reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Od poronienia nie boli brzuch przed @ ale dziwne uczucie napięcia. Najgorsze, że tak miałam przed ciążą, gdzie się szykowałam na @ a nie nadchodziła. Test wówczas 2 dni po terminie był dopiero jaśniutki. Boję się, że robiąc w Wigilię, czyli dzień @ jeszcze nic nie będzie widać a mam odstawić dupka jeśli będzie negatyw. A nie wiem czy jak faktycznie ciąży nie ma to jak jeden dzień dłużej wezmę to @ i tak przyjdzie jak ma przyjść, czy to organizm musi odnotować spadek progesteronu i dopiero wtedy poleci ?

Od poronienia nie boli brzuch przed @ ale dziwne uczucie napięcia. Najgorsze, że tak miałam przed ciążą, gdzie się szykowałam na @ a nie nadchodziła. Test wówczas 2 dni po terminie był dopiero jaśniutki. Boję się, że robiąc w Wigilię, czyli dzień @ jeszcze nic nie będzie widać a mam odstawić dupka jeśli będzie negatyw. A nie wiem czy jak faktycznie ciąży nie ma to jak jeden dzień dłużej wezmę to @ i tak przyjdzie jak ma przyjść, czy to organizm musi odnotować spadek progesteronu i dopiero wtedy poleci ?
Mnie się wydaje, że okres pojawia się po odstawieniu, ja pierwszy miesiąc biorę duphaston, dziś ostatni dzień i byłam rano na becie... @powinna się pojawić w Wigilię... Czekam i zobaczę co dalej robić 😉
Nie wiem czy wydłużając branie tabletek nie rozlegulujesz sobie cykl, albo zablokujesz owulacje.. Zadzwoń może do lekarza i powiedz o wszystkim 😊

Mnie się wydaje, że okres pojawia się po odstawieniu, ja pierwszy miesiąc biorę duphaston, dziś ostatni dzień i byłam rano na becie... @powinna się pojawić w Wigilię... Czekam i zobaczę co dalej robić 😉
Nie wiem czy wydłużając branie tabletek nie rozlegulujesz sobie cykl, albo zablokujesz owulacje.. Zadzwoń może do lekarza i powiedz o wszystkim 😊
Co najwyżej na cykl styczniowy chyba 🤷‍♀️ . z drugiej strony i tak *****, nie mam praktycznie szans na ciąże naturalnie, jakiś cud że w ogóle zaszłam, powinnam w totolotka grać a nie dzieci chcieć robić. Małe szanse stymulacją ale gin chce spróbować przez najbliższe 3 m-ce, łącznie z monitoringiem. Jeśli sie nie uda to mamy zdecydować czy chcemy iść w ostre hormonalne leczenie, na IV też nikłe szanse. Więc chyba nic do stracenia.

Co najwyżej na cykl styczniowy chyba 🤷‍♀️ . z drugiej strony i tak *****, nie mam praktycznie szans na ciąże naturalnie, jakiś cud że w ogóle zaszłam, powinnam w totolotka grać a nie dzieci chcieć robić. Małe szanse stymulacją ale gin chce spróbować przez najbliższe 3 m-ce, łącznie z monitoringiem. Jeśli sie nie uda to mamy zdecydować czy chcemy iść w ostre hormonalne leczenie, na IV też nikłe szanse. Więc chyba nic do stracenia.
Dlaczego niby nie masz szans? Masz jakas diagnoze?

reklama
Dlaczego niby nie masz szans? Masz jakas diagnoze?
Mam bardzo niskie AMH wręcz dyskwalifikujące z IV musiałabym zrobić badania w różnych laboratoriach by przekroczyć co najmniej 0,50 i co miesiąc wartość ta spada, to też moglo przyczynić się do poronienie bo automatycznie komórki są słabszej jakości. Moja gin pracuje dodatkowo w klinice niepłodności, więc co nieco nakreśliła bo wg google to odpadam na dzień dobry. Trochę dała nadziei ale ona znowu gaśnie.

Do góry