reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny :) czy jest wśród Was ktoś kto zmaga się lub zmagał z pęcherzykami które nawet po zastrzykach na pęknięcie nie pękają? Wiecie czemu tak się dzieje?

Hej kochane 😘 wpadłam się chociaż z Wami przywitać, i życzyć miłego dnia😉
Za te co testują na dniach trzymam MOCNO 🤞🤞💖
Od rana dziś mam urwanie głowy, a zaraz robię z synkiem pierniczki 🥰
Później nadrobię Was jak będę miała wolna chwile. 😉

ja owu czuje wiec się w testy nie bawię, ale w poprzednim cyklu nie miałam śluzu, dosłownie susza. W tym zapowiada się podobnie... pilnuje bardzo picia, biorę 6 tabletek wiesiołka dziennie, ale mam już 6dc a nadal susza. Wiem ze na płodny za wcześnie, ale tam nie ma nic, a zawsze było. Już mam dosyć, kolejny cykl spisuje na straty. Do gina pójdę dopiero po nowym roku ale mam nadzieje, że potraktuje mnie poważnie, bo coś jest ewidentnie nie tak.
O kurcze...a w 6 dniu jeszcze mam końcówkę @ 😨 a śluz płodny w dzień owu mnie zalewa i dzień po ... Koniec 😂

jeszcze nie robiłam dopiero się zastanawiam to badanie to sono-HSG. Badanie drożności jajowodów. Jeśli będę robić to na pewno prywatnie, nie wiem czy na NFZ gdziekolwiek można by się tego doprosić... Nie chce urazić dziewczyn które korzystają z ginekologów na NFZ ale niestety ja z wizyt u ginekologa na NFZ mam niezbyt dobre doświadczenia... zawsze proszenie się o skierowanie na jakiekolwiek badania np układ krzepnięcia przy tabletkach anty, czy USG przy podejrzeniu endometriozy. Nie mówiąc o przestarzałym sprzęcie w większości przypadków....
Też widziałam dużo sytuacji i wszystko robię prywatnie 🙂 w sumie badania przygotowujące do hsg i samo hsg razem wyszły ok. 1500zł, może trochę więcej ale było warto, bo może mój mózg w końcu zrozumie, że nie ma problemu 😂

Super wiadomość!!!!!!
Moj lekarz widział moje wyniki :) Jestem medycznym frikiem. Podobno są bardzo dobre i uwaga nie mam żadnej dysplazji. Lol. Powiedzial, że tak się czasem zdarza a wycinki były pobierane bardzo grube. Wiec cytologia zla, a po poglębionej diagnostyce ani śladu zmian. Podobno czasem tak sie zdarza a ja bede musiala po prostu robic czesciej cytologie. YYYYyyyy ... zapomnialam zapytac sie go jak to przeklada sie na moje starania bo oczywiscie musialam pitolic kocopoly nie zwiazane z tematem pod wplywem emocji.

reklama
Do góry