basia.sinkiewicz
Fanka BB :)
Dzień przed @.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zrób jutro z porannego moczu jeśli @ nie przyjdzie, albo idź na betęDzień przed @.
Jasne, rozumiem, ale wydaje mi się, że warto byłoby zacząć robić badania już np po pół roku, tak, żeby po roku mieć pełny obraz sytuacji. Zwłaszcza w przypadku późnych ciąż, bo wiadomo, mozesz poczekać jak masz 23 lata, gorzej jak masz 33 to czasu coraz mniej i psychika siada
Witam wszystkich, śledzę was od dość długiego czasu i za wszystkie trzymam kciuki. Mam jedną ciążę za sobą, 11 lat temu. Staramy się jakiś czas bez efektu. Jak tylko przyszła @ napisałam do mojej lekarki że nam nie wychodzi, czy zrobiłaby monitoring i zaproponowala mi ...koniec maja. Cholerka, tak czekać bezczynnie. Jak robicie badania? Próbowałam u innego lekarza, tez ponad miesiac.
No tak myślałam, że już mi podpowie, i że pójdę z wynikami, ale jak się zapisać na monitoring, skoro w czerwcu to nie będę wiedziała w ktorym dniu cyklu będę. Tym bardziej że to powinno być kilka wizyt chyba. Kurde tak się ucieszyłam bo od razu odpisała w którym dniu cyklu jestem. Taka bezczynność jest dołująca.U niektórych są terminy dłuższe, u innych krótsze. Możesz sobie prywatnie porobic badania przed wizyta, zawsze będziesz coś do przodu. A w międzyczasie nie bezczynnie tylko się starać [emoji13]
To może wybierz się do innego skoro termin Ci nie odpowiada?No tak myślałam, że już mi podpowie, i że pójdę z wynikami, ale jak się zapisać na monitoring, skoro w czerwcu to nie będę wiedziała w ktorym dniu cyklu będę. Tym bardziej że to powinno być kilka wizyt chyba. Kurde tak się ucieszyłam bo od razu odpisała w którym dniu cyklu jestem. Taka bezczynność jest dołująca.
Korzystałaś kiedyś z testów owulacyjnych? Np. Są dość tanie na allegro. Mogą pomóc Ci wyłapać pik LH i moment owulacji.Witam wszystkich, śledzę was od dość długiego czasu i za wszystkie trzymam kciuki. Mam jedną ciążę za sobą, 11 lat temu. Staramy się jakiś czas bez efektu. Jak tylko przyszła @ napisałam do mojej lekarki że nam nie wychodzi, czy zrobiłaby monitoring i zaproponowala mi ...koniec maja. Cholerka, tak czekać bezczynnie. Jak robicie badania? Próbowałam u innego lekarza, tez ponad miesiac.
Tak, kupiłam w aptece testy owulacyjne, wychodzili mi pozytywne wyniki i to przez ponad tydzień. Zrobiłam kilka dla rozeznania, po pozytywnych przestalam, po kilku dniach miałam objawy owu więc znów zrobiłam i jeszcze ciemniejsze kreski. Więc trochę po tym zgłupiałam.Korzystałaś kiedyś z testów owulacyjnych? Np. Są dość tanie na allegro. Mogą pomóc Ci wyłapać pik LH i moment owulacji.
Dodatkowo ok 7dni po owu możesz sprawdzić progesteron - wtedy będziesz miała sporą pewność co do tego czy owulacja była. To trochę tańszy sposób na weryfikację niż monitoring prywatnie.
Chociaż lekarze mówią że 100% pewności odnośnie przebytej owulacji daje tylko ciąża