reklama
EwelinaW
Fanka BB :)
Od poronienia nie boli brzuch przed @ ale dziwne uczucie napięcia. Najgorsze, że tak miałam przed ciążą, gdzie się szykowałam na @ a nie nadchodziła. Test wówczas 2 dni po terminie był dopiero jaśniutki. Boję się, że robiąc w Wigilię, czyli dzień @ jeszcze nic nie będzie widać a mam odstawić dupka jeśli będzie negatyw. A nie wiem czy jak faktycznie ciąży nie ma to jak jeden dzień dłużej wezmę to @ i tak przyjdzie jak ma przyjść, czy to organizm musi odnotować spadek progesteronu i dopiero wtedy poleci ?
Lilka92
Mnie się wydaje, że okres pojawia się po odstawieniu, ja pierwszy miesiąc biorę duphaston, dziś ostatni dzień i byłam rano na becie... @powinna się pojawić w Wigilię... Czekam i zobaczę co dalej robićOd poronienia nie boli brzuch przed @ ale dziwne uczucie napięcia. Najgorsze, że tak miałam przed ciążą, gdzie się szykowałam na @ a nie nadchodziła. Test wówczas 2 dni po terminie był dopiero jaśniutki. Boję się, że robiąc w Wigilię, czyli dzień @ jeszcze nic nie będzie widać a mam odstawić dupka jeśli będzie negatyw. A nie wiem czy jak faktycznie ciąży nie ma to jak jeden dzień dłużej wezmę to @ i tak przyjdzie jak ma przyjść, czy to organizm musi odnotować spadek progesteronu i dopiero wtedy poleci ?
Nie wiem czy wydłużając branie tabletek nie rozlegulujesz sobie cykl, albo zablokujesz owulacje.. Zadzwoń może do lekarza i powiedz o wszystkim
agaaataaaa
Od którego dni cyklu bierzecie progesteron?
Lilka92
Ja od 19dc do 25dcOd którego dni cyklu bierzecie progesteron?
EwelinaW
Co najwyżej na cykl styczniowy chyba . z drugiej strony i tak *****, nie mam praktycznie szans na ciąże naturalnie, jakiś cud że w ogóle zaszłam, powinnam w totolotka grać a nie dzieci chcieć robić. Małe szanse stymulacją ale gin chce spróbować przez najbliższe 3 m-ce, łącznie z monitoringiem. Jeśli sie nie uda to mamy zdecydować czy chcemy iść w ostre hormonalne leczenie, na IV też nikłe szanse. Więc chyba nic do stracenia.Mnie się wydaje, że okres pojawia się po odstawieniu, ja pierwszy miesiąc biorę duphaston, dziś ostatni dzień i byłam rano na becie... @powinna się pojawić w Wigilię... Czekam i zobaczę co dalej robić
Nie wiem czy wydłużając branie tabletek nie rozlegulujesz sobie cykl, albo zablokujesz owulacje.. Zadzwoń może do lekarza i powiedz o wszystkim
Mnie już dopadła. Teraz clo i zobaczymy...Ehhh, oficjalnie przeszłam na staraczki 2021, beta wyszła mi 2,3 (25dc, 14 dpo)... Trzeba czekać na @
Oby przyszły rok był dla nas łaskawszy
Powodzenia dla nas wszystkich
Wierzę, że 2021 przyniesie zmiany
Tego życzę sobie i Wam!
agaaataaaa
Dlaczego niby nie masz szans? Masz jakas diagnoze?Co najwyżej na cykl styczniowy chyba . z drugiej strony i tak *****, nie mam praktycznie szans na ciąże naturalnie, jakiś cud że w ogóle zaszłam, powinnam w totolotka grać a nie dzieci chcieć robić. Małe szanse stymulacją ale gin chce spróbować przez najbliższe 3 m-ce, łącznie z monitoringiem. Jeśli sie nie uda to mamy zdecydować czy chcemy iść w ostre hormonalne leczenie, na IV też nikłe szanse. Więc chyba nic do stracenia.
reklama
EwelinaW
Mam bardzo niskie AMH wręcz dyskwalifikujące z IV musiałabym zrobić badania w różnych laboratoriach by przekroczyć co najmniej 0,50 i co miesiąc wartość ta spada, to też moglo przyczynić się do poronienie bo automatycznie komórki są słabszej jakości. Moja gin pracuje dodatkowo w klinice niepłodności, więc co nieco nakreśliła bo wg google to odpadam na dzień dobry. Trochę dała nadziei ale ona znowu gaśnie.Dlaczego niby nie masz szans? Masz jakas diagnoze?
Podziel się: