Myślicie że są szanse na ciążę po przerwie 3 tyg od ostatniego stosunku? Pewnie jakość nasienia była średnia po takim czasie na dodatek do stosunku doszło tylko raz, ale myślę że wbiłam się mimo wszystko w dzień owulacji bo zobaczyłam u siebie podczas korzystania z toalety długi zbity czop śluzu, kurze białko. Kilka dni wcześniej niż na aplikacji dlatego trochę mnie to zaskoczyło ale mam nadzieję że to był ten dzień.
reklama
mariaantonina96
Fanka BB :)
na spokojnie jak to miesiączka to się rozkręci, a jak nie to nie trać nadziei na ciąże i poczekaj tydzień z kolejnym testem.Chyba jednak u mnie nic z tego. Właśnie zaczęłam plamić powoli na brązowo i jest to raczej @
Weronika1212
Hej, przyszłam chwalić się nowa informacja 30.03 w domniemany 16dc byłam na monitoringu nie zanosiło się na owulacje wcale, wiara w jakieś nadzieję na ten cykl mieliśmy stracona dziś będąc z mama zapisałam się też do gine zupełnie tak przypadkowi bez szans na coś dobrego. A tu co się okazuje owulacja była i to 7/8 dni temu I to wdg doktorki cudna rozmiar cialka żółtego piękny co mnie z szokowalo to że wystąpiła w lewym jajniku nigdy wcześniej nie miało to miejsca. Endometrium wcześniejsze miało Max 4.5 A teraz szok 7 powiedziała że słabo ale ze ciałko żółte nie zmieniło się w krwotoczne szansa fajna była. Więc może zaskoczyło według paki mam mieć @ jeśli cykl bd standardowo 32 to za 5 dni lub 7 jeśli bd 34 dniowy cykl szokiem dla mnie jest to że jednak faza lutealna ma w tym miesiącu aż tyle dni latam hak taki czubek z radości chyba każda co się z tym męczyła wie jak to jest usłyszeć że nagle tak dużo dni że to endo nie jest minimalne. Jednak ten Niepokalanek coś daje ciekawa jestem jak to się skończy
coca
5-7 dni od zapłodnienia, tak dokładnie było napisane. Ten test wyszedł pozytywny: Link do: SEMA Protect, test ciążowy hCG płytkowy, 1 sztuka - cena | Apteka Internetowa Gemini
MOŻE, ale nie musi. MOŻE wykryć wczesna ciąże te 7dpo pod warunkiem, ze do zagnieżdżenia doszło 6dpo i to przy dobrych wiatrach. To ze komuś wyjdzie negatywny, nie znaczy ze 5 dni później nie będzie pozytywny. O to właśnie chodzi z tymi testami. To nie jakość testu o tym decyduje ani napisy na opakowaniu i gwarancje producenta, a moment zagnieżdżenia. Nawet beta nie wyjdzie wskazująca na ciąże przed zagniezdzeniem, a tym bardziej test sikany. Zaden test nie ma umiejętności przewidujących przyszłość [emoji6]
coca
Czyli te plamienie jest normalne przy owulacji ? Nigdy tak nie miałam. Czyli jest szansa na ciążę, nie oznacza to nic złego? Jakoś tak się ucieszyłam potwierdzoną owulacją, że mam dużą nadzieję. Tylko te plamienie mnie martwi
Czy normalne... niektóre kobiety maja plamienia okoloowulacyjne, niektóre nie. Ja plamie, bo po owulacji mam trochę za niski progesteron. Dlatego biorę luteinę i wówczas poziom proga idzie do góry i plamienia ustają. Ale ja biorę spora dawkę luteiny, nie wiem jak to się ma do dupka. Może musisz mu dać kilka dni, żeby poziom wzrósł, może za mała dawka, a może plamienie wynika z podrażnienia, infekcji, czy czegoś innego.
coca
Myślicie że są szanse na ciążę po przerwie 3 tyg od ostatniego stosunku? Pewnie jakość nasienia była średnia po takim czasie na dodatek do stosunku doszło tylko raz, ale myślę że wbiłam się mimo wszystko w dzień owulacji bo zobaczyłam u siebie podczas korzystania z toalety długi zbity czop śluzu, kurze białko. Kilka dni wcześniej niż na aplikacji dlatego trochę mnie to zaskoczyło ale mam nadzieję że to był ten dzień. [emoji854]
Aplikacje nie maja pojęcia o Twojej gospodarce hormonalnej wiec ich przewidywania są czysto statystyczne. Mogła się mylić w każda stronę. U mnie myliły się o jakieś 4-6 dni nawet.
marcelina90
Początkująca w BB
Biorę 2 tabletki dziennie od 18 do 24 dc. Trochę mi smutno , że jak mam potwierdzoną owulację to te plamienie mnie zaskoczyłoCzy normalne... niektóre kobiety maja plamienia okoloowulacyjne, niektóre nie. Ja plamie, bo po owulacji mam trochę za niski progesteron. Dlatego biorę luteinę i wówczas poziom proga idzie do góry i plamienia ustają. Ale ja biorę spora dawkę luteiny, nie wiem jak to się ma do dupka. Może musisz mu dać kilka dni, żeby poziom wzrósł, może za mała dawka, a może plamienie wynika z podrażnienia, infekcji, czy czegoś innego.
Ile dni od owu warto iść na betę? Owu była w 14 dc. Wiadomo, że w dniu miesiączki najlepiej, ale człowiek jest niecierpliwy
Wiecie co to wszystko to chyba loteria! Dziś test o czułości 10 znów blada kreska, a poszłam na betę i jest 40!Jeśli test ciążowy wychodzi pozytywny to beta tym bardziej. Badanie z krwi jako pierwsze wykrywa ciążę, czasem nawet przed teste
Ostatnia edycja:
coca
Biorę 2 tabletki dziennie od 18 do 24 dc. Trochę mi smutno , że jak mam potwierdzoną owulację to te plamienie mnie zaskoczyło
Ile dni od owu warto iść na betę? Owu była w 14 dc. Wiadomo, że w dniu miesiączki najlepiej, ale człowiek jest niecierpliwy
Tak jak pisałam wcześniej - beta zrobiona za szybko (przed zagniezdzeniem) j tak wyjdzie negatywna. Wiec pytanie sprowadza się do „kiedy będzie zagnieżdżenie” a tego nikt Ci nie powie. Najlepiej robić 12-14dpo, do 12dpo może dojść do zagnieżdżenia, zwykle sikane testy 2 dni później wychodzą, beta trochę wcześniej. Ja luteinę biorę te 12 dni od 1-2dpo i wtedy w 13 dniu od rozpoczęcia brania luteiny robię rano betę.
reklama
Miałam nie świrować, ale ból piersi i jeżdżenie po jajnikach jakoś nie dawały mi spokoju - myślałam ze to okres się rozkręca.
Dziś 26 dc (2 dni do @)
Test o czułości 10 - blada kreska.
Beta ok 15 - 39,51
Dziś 26 dc (2 dni do @)
Test o czułości 10 - blada kreska.
Beta ok 15 - 39,51
Załączniki
Podziel się: