reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja to mam wrażenie, ze przez ostatni rok pracuję tylko na wizyty u lekarzy i badania 😳 swego czasu brałam po 11 różnych tabletek dziennie i jeździłam co tydzień-dwa na badania i kontrole. Oczywiście wszystko prywatnie, bo na NFZ nie mam co liczyć 😒
Dokładnie tak samo... wizyta, zastrzyk, trzy recepty, badania i wychodziło że w dwa dni wydawałam 1000 zł. Do tego suplementy i właśnie pod koniec cyklu "A zajadę zrobię betę to będzie niespodzianka...". Szaleństwo... Zazdroszczę mężczyznom, którzy właśnie podchodzą do tego na chłodno, że co będzie to będzie. Mają racje - mniej nerwów i złudnych nadziei.

reklama
Dzisiejszy z porannego moczu :o
10 dpo (4 dni do @)
Gratulacje!!!
Niestety nie trzymam się diety w 100%, ale od roku nie słodzę, nie pije soków i niczego z cukrem i gazem, staram się kupować produkty dozwolone i z tego kombinować w kuchni. W kwietniu przez dużo pracy i mało czasu postanowiliśmy przerzucić się na pudełka z niskim IG, więc teraz bedzie trzymanie się diety.
Ale ogólnie z tego co wyżej i z Glucophage XR 3x750 udało się zjechać z insuliny na czczo 25 na 10. Więc już HOMA IR była u mnie w normie :)
Tylko nie rezygnuj z metforminy w ciąży!!!

O taaak mój skład ciała to aktualnie w 50% jedzonko 😹
Ja aktualnie 14dc i działamy z mężem jak wielkanocne króliki 😹 testy owu robiłam od 11dc i 11 i 12 bladziochy 13dc praktycznie krecha jak kontrolna więc wczoraj działania już rozpoczęte bez czekania idealnie na owu 😹
Ogólnie ten cykl zaczęłam stosować olej z wiesiołka, bo miałam wręcz Saharę i już od tego cyklu zauważyłam różnicę 🙀 także supcio ❤️
U mnie niestety olej z wiesiołka się nie sprawdził, mega wydłużył mi cykl..

30 dni +/- 2 dni 😄 a Ty?
Tak samo, średnia długość 30 dni, ale często +/- 2 dni :) owu powinnysmy mieć w okolicach 16.04, wiec koło 12.04 zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi :) bardzo jestem ciekawa co z tego wyniknie, znalazłam tez w okolicy ginekologa który monitoruje cykle na usg, ale musiałabym jeździć do miasta obok, bo u mnie raptem dwóch ginów ze średnimi opiniami i żaden z nich nie ma usg w gabinecie😳 ten cykl i tak traktuję jako „testowy”, przy kolejnym już będę mniej więcej wiedzieć z czym to się je ;)

Tak samo, średnia długość 30 dni, ale często +/- 2 dni :) owu powinnysmy mieć w okolicach 16.04, wiec koło 12.04 zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi :) bardzo jestem ciekawa co z tego wyniknie, znalazłam tez w okolicy ginekologa który monitoruje cykle na usg, ale musiałabym jeździć do miasta obok, bo u mnie raptem dwóch ginów ze średnimi opiniami i żaden z nich nie ma usg w gabinecie😳 ten cykl i tak traktuję jako „testowy”, przy kolejnym już będę mniej więcej wiedzieć z czym to się je ;)
Hmm ja mam mieć owulację około 20.04 - 17dc 🤔

Edit: a skąd jesteś?

reklama
Hmm ja mam mieć owulację około 20.04 - 17dc 🤔

Edit: a skąd jesteś?
Bazuję póki co na apce FLO, ale mogło mi się coś poprzestawiać bo pierwszy cykl w tym roku był ciut dłuższy i trwał 34 dni. Zobaczymy co wyjdzie z testów, kupiłam 4 opakowania wiec będzie czym testować 🤣
jestem spod Łodzi, okolice Zgierza. Całkiem fajną doktor znalazłam w Łowiczu, ale u endo leczę się w Łodzi.

Do góry