reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

No dzień dobry, dzień dobry 😄 ja dziś 9dc 😄
Ja od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę więc na razie za dużo nie mogę powiedzieć 🤣 mierzę codziennie o 6 rano, 2 pomiary zrobiłam pod pachą ale później przeczytałam, że najlepiej mierzyć pod językiem albo w pochwie więc kolejne dwa pomiary zrobiłam pod językiem i przy tym już zostanę 😄
Pamiętałam Cie po nicku, że mamy jakieś podobnej długości cykle 😅 my też będziemy się brać za robotę ale jakoś w tym miesiącu w ogóle o tym nie myślę 🤣 jakiś totalny chill mam 🤣
Tak, mamy zbliżone daty :) mierzysz temp zwykłym termometrem czy tym owulacyjnym? Ja ten cykl tez traktuję dość luźno, raczej „technicznie”, chce poznać trochę swoje ciało, objawy owulacji itd zresztą wolałabym rodzic w pierwszej połowie roku niż w końcówce :)

reklama
Nie wiem, nie robiłam testów w tym cyklu, jedyne co zaobserwowałam to podwyższona temp pochwy, i poprzednio jak mi się spóźniała @ i lekarz mnie badał to nie stwierdził rozpulchnienia a teraz lekarka to zauważyła.
Dzwoniłam to lekarki która prowadziła mi poprzednia ciąże i ona tez powiedziała żeby betę zrobić między 28 a 30 dc, to wykluczy ciąże biochemiczna . Trzecia ciąża a ja cały czas głupia jestem 😂

Bardzo mi przykro, ale niestety często się tak zdarza...Super, że masz jutro HSG, przynajmniej masz poczucie że nie stoicie w miejscu i coś robicie! Z tego co pamiętam już ponad rok się staracie, dobrze mówię? 🤔
U mnie już będą ze 3 lata. My mieliśmy strasznie zabiegany styl życia. Nie wiadomo kiedy zleciało. Do tego wszelkie badania w normie. Ale właśnie tak jak mówisz, aby nie stać w miejscu! Plan na ten cykl HSG. A potem zobaczymy. Lekarz proponował już spróbować inseminacje jeśli HSG wyjdzie ok.

U mnie na razie nikt w moim terminie się nie zapowiada, ale pewnie też będę to przeżywać. A ja się witam w 23dc, 8dpo, ogólnie zabiegana w pracy, ale jak chwila spokoju to myślę ile jeszcze do testowania 😬 mam wrażenie że nie wytrzymam :D dziś mam tylko bardzo delikatne bóle podbrzusza, trochę za wcześnie jak na @. Chciałam dziś jeszcze kontrolnie zbadać proga, bo w sobotę (6dc a nie 7,coś źle policzyłam 😅 chociaż w Nd i tak bym nie miała gdzie zbadać) miałam podwyższony, no ale dziś rano już zapomniałam 😁 No trudno.

No właśnie u mnie tak będzie jak ciąża się potwierdzi - cykl ze stosowaniem Diostinex zaskoczyło :)
@Mood wywołuje Cię 😁 ale z tego co widzę udało Ci się i zobaczyłaś swoje II kreski na teście, możesz mi powiedzieć jaką dawkę Diostinexu brałaś i przez jaki okres? Badałaś później prolaktynę, żeby sprawdzić czy spadła? Sama jestem już po 4 tygodniu brania i liczę na efekty

@Mood wywołuje Cię 😁 ale z tego co widzę udało Ci się i zobaczyłaś swoje II kreski na teście, możesz mi powiedzieć jaką dawkę Diostinexu brałaś i przez jaki okres? Badałaś później prolaktynę, żeby sprawdzić czy spadła? Sama jestem już po 4 tygodniu brania i liczę na efekty
Kochana, u mnie to było tak, że owulacja niby była, insulina spadła, torbiele się nie pojawiały a prolaktyna była w normie, ale przy górnej granicy i Ginekolog - endokrynolog stwierdził, że nie zaszkodzi spróbować i dostałam 1/4 tabletki Diostinex 0,5mg na TYDZIEŃ! i brałam przez 4 tygodnie i już więcej na szczęscie nie muszę :D

Cześć dziewczyny!
U mnie dziś 15dc. Podkusiło mnie i umówiłam się jutro popołudniu na monitoring, aplikacja mówi, ze to było wczoraj - chce to sprawdzić czy aby napewno, nie przerywamy działań - nie chce przeoczyć 🙄😂 jestem ciekawa czy mamy takiego pecha i 9(w sumie 8 bo zaczęliśmy starania tydzień przed@ w lipcu 😂) nie obserwowałam wtedy nic i chyba liczyłam na cud nad Wisłą 🤯🤣 nie trafialiśmy czy co? Teraz nie ma przerwy większej już 3 dni pomiędzy boboseksami. Teraz chciałam przyspieszyć tempo ale chyba to nie ma sensu i jedynie żołnierzyki będą za słabe 🙃😅 czekam jutro na tę wizytę z taka ekscytacją, czy się wystrzeliliśmy czy nie. Nigdy nie miałam żadnych „objawów” owulacji oprócz śluzu ale żeby był całkowicie przezroczysty to ja nie wiem... potwierdziłam już 3x owu i raz tylko jej nie było bądź się mogła w sumie przesunąć 🤔 ale powiem Wam szczerze, ze moj optymizm i myślenie ciagle się zmieniło... 10(9) cykli nic i co? Niby teraz ma się udać? Myśle sobie niby dlaczego? Czym ten cykl się różni od poprzednich? I sama nie wiem bardzo „ostygłam” choć myśle dość często to staram się zmieniać myślenie wtedy bo człowiek sobie przyciągnie te negatywne zdarzenia i nici z tego 🥺 w pracy jest nawet ok, o tyle o ile nie zobaczę jakiegoś bobo w wózku i oczyma wyobraźni widzę mnie z tym wózkiem 😊😍 eh. Może się mylę i ten cykl to prezent na styczniowe urodziny? 💜

reklama
Do góry