reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Tak, kupiłam w aptece testy owulacyjne, wychodzili mi pozytywne wyniki i to przez ponad tydzień. Zrobiłam kilka dla rozeznania, po pozytywnych przestalam, po kilku dniach miałam objawy owu więc znów zrobiłam i jeszcze ciemniejsze kreski. Więc trochę po tym zgłupiałam.
Testy niestety często przekłamują rzeczywistość, przykład mojego obecnego cyklu, pozytywny test wyszedł mi tydzień temu w piątek a dopiero wczoraj na monitoringu ginekolog powiedziała mi, że jestem świeżo po owulacji 😉 najlepiej się nie stresować za bardzo i po prostu kochać się z partnerem kiedy jest ochota, co 2 dni na przykład wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że owu się nie ominie 😉

Ostatnia edycja:
reklama
No szukam, ale wszędzie są dość długie terminy,bdlatwgo podpytuje jak to załatwiacie, czy czekacie tyle czasu i od razu zapisujecie się na kilka wizyt monitorujacych?
Ja zapisałam się na pierwszą wizytę w 4dc (miał być 11dc ale @ mi się spóźniła o tydzień) przyszłam z wynikami hormonów i poprosiłam o monitoring owulacji, ginekolog nie miała akurat miejsc na za tydzień ale powiedziała, że mam po prostu przyjść i wejść między kolejnymi osobami, monitoring trwał tylko hmmm z 7-10 minut i wyszłam, za tydzień to samo było 😉

We wcześniejszym cyklu wnosiły, od zawsze mierze po południu [emoji2]

To mierzysz niezgodnie z zasadami tej metody. Temperatura w ciągu dnia się zmienia, cała sprawa polega na mierzeniu podstawowej temperatury ciała, basal body temperature, czyli tej bezpośrednio po przebudzeniu, najniższej w cyklu dobowym, a nie tej w ciągu dnia zależnej od tego co wypijesz i zjesz, ile sie ruszasz, jak ciepło będzie itp. Te temperatury nie dają żadnych miarodajnych informacji [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Jak się w ogóle czujecie? Który dc? Zobaczymy dzisiaj jakieś pozytywne testy? 😉
Ja dzisiaj 15dc, wczoraj miałam monitoring i się okazuje że w tym cyklu letrozol na mnie nie działa, nie ma jajeczka dominującego 😒 od dzisiaj mam brać po 5mg zamiast po 2,5 i w poniedziałek znowu USG, ciekawa jestem jak zniosę tą podwójną dawkę bo już przy tej pojedynczej cały czas źle się czuję 😫

Do góry