reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Mam takie głupie pytanie. Błagam bez hejtu.
Karmię piersią. Dzisiaj 5 dzień cyklu (resztki okresu). Mój cykl ma zazwyczaj 30 dni. Ostatnio czułam ból owualcyjny chyba w 16dc. Od kiedy powinnam zacząć robić testy owulacyjne?
Zrobiłam dzisiaj z ciekawości (5dc) i mam taką testową..
20201221_143516.jpeg

reklama
Ja siedze w gaciach tenna dla geritrykow :D Miej wiecej taka seksowna bielizna. Nie ma bata ze zdejme. To bedzie pierwsza @ odkąd mam @ kiedy nie pozalewam w nocy wyra.

Zobacz załącznik 1217508
ja właśnie niestety muszę takie używać od kiedy zmieniły mi się na obfite w dzień i w nocy bo nigdy nie wiem kiedy fala przyjdzie kiedyś były obfite 7dni teraz wszystko się mieści w tych 3-4dniach dlatego muszę to usg zrobic dla świętego spokoju, cieszę się że wyniki dobre ja tez często pitole głupoty zamiast pytać o konkrety lekarza z nerwów 😂

ja właśnie niestety muszę takie używać od kiedy zmieniły mi się na obfite w dzień i w nocy bo nigdy nie wiem kiedy fala przyjdzie kiedyś były obfite 7dni teraz wszystko się mieści w tych 3-4dniach dlatego muszę to usg zrobic dla świętego spokoju, cieszę się że wyniki dobre ja tez często pitole głupoty zamiast pytać o konkrety lekarza z nerwów 😂
:D to chyba taka reakcja obronna. Bosh... jak ja ich musze wnerwiac. Oczywiscie ze chlapnelam od razu ze studiowalam medycyne na uniwerrsytecie google "Mam okres punktualnie BO CZYTALAM W INTERNECIE ze po lyzeczkowaniu moze sie przesunac" i se mysle (qwaa sie wymsknelo i po co?) :D Te zdanie wypowiedziane na jednym tchu powinno zastawpic waznejsze "czy moge sie juz starac". Tak czy siak juz niedlugo :D Gotowa na ten dzien bylam juz w lipcu! :D

Ja wyjątkowo w tym miesiącu mam to samo, od 17 dc pobolewa mnie brzuch jak na @,cycki i plecy tak samo... Dziś 24dc,wczoraj w nocy tak mnie rwało, że gdyby nie fakt że biorę duphaston to myślałabym, że rano pojawi się @.. Czuję się jak babunia 😂
Mi w tym cyklu nawet śluz zanikł tylko w środku minimalizm także czekam na następne nowości z cyklu co jeszcze mi wyjdzie :D🤣

Moj lekarz widział moje wyniki :) Jestem medycznym frikiem. Podobno są bardzo dobre i uwaga nie mam żadnej dysplazji. Lol. Powiedzial, że tak się czasem zdarza a wycinki były pobierane bardzo grube. Wiec cytologia zla, a po poglębionej diagnostyce ani śladu zmian. Podobno czasem tak sie zdarza a ja bede musiala po prostu robic czesciej cytologie. YYYYyyyy ... zapomnialam zapytac sie go jak to przeklada sie na moje starania bo oczywiscie musialam pitolic kocopoly nie zwiazane z tematem pod wplywem emocji.
❤️Super wieści. Znaczy się za niedługo starania? Ja już chyba wszystko przeczytałam co do tego ile trzeba czekać po łyżeczkowaniu macicy i nie mam żadnych wniosków. Wychodzi, że co kraj to obyczaj. I każdy lekarz ma inne zdanie. W Polsce są metody wyczekujące, zachowawcze. Czyli jak się zdaży ciąża szybko to trudno, ale jak zapytasz to usłyszysz "dopiero za minimum 3miesiące"

Ale mnie brzuch boli i jajniki 😵 już że dwa cykle do tyłu nie odczuwałam żadnych boli owu. A teraz dają czadu. Też tak miewacie ze w dzień owu przez ten ból nawet stosunek jest bolesny? W sensie że nie poszalejecie bo przeszkadza ból?
Mnie też boli podbrzusze i jajniki w okolicach owu ale podczas stosunku jakoś mi to bardzo nie przeszkadza a jak przeszkadza to szukamy innej pozycji 😉
Wy się boicie pytań kiedy dziecko a ją się boje tekstów typu "więcej już Wam nie trzeba bo kto by z trójką sobie poradził " Albo "już byś miała ogromny brzuch nie poradziła byś sobie" W marcu miałam rodzić trzecie dziecko którego bardzo pragnelismy i do dziś mam łzy w oczach jak o tym pomyśle że poroniłam. Niestety moja mama na każdym kroku mi mówi by się zabezpieczać bo ona więcej mi nie pomoże. Naprawdę rozwazam opcje wynajęcia pani do pomocy w domu i przy mojej dwójce maluszkow jak będę w ciąży. To jest przykre bo jeszcze niedawno narzekala że wnuków się nie doczeka. Długo zwlekalismy z decyzją o dzieciach a potem dwa lata starań o pierwsze. Moje dzieci są jej jedynymi wnukami. Mój tata milczy bo słowa matki są świete 😞 Tesciowie znowu w drugą stronę bo chcą jak najwięcej wnuków (nasze są ich jedynymi) ale niestety na pomoc z ich strony nie mogę liczyć. Po godzinie już są padnieci i nie wykazują chęci pomocy.
Moja mama pomogła mi w wychowywaniu syna. Przez wiele lat się nim opiekowała. Potem zajmowała się drugą wnuczką (od mojego brata) i potem ciągle mówiła że ona już wnuków więcej wychowywać nie będzie bo już nie ma siły. Ja to rozumiem 🤷 Zapewniłam ją że sobie jakoś poradzimy i już nie marudzi 😉
Witam wszystkie "Staraczki" :)
już dziś wiem, że w tym roku się nie uda, także rok 2021 będzie nasz :)
My staramy się o nasze maleństwo od 2015. Ja 32 l mąż 34l. W lipcu 2020 wzięliśmy się za siebie i troszkę pobadaliśmy. Tarczyca, wyszła lekka nadczynność - już unormowana lekami. Owulacja jest ok i dodatkowo wspomagana od września lamettą. Jajeczko pęka - monitorujemy owulacje. Cykle 28 dniowe. HSG zrobione w listopadzie - jajowody drożne. Mąż sprawdzony- jest ok.
Także niby ok, tylko działać i z pozytywnym testem przychodzić, bo po HSG to przez trzy miesiące jeszcze łatwiej, jak to mówi nasz ginekolog. No i co, no i ... nic. Dziś krwawe łzy. Powtarzanie, że wszystko jest dobrze, jesteśmy zdrowi i tylko działać, a najlepiej wyłączyć głowę i odpuścić, bo wtedy pomaga... no nie pomaga. Bo jak wyłączyć tą głowę, jak cały czas się o tym myśli, a każdy sygnał ciała mówi, że to na pewno oznaka, że się udało. A później jest wielkie rozczarowanie ☹️
Dlatego chętnie się dowiem, co wyłączyło głowę, albo co jeszcze zrobić, aby się udało?
Ciężko jest się odciąć od myślenia o staraniach. Ja sama non stop o tym myślę. Szczególnie jest to ciężkie jak się bierze jakieś leki albo zastrzyki itp to wiadomo że trzeba monitorować owu i pilnować tego wszystkiego. 😔
Mam takie głupie pytanie. Błagam bez hejtu.
Karmię piersią. Dzisiaj 5 dzień cyklu (resztki okresu). Mój cykl ma zazwyczaj 30 dni. Ostatnio czułam ból owualcyjny chyba w 16dc. Od kiedy powinnam zacząć robić testy owulacyjne?
Zrobiłam dzisiaj z ciekawości (5dc) i mam taką testową.. Zobacz załącznik 1217507
W tym cyklu testy robię od 10dc. I tak zazwyczaj robiłam a około 14 był zazwyczaj pizytyw. W tym cyklu jakieś dziwne rzeczy mi wychodzą. Ale jutro idę na monitoring zobaczyć co tam się dzieje.

reklama
❤️Super wieści. Znaczy się za niedługo starania? Ja już chyba wszystko przeczytałam co do tego ile trzeba czekać po łyżeczkowaniu macicy i nie mam żadnych wniosków. Wychodzi, że co kraj to obyczaj. I każdy lekarz ma inne zdanie. W Polsce są metody wyczekujące, zachowawcze. Czyli jak się zdaży ciąża szybko to trudno, ale jak zapytasz to usłyszysz "dopiero za minimum 3miesiące"
Mi tak lekarze mówili że minimum 3 miesiące. Ja i tak nie byłam gotowa wcześniej, więc tyle doczekałam .

@Celia89 cieszę się że wyniki dobre 😀

Do góry