No ja dziś 21dc też po monitoringu i na progesteronie. Kiedy masz odstawić?Hej, ja mam potwierdzona owu, cialko zolte bylo, dzis mam 17dc , przyjmuje progesteron i czekam... ciekawa jestem jak moja historia w tym miesiacu sie zakonczy
pozdrawiam i lacze sie w oczekiwaniu i bolu przy rozczarowaniu
reklama
Gryfin
Fanka BB :)
Kurcze, jedyne co mnie przeraża w tym 9 cyklu to to, że jak się nie uda to wskoczymy na dwucyfrową liczbę, a stąd już krok do roku starań
Pamiętam jak tutaj dołączyłam do Staraczek w zeszłym roku i była tu jedna dziewczyna, której udało się w 11 cyklu i przechodziła na wątek mamusiowy, pamiętam jak pomyślałam sobie, że musiała być bardzo chora albo jej partner i że dla mnie te 11 miesięcy to jakaś abstrakcja i daje sobie 3 miesiące i na pewno zajdę Jaka ja głupia byłam...
Pamiętam jak tutaj dołączyłam do Staraczek w zeszłym roku i była tu jedna dziewczyna, której udało się w 11 cyklu i przechodziła na wątek mamusiowy, pamiętam jak pomyślałam sobie, że musiała być bardzo chora albo jej partner i że dla mnie te 11 miesięcy to jakaś abstrakcja i daje sobie 3 miesiące i na pewno zajdę Jaka ja głupia byłam...
Ostatnia edycja:
K
Katijah
Gość
Ale z drugiej strony masz już dużo badań zrobionych i wykluczone niektóre rzeczy.Kurcze, jedyne co mnie przeraża w tym 9 cyklu to to, że jak się nie uda to wskoczymy na dwucyfrową liczbę, a stąd już krok do roku starań
Trzymam kciuki za ten cykl.
Kiedy testujesz?
Gryfin
W poniedziałek będzie 12dpo zobaczymy jak będę się psychicznie trzymać, jak ok to odczekam jeszcze dwa dni do 14dpoAle z drugiej strony masz już dużo badań zrobionych i wykluczone niektóre rzeczy.
Trzymam kciuki za ten cykl.
Kiedy testujesz?
K
Katijah
Gość
Ja czekam grzecznie do piątku, to będzie 16dpo, bo w 11dpo niestety negatywny test byłW poniedziałek będzie 12dpo zobaczymy jak będę się psychicznie trzymać, jak ok to odczekam jeszcze dwa dni do 14dpo
Gryfin
No to trzymam kciuki żeby jednak coś pokazał w tym 16dpoJa czekam grzecznie do piątku, to będzie 16dpo, bo w 11dpo niestety negatywny test był
podroz.w.nieznane
Nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki i to prawda, na samym początku starań wydaje nam się to takie banalne, takie oczywiste jest zajście w ciążę, wystarczy uprawiać seks ja od razu po pierwszym nie udanym cyklu spadłam na ziemię, po drugim tak samo, że to chyba jednak nie takie proste i teraz będzie 4cs i już tak się nie nastawiam bo im więcej zrobię sobie nadziei tym mocniej obije się o ziemięW poniedziałek będzie 12dpo zobaczymy jak będę się psychicznie trzymać, jak ok to odczekam jeszcze dwa dni do 14dpo
Igumama
Zaangażowana w BB
Dzis drugi dzien przyjmuje a mam razem 11 dni przyjmowac, rano i wieczorem dopochwowo bo to utrogestanNo ja dziś 21dc też po monitoringu i na progesteronie. Kiedy masz odstawić?
Stelle
Oo, też przyjmuje utrogestan. A od kiedy zaczęłaś przyjmować? Ile dni po owu? Bo 11 dni to w zasadzie krótko... Ja będę przyjmować 14 dni bo w piątek jade na betę i jak będzie wynik nie wskazujący na ciążę to odstawiam chociaż ja mam długie cykle to pewnie dlatego u mnie wychodzi ze to dłużejDzis drugi dzien przyjmuje a mam razem 11 dni przyjmowac, rano i wieczorem dopochwowo bo to utrogestan
reklama
Alex_Mari
Zaangażowana w BB
My dopiero na początku starań. Pierwsze dziecko urodziłam bardzo młodo miałam 18lat (planowana zaszłam w 3 cyklu) przez 11 lat czekałam na odpowiedniego partnera nie miałam szczęścia w miłości. I nagle pewnego dnia złamałam rękę w łokciu z przemieszczeniem. Operacja, bolesny czas rekonwalescencji i właśnie będąc w szpitalu po operacji poznałam swojego obecnego narzeczonego. Dziś wspominamy to z uśmiechem to dowód na to że czasem trzeba poczekać, przejść bolesne momenty by trafić na swoje szczęście. Po 11 latach znów zapragnęłam mieć dzieci. Nie wyobrażam sobie mieć potomstwa z kimkolwiek innym. Mam nadzieję że tym razem się też uda w przeciągu 3 cykli (trzymam kciuki). Czekam nerwowo na okres na razie. Brałam przez 5dni luteinę i teraz czekam na miesiączkę. Na razie mija drugą doba od odstawienia. Trochę się denerwuje bo ostatnio dostałam od razu po odstawieniu. Ale czytałam w internecie że dziewczyny dostają o po ponad 10dniach nawet. Chciałabym żeby już @ przyszła i odliczać dni do owulacji. Ah ale ja taka niecierpliwa.... Jak to jest u was? Po ilu dniach u was po odstawieniu luteiny/duphastonu występuje u was krwawienie? Ja dziś zaobserwowałam dużo białego śluzu i mam sensacje żołądkowe zupełnie jak przed okresem więc mam nadzieję że na dniach się pojawi....Tylko jak tu odpuścić kiedy to pragnienie bycia mama jest tak silne, ze nie da się o niczym innym marzyć wiec trzeba walczyć I się nie poddać! Bo musi nam się udać! Jak długo już się staracie ? Ja liczę na majowa owu o ile zniknie torbielka :/ a że jestem z tych pechowych to pewnie coś wyskoczy innego Wiec te bociany sprawiły mi dziś prawdziwą radość
Podziel się: