Dokładnie tak samo... wizyta, zastrzyk, trzy recepty, badania i wychodziło że w dwa dni wydawałam 1000 zł. Do tego suplementy i właśnie pod koniec cyklu "A zajadę zrobię betę to będzie niespodzianka...". Szaleństwo... Zazdroszczę mężczyznom, którzy właśnie podchodzą do tego na chłodno, że co będzie to będzie. Mają racje - mniej nerwów i złudnych nadziei.Ja to mam wrażenie, ze przez ostatni rok pracuję tylko na wizyty u lekarzy i badania swego czasu brałam po 11 różnych tabletek dziennie i jeździłam co tydzień-dwa na badania i kontrole. Oczywiście wszystko prywatnie, bo na NFZ nie mam co liczyć
reklama
K
Katijah
Gość
Gratulacje!!!Dzisiejszy z porannego moczu
10 dpo (4 dni do @)
Tylko nie rezygnuj z metforminy w ciąży!!!Niestety nie trzymam się diety w 100%, ale od roku nie słodzę, nie pije soków i niczego z cukrem i gazem, staram się kupować produkty dozwolone i z tego kombinować w kuchni. W kwietniu przez dużo pracy i mało czasu postanowiliśmy przerzucić się na pudełka z niskim IG, więc teraz bedzie trzymanie się diety.
Ale ogólnie z tego co wyżej i z Glucophage XR 3x750 udało się zjechać z insuliny na czczo 25 na 10. Więc już HOMA IR była u mnie w normie
Akurat moja ginekolog jest też endokrynologiem i ma takie "zachodnie" podejście od tematu i kazała ograniczyć do 1x1000 z dawki 2250 gdy tylko będzie pozytywny testGratulacje!!!
Tylko nie rezygnuj z metforminy w ciąży!!!
Dzisiejszy z porannego moczu
10 dpo (4 dni do @)
Gratuluję i życzę nudnej, zdrowej ciąży.
K
Katijah
Gość
Ja znalazłam mojego gin gdzie dopiero po 12 tyg będziemy schodzić z dawki.Akurat moja ginekolog jest też endokrynologiem i ma takie "zachodnie" podejście od tematu i kazała ograniczyć do 1x1000 z dawki 2250 gdy tylko będzie pozytywny test
staraczka_22
Fanka BB :)
U mnie niestety olej z wiesiołka się nie sprawdził, mega wydłużył mi cykl..O taaak mój skład ciała to aktualnie w 50% jedzonko
Ja aktualnie 14dc i działamy z mężem jak wielkanocne króliki testy owu robiłam od 11dc i 11 i 12 bladziochy 13dc praktycznie krecha jak kontrolna więc wczoraj działania już rozpoczęte bez czekania idealnie na owu
Ogólnie ten cykl zaczęłam stosować olej z wiesiołka, bo miałam wręcz Saharę i już od tego cyklu zauważyłam różnicę także supcio
podroz.w.nieznane
30 dni +/- 2 dni a Ty?A jak długie masz cykle? ja zaczęłam w sobotę, może będziemy mieć owu w podobnym dniu
hachette
Tak samo, średnia długość 30 dni, ale często +/- 2 dni owu powinnysmy mieć w okolicach 16.04, wiec koło 12.04 zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi bardzo jestem ciekawa co z tego wyniknie, znalazłam tez w okolicy ginekologa który monitoruje cykle na usg, ale musiałabym jeździć do miasta obok, bo u mnie raptem dwóch ginów ze średnimi opiniami i żaden z nich nie ma usg w gabinecie ten cykl i tak traktuję jako „testowy”, przy kolejnym już będę mniej więcej wiedzieć z czym to się je30 dni +/- 2 dni a Ty?
podroz.w.nieznane
Hmm ja mam mieć owulację około 20.04 - 17dcTak samo, średnia długość 30 dni, ale często +/- 2 dni owu powinnysmy mieć w okolicach 16.04, wiec koło 12.04 zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi bardzo jestem ciekawa co z tego wyniknie, znalazłam tez w okolicy ginekologa który monitoruje cykle na usg, ale musiałabym jeździć do miasta obok, bo u mnie raptem dwóch ginów ze średnimi opiniami i żaden z nich nie ma usg w gabinecie ten cykl i tak traktuję jako „testowy”, przy kolejnym już będę mniej więcej wiedzieć z czym to się je
Edit: a skąd jesteś?
reklama
hachette
Bazuję póki co na apce FLO, ale mogło mi się coś poprzestawiać bo pierwszy cykl w tym roku był ciut dłuższy i trwał 34 dni. Zobaczymy co wyjdzie z testów, kupiłam 4 opakowania wiec będzie czym testowaćHmm ja mam mieć owulację około 20.04 - 17dc
Edit: a skąd jesteś?
jestem spod Łodzi, okolice Zgierza. Całkiem fajną doktor znalazłam w Łowiczu, ale u endo leczę się w Łodzi.
Podziel się: