reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Moim zdaniem warto. Mam nieregularne cykle, peak na testach owu bardzo krótki, więc ciężki do wyłapania, śluz wrócił mi właściwie dopiero w zeszłym cyklu i nie wiem czy na stałe czy jednorazowo, więc dla mnie temp + badanie szyjki to jedyne w miarę pewne sposoby na przewidywanie terminu owu, a co za tym idzie i @. To tak naprawdę minuta dziennie - pomiar + wpisanie w apkę, a pozwala na lepsze przewidywanie owu, więc czemu z tego nie skorzystać? Ja lubię wykresy, tabelki, zaczynałam od samodzielnej analizy, ale wystarczy dobra apka i można to zostawić jej, szczególnie jeśli jest to dodatkowy, a nie jedyny, sposób wychwytywania owu.
Jeśli badasz szyjkę to mam pytanie, ja zaczęłam badac od tego cyklu, jutro powinnam mieć miesiączkę, codziennie od owulacji mam szyjkę bardzo wysoko, ledwo sięgam palcem, dzisiaj jak chciałam ja zbadać to wejście zrobiło się bardzo ciasne, ciężko było mi włożyć palec, robiłam dziś rano test ale biel vizira, nigdzie nie umiem znaleźć żadnej informacji dlaczego wejscie się tak zawęziło, czy to objaw miesiączki?

Jeśli badasz szyjkę to mam pytanie, ja zaczęłam badac od tego cyklu, jutro powinnam mieć miesiączkę, codziennie od owulacji mam szyjkę bardzo wysoko, ledwo sięgam palcem, dzisiaj jak chciałam ja zbadać to wejście zrobiło się bardzo ciasne, ciężko było mi włożyć palec, robiłam dziś rano test ale biel vizira, nigdzie nie umiem znaleźć żadnej informacji dlaczego wejscie się tak zawęziło, czy to objaw miesiączki?
Ja od 2 cykli mam tak tuż przed okresem.

Nie wymyslaj, jaka menopauze. :D Moze mialas ostatnio duzo stresu, chorowalas na cos, jadlas jakies paskudztwa ktore zaburzyly Twoja gospodarke hormonalna.
Byłam chora. Bazofile we krwi wyszły 0, do tego schudłam ponad 2kg w tydzien, więc chyba faktycznie byłam chora. A stres to chyba tak bez przesady... Tarczycą w sumie też marnie po TSH 0,01 a ft4 ponad normę. A czy przy takim progestetonie w tym dniu cyklu jest jeszcze szansa na owulację?

Apropo tematu zębów, to za dwa tygodnie chcę wybielać zęby u dentysty i w ten dzień prawdopodobne będę miała owulację, myślę czy by nie przełożyć w ogóle starań na kolejny cykl bo z tego co czytałam to nie ma żadnych badań potwierdzających że wybielanie jest bezpieczne podczas starań i oczywiście podczas ciąży (nie wykonuje się takich badań że względów etycznych)
Moj dentysta mówi że można, ale pewnie to zależy od metody wybierania. Ją robiłam zelami do nakladek silokonowych w domu. Mówiąc mu że stsram się i mogę być w ciąży to powiedział że to nie zaszkodzi dziecku. Lepiej zapytaj swojego stomatologa.

Cześć dziewczyny wczoraj wam pisałam że w środę miałam betę 148 a dziś niestety 57. Także zostaje z wami ale muszę na pewien czas zniknąć żeby pomyśleć...trzymam za was kciuki [emoji8]
Bardzo mi przykro, trzymaj się i nie poddawaj. Jeszcze będziesz tu się chwalić zdjęciami z usg maluszka ❤

Byłam chora. Bazofile we krwi wyszły 0, do tego schudłam ponad 2kg w tydzien, więc chyba faktycznie byłam chora. A stres to chyba tak bez przesady... Tarczycą w sumie też marnie po TSH 0,01 a ft4 ponad normę. A czy przy takim progestetonie w tym dniu cyklu jest jeszcze szansa na owulację?
Niestety u mnie taki wynik lekarz kwitowal że nie było owulacji, tak może być że raz w roku nie ma owulacji i tym nie trzeba się przejmować ale jednak warto zrobić monitoring cyklu by sprawdzić czy to jednorazowe czy trudniejsza sprawa. U mnie była trudniejsza ale dostalam letrozol na wywołanie owulacji i ładnie wróciła, progesteron wtedy był koło 16 .

Moj dentysta mówi że można, ale pewnie to zależy od metody wybierania. Ją robiłam zelami do nakladek silokonowych w domu. Mówiąc mu że stsram się i mogę być w ciąży to powiedział że to nie zaszkodzi dziecku. Lepiej zapytaj swojego stomatologa.

Bardzo mi przykro, trzymaj się i nie poddawaj. Jeszcze będziesz tu się chwalić zdjęciami z usg maluszka ❤

Niestety u mnie taki wynik lekarz kwitowal że nie było owulacji, tak może być że raz w roku nie ma owulacji i tym nie trzeba się przejmować ale jednak warto zrobić monitoring cyklu by sprawdzić czy to jednorazowe czy trudniejsza sprawa. U mnie była trudniejsza ale dostalam letrozol na wywołanie owulacji i ładnie wróciła, progesteron wtedy był koło 16 .
Idę na wizytę 12.01. Zobaczymy co powie. Teraz wysłałam mu wyniki, więc może jeszcze przed wizytą coś zaleci.

A badasz rano czy wieczorem? Ja zauważyłam, że mi się tak zdarza rano, że nawet termometr muszę wkładać bardzo ostrożnie, ale wieczorem się rozluźnia i już nie mam tego problemu. A jeśli chodzi o fazy cyklu to u mnie najciaśniej jest kilka dni po owu, później się jakby rozluźnia, więc niestety mimo chęci nie pomogę [emoji17]

A badasz rano czy wieczorem? Ja zauważyłam, że mi się tak zdarza rano, że nawet termometr muszę wkładać bardzo ostrożnie, ale wieczorem się rozluźnia i już nie mam tego problemu. A jeśli chodzi o fazy cyklu to u mnie najciaśniej jest kilka dni po owu, później się jakby rozluźnia, więc niestety mimo chęci nie pomogę [emoji17]

Zawsze badam wieczorem, ale dzięki pomoc

reklama
Hej dziewczyny, witam się w 2 cyklu starań, jestem po jednej stracie w 05.2020, do starań postanowiłam podejść na luzie. W pierwszy cyklu bardzo oczekiwałam na dzień testowania tym bardziej, że przypadał w okolicach terminu porodu straconej ciąży, ale ta dam dostałam miesiączki w 25 dniu cyklu, jak zwykle przyszła z zaskoczenia, po poronieniu nie mam żadnych zwiastunów nadchodzącej @, przed nim bolały mnie tylko piersi i to nie zawsze. W tym cyklu wyciągnęłam testy owulacyjne był pozytywny w 12dc, także teraz czekam do okolic 27-28dc na testowanie, także będzie to końcówka tego roku jeszcze i mam nadzieję, że skoro się tak paskudnie zaczął to chociaż zreflektuje się na sam koniec :)

Do góry