Robiłam ft3, ft4, atg, tpo. Wszystkie niby w normie. Zrobiłam je, bo kiedyś lekarz po USG tarczycy, stwierdził że jest pomniejszona, ale skoro mi nie dokucza to zrobić krew i już. Wyniki wyszły dobre i problemy tarczycowe wykluczylam. W takim razie szukam endokrynologa.Moim zdaniem jeżeli chodzi o tarczycę i TSH to endokrynolog. A najlepiej zrobić cały pakiet tarczycowy. Ja dzięki forum zrobiłam cały pakiet i mimo, że TSH 2.8 (i tak za wysokie) to reszta wyników rozjechana [emoji2358] w czwartek mam wizytę u endo. Mam nadzieję, że mi pomoże [emoji4]
reklama
paula.
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o tsh to mi przepisał endokrynolog ale moja gin powiedziała ze tez by mi przepisała to samo wiec napewno u niej jest taka opcjaJesteście skarbnica wiedzy, zmotywowalyscie mnie i znalazłam super pania doktor do monitoringu i badań. Długo mnie dziś badała i dała rozpiskę do badań krwi. Wszystko fajnie wytłumaczyła. Mówiła też o TSH dla starających. Ja po bezowocnych staraniach robiłam na własną rękę jakiś czas temu i wyszedł 4.07, myślałam ze ok, bo takie są normy. A tu się okazuje klops. I moje pytanie, czy lekarstwa na to przepisuje ginekolog, czy szukać endokrynologa. Teraz takie kolejki, że nie chce tracić kolejnych miesięcy. A taki poziom, gdyby cudem się udało też chyba jest niedobry dla ciąży.
hachette
Moim zdaniem to najlepiej szukaj endokrynologa-ginekologa tak, są tacy, to są tak zbieżne dziedziny, ze aż dziw ze nie każdy gin jest endoI moje pytanie, czy lekarstwa na to przepisuje ginekolog, czy szukać endokrynologa.
Moim zdaniem to najlepiej szukaj endokrynologa-ginekologa tak, są tacy, to są tak zbieżne dziedziny, ze aż dziw ze nie każdy gin jest endo
coca
Ja w głowie gdzieś głęboko czuję, ze właśnie mam cykle bezowulacyjne, nie jest to niczym poparte, po prostu mam taką intuicję [emoji85] Myślałam, ze może testy rozwieją moje wątpliwości a one tylko je pogłębiły [emoji2358] Muszę znaleźć lekarza, który robi monitoring.
Każdy robi, to zwykle usg. Tylko musi chcieć to zrobić, a z tego co słyszałam nie każdy chce, nie rozumiem czemu. Mi się jeszcze nie zdarzył taki, który by sam z siebie nie chciał, ale 23go idę do nowego to zobaczymy jakie będą jego chęci [emoji16]
Stelle
Jutro jadę przed pracą na betę do 18 powinnam miec wynik. Dobrze ze do 15 będę w pracy to jakoś mi zleci mąż tez sie cieszy że ciąża, mama też zagaduje że takie zachowanie to na coś wskazuje każdy czeka...Nie chce Cię nastawiać, ale wiem, ze i tak wszystkie jesteśmy nastawione, wiec mogę Ci napisać szczerze ze taki był moj pierwszy objaw ciąży. Mniej więcej w terminie oczekiwanej miesiączki. Dostałam napadu gorąca w nocy ze rozebrałam się calutka, a potem rano wstałam uradowana z przekonaniem ze to ciąża. I faktycznie tak było. Niestety szybko się skończyło Ale to już oczywiście zupełnie odrębna kwestia. Kiedy robisz test? Trzymam kciuki
U mnie po poronieniu cykle się rozciagnely w czasie... Trwają 29/31 dni. Nie wiem jak wyglądałby ten cykl bo teraz biorę ten progesteron, ale na wizycie w 13dc ginekolog mówiła że pęcherzyk lada moment pęknie a nawet już widziała trochę płynu i bała się że za późno ale ostatecznie kazała się koniecznie w środę przytulać. No i w sumie w środę się udało, próbowaliśmy jeszcze w czwartek rano ale mąż jakoś wypadł z formy i nie do końca wyszło a potem pojechał na delegację i byłoby na tyle. W środę była wizyta a od soboty miałam brać progesteron no i zobaczymy czy jutro odstawię czy nie... Sama już nie wiem co myślećDopiero jutro może wyjść pozytywny test tak naprawdę, zagnieżdżanie trwa od 6 do 12 dni plus 48 h na pojawienie się hcg trzymam kciuki za betę ale te z tego co rozumiem, to dziś powinnaś mieć @ od owu do @ jest 12 dni
Stelle
jJesteście skarbnica wiedzy, zmotywowalyscie mnie i znalazłam super pania doktor do monitoringu i badań. Długo mnie dziś badała i dała rozpiskę do badań krwi. Wszystko fajnie wytłumaczyła. Mówiła też o TSH dla starających. Ja po bezowocnych staraniach robiłam na własną rękę jakiś czas temu i wyszedł 4.07, myślałam ze ok, bo takie są normy. A tu się okazuje klops. I moje pytanie, czy lekarstwa na to przepisuje ginekolog, czy szukać endokrynologa. Teraz takie kolejki, że nie chce tracić kolejnych miesięcy. A taki poziom, gdyby cudem się udało też chyba jest niedobry dla ciąży.
Najlepiej szukać endokrynologa. Sprawdź na znanym lekarzu, tam powinien się znaleźć ktos kto ma teleporady i znajdzie się może szybszy termin. No i przy okazji możesz poczytać opinie. Zobacz Agnieszkę Haczek Kluczewska. Ja mam ją w medicover i to jest fajna babka. No a już w ogóle super jak znajdziesz gin-endo ☺ najlepiej miej cały pakiet tarczycowy do wizyty - tsh, ft3, ft4, anty tpo i anty tg. Mnie ginekolog przepisał w ciąży hormon na tarczycę bo z badań wyszło mi tsh 3,71. Więc oni też mają jakieś pole manewru w tym zakresie. No ale najlepiej iść do specjalisty
reklama
Paradoksalna
jeszcze trochę i będzie wiadomo, trzymam kciukasy mocno mocno!Jutro jadę przed pracą na betę do 18 powinnam miec wynik. Dobrze ze do 15 będę w pracy to jakoś mi zleci mąż tez sie cieszy że ciąża, mama też zagaduje że takie zachowanie to na coś wskazuje każdy czeka...
U mnie po poronieniu cykle się rozciagnely w czasie... Trwają 29/31 dni. Nie wiem jak wyglądałby ten cykl bo teraz biorę ten progesteron, ale na wizycie w 13dc ginekolog mówiła że pęcherzyk lada moment pęknie a nawet już widziała trochę płynu i bała się że za późno ale ostatecznie kazała się koniecznie w środę przytulać. No i w sumie w środę się udało, próbowaliśmy jeszcze w czwartek rano ale mąż jakoś wypadł z formy i nie do końca wyszło a potem pojechał na delegację i byłoby na tyle. W środę była wizyta a od soboty miałam brać progesteron no i zobaczymy czy jutro odstawię czy nie... Sama już nie wiem co myśleć
Podziel się: