuchając siebie umówiłam się do Pana ginekologa, który również tam przyjmuje i on właśnie wykrył polipa. Zaznaczę, że i jeden i drugi ginekolog przyjmuje prywatnie... W tych czasach o dobrego lekarza ciężko.
Teraz jestem w 3 dniu nowego cyklu (pierwsza miesiączka po zabiegu) mam nieco bardziej obfitą miesiączkę niż co miesiąc, ale to przez to, że się oczyszczam, konsultowałam to z lekarzem. Mam nadzieję, że ten zabieg będzie skuteczny 😌😌
O jej, ale wykrył przez USG?

Myślałam że jak mam robione USG to takie niespodzianki tam widać :(.

Oby teraz było dobrze!

reklama
Czesc dziewczyny🙂, wykonałam wczoraj 22 dc (jakos 7/8dni od pozytywnych testów owu) progesteron i wyszło 25,403ng/ml ( zakres 1,83-23,9).Czy według Was ta wartość nie jest za wysoka? W 3 dc mialam zaburzony stosunek lh/tsh- lh12,8U/l, a fsh 6,5 U/l (Lh/Fsh -1.97 ). Wyczytałam, że podwyższony progesteron może oznaczać pcos. Nie wiem co o tym myśleć. Czy według Was powinnam się przejmować?

Do góry