reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dokładnie, też polecam ten wpis 😉 koleżanka pochwalila się ostatnio wesołą nowiną i okazało się że na moich urodzinach też musiała już być w ciąży. Mąż mieszkał nam dość konkretne drinki więc porobiło nami nieźle 🙈 ciąża przebiega książkowo, pierwsze prenatalne za nimi więc na tym wczesnym etapie jakaś pojedyncza impreza naprawdę nie powinna stanowić zagrożenia. Pewnie sama bym się stresowała 🤦‍♀️ ale nerwy to ostatnia rzecz która jest dla nas wszystkich wskazana 😘

Beta zrobiona, do 16 ma być wynik 🙏 nie umiała mi krwi pobrać 🙈 w jednej żyłe już mam zrosty z ciaglego pobierania, w drugiej nie było widać żył... W końcu mi z dłoni pobrała ale kapało dosłownie po kropelce 🙄
Trzymam kciuki za pozytywny wynik !!! ✊✊

Ja dziś w 20 dc i mam jakieś dziwne plamienia, nie wiem czy to po histeroskopii jeszcze (02.04), czy już może skąpa miesiączka, raczej stawiałabym na to drugie 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem załamana :( byłam wczoraj na Becie i progesteronie, potem z młodszym dzieckiem skończyłam do sklepu trochę się nalazilam i nameczylam. Wróciłam do domu i leglam przed TV o 23 przed spaniem poszłam do łazienki a tam żywa krew 😭. Teraz już niby czysto, odebrałam wyniki badań i progesteron wygląda ok (biorę do tego duphaston 2x1). Ktoś ma pomysł dlaczego mogło się pojawić takie mocne plamienie żywą krwią? Wczoraj był 22dc i 10dpo. Robiłam dzisiaj też test ciazowy i jest ciemniejszy niż wczoraj. Ledwie co zasnęłam z nerwów 😕
Ostatnio sporo się o tym naczytałam, że w sumie przy implantacji mogą pojawić krople krwi i nie musi to wskazywać niczego złego. Tak jako jak w pierwszym trymestrze mogą pojawiać się plamienia.

Sama mam taką sytuację, że nadal mam bardzo mocne bóle brzucha, pojawiło mi plamienie (nawet dzisiaj, na różowo), a beta we wtorek 32, wczoraj 62. Sama pójdę jeszcze na bętę co najmniej 3 razy zanim będę miała wizytę u gine 27go kwietnia.

Na Twoim miejscu umówiłabym się do gine i jego dopytała :)
Głowa do góry, to nie musi być nic złego :)

Jestem załamana :( byłam wczoraj na Becie i progesteronie, potem z młodszym dzieckiem skończyłam do sklepu trochę się nalazilam i nameczylam. Wróciłam do domu i leglam przed TV o 23 przed spaniem poszłam do łazienki a tam żywa krew 😭. Teraz już niby czysto, odebrałam wyniki badań i progesteron wygląda ok (biorę do tego duphaston 2x1). Ktoś ma pomysł dlaczego mogło się pojawić takie mocne plamienie żywą krwią? Wczoraj był 22dc i 10dpo. Robiłam dzisiaj też test ciazowy i jest ciemniejszy niż wczoraj. Ledwie co zasnęłam z nerwów 😕
Może zadzwoń jeśli masz możliwość do swojego lekarza, albo umów się gdzieś na wizytę? Jeśli bierzesz duphaston to raczej wszystko co możesz robisz 😘 Ale mi np. lekarz podczas krwawienia w ciąży kazał na raz zjeść 5 tabletek na raz i przyjechać, wiec bycmoze takie mocniejsze dawkowanie jest w stanie pomoc jeśli coś się dzieje. U mnie nie pomogło niestety bo już było po wszystkim. Ale u Ciebie jeśli krwawienie ustało to prawdopodobnie jest wszystko w najlepszym porządku 😘

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 ja zaczynam WEEKEND na wsi u rodziców 😍 dziś 27dc, 10dpo czekam na rozwój wydarzeń, za 4 dni zatestuje jeśli @ nie przyjdzie 🤞 a co u Was? Jak się czujecie? Który dc?
Ale masz fajnie, ja jeszcze jutro nadgodziny 😩 zazdroszczę możliwości wyjazdu! Chciałabym moc zmienić otoczenie choćby na weekend i odpocząć ale przez ta zas...na pandemie nawet się z domu wyrwać nie da 😩
Dzisiaj jestem w 14dc, wg flo owulacja :) czuje lekkie ciągniecie w podbrzuszu ale poza tym żadnych innych dolegliwości. Wczoraj wieczorem zaprosiłam narzeczonego na romantyczną kolację z salonu do jadalni 😁🤣 było zatem dobre jedzonko, wino i świeczki 😁 a później on zaprosił mnie z jadalni do sypialni 😂 wiec dzień udany. Mimo ze z testów nie wychodzi mi owu to kochamy się codziennie lub co drugi dzień, niech się dzieje wola nieba :) nie spinam się narazie, bo to mój pierwszy cs.
Miłego dnia 💜

Dzięki dziewczyny za pocieszenie ❤️ niby to wszystko co piszecie wiem , ale i tak dobieranie sobie do głowy to moja specjalność 🤦🏼‍♀️ tymbardziej, że bardzo w to wierzę i czuję, że to właśnie ten cykl i że w końcu się uda.. dzięki jeszcze raz ❤️❤️

Ale czym się zadręczasz? Tym ze za szybko zatestowalas i test nie miał prawa wyjść pozytywny? Czy tym ze napiłas się drinka? Dopóki do zagnieżdżenia nie dojdzie to wiesz ze potencjalny zarodek nie ma kontaktu z ciałem matki wiec jest w zasadzie bezpieczny?
Wiem że nie miał prawa wyjść pozytywny, ale dla pewności czy do zagnieżdżenia już wcześniej nie doszło wolałam zrobić.. bardziej zadręczam się tymi drinkami bo mogłam nie pić przecież ale już nie miałam ochoty tłumaczyć sie dlaczego i "chwalić" się że się staramy bo już nie raz popełniłam ten błąd i powiedziałam komuś , a potem wielkie rozczarowanie i pytanie "i jak?" "Nie? Ale jak to"..

Wiem że nie miał prawa wyjść pozytywny, ale dla pewności czy do zagnieżdżenia już wcześniej nie doszło wolałam zrobić.. bardziej zadręczam się tymi drinkami bo mogłam nie pić przecież ale już nie miałam ochoty tłumaczyć sie dlaczego i "chwalić" się że się staramy bo już nie raz popełniłam ten błąd i powiedziałam komuś , a potem wielkie rozczarowanie i pytanie "i jak?" "Nie? Ale jak to"..

Wystarczy powiedzieć że np wzięło się jakieś przeciwbólowe i nie chce się mieszać ;)

reklama
Do góry