reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny :) czy jest wśród Was ktoś kto zmaga się lub zmagał z pęcherzykami które nawet po zastrzykach na pęknięcie nie pękają? Wiecie czemu tak się dzieje?

Hej kochane 😘 wpadłam się chociaż z Wami przywitać, i życzyć miłego dnia😉
Za te co testują na dniach trzymam MOCNO 🤞🤞💖
Od rana dziś mam urwanie głowy, a zaraz robię z synkiem pierniczki 🥰
Później nadrobię Was jak będę miała wolna chwile. 😉

ja owu czuje wiec się w testy nie bawię, ale w poprzednim cyklu nie miałam śluzu, dosłownie susza. W tym zapowiada się podobnie... pilnuje bardzo picia, biorę 6 tabletek wiesiołka dziennie, ale mam już 6dc a nadal susza. Wiem ze na płodny za wcześnie, ale tam nie ma nic, a zawsze było. Już mam dosyć, kolejny cykl spisuje na straty. Do gina pójdę dopiero po nowym roku ale mam nadzieje, że potraktuje mnie poważnie, bo coś jest ewidentnie nie tak.
O kurcze...a w 6 dniu jeszcze mam końcówkę @ 😨 a śluz płodny w dzień owu mnie zalewa i dzień po ... Koniec 😂

jeszcze nie robiłam dopiero się zastanawiam to badanie to sono-HSG. Badanie drożności jajowodów. Jeśli będę robić to na pewno prywatnie, nie wiem czy na NFZ gdziekolwiek można by się tego doprosić... Nie chce urazić dziewczyn które korzystają z ginekologów na NFZ ale niestety ja z wizyt u ginekologa na NFZ mam niezbyt dobre doświadczenia... zawsze proszenie się o skierowanie na jakiekolwiek badania np układ krzepnięcia przy tabletkach anty, czy USG przy podejrzeniu endometriozy. Nie mówiąc o przestarzałym sprzęcie w większości przypadków....
Też widziałam dużo sytuacji i wszystko robię prywatnie 🙂 w sumie badania przygotowujące do hsg i samo hsg razem wyszły ok. 1500zł, może trochę więcej ale było warto, bo może mój mózg w końcu zrozumie, że nie ma problemu 😂

Super wiadomość!!!!!!
Moj lekarz widział moje wyniki :) Jestem medycznym frikiem. Podobno są bardzo dobre i uwaga nie mam żadnej dysplazji. Lol. Powiedzial, że tak się czasem zdarza a wycinki były pobierane bardzo grube. Wiec cytologia zla, a po poglębionej diagnostyce ani śladu zmian. Podobno czasem tak sie zdarza a ja bede musiala po prostu robic czesciej cytologie. YYYYyyyy ... zapomnialam zapytac sie go jak to przeklada sie na moje starania bo oczywiscie musialam pitolic kocopoly nie zwiazane z tematem pod wplywem emocji.

reklama
Do góry