reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jak przyjmowała mnie lekarka do szpitala mówiła że można starać się po @ ale przed staraniem mam skontrolowac u swojego lekarza, potem położna już na samym oddziale to samo, no i moja gin również że jeśli tylko psychicznie jestem gotowa to mogę działać bo w środku nie ma śladu po skutkach łyżeczkowania. A ponoć po takim zabiegu też lepiej się zachodzi, słyszałam że niektóre to nawet pierwszej @ nie zaznają.
Nie wiedziałam o tym, ale i tak nie byłam gotowa zacząć wcześniej starania. Psychika ciężko ucierpiała a i na wyniki badań długo czekaliśmy.

reklama
Ja też jestem z tych, które wolą się zaskoczyć, chociaż objawów szukam już wcześniej 😜 natomiast testów nie robię, ostatnio zrobiłam dopiero po 1 dniu spóźnienia miesiączki :) wolę się nie nakręcac, chociaż z charakteru jestem niezła przezywaczka 😃

Dziewczyny jestem w ciąży 😍
Dzisiaj powinnam dostać @, chcieliśmy się z mężem napić wina do kolacji i mówię do niego, że zrobię najpierw test i wyszedł pozytywny. Ostatnio mi się @ spóźniał dzień lub dwa i dla pewności chciałam mimo wszystko sprawdzić zanim się napije wina.

Trzymajcie proszę kciuki aby udało mi się donosić bezpiecznie ciąże 😊
Życzę Wam aby każda z was niedługo zobaczyła wymarzone II kreski i mogła szybko opuścić ten wątek 😊🌻
Gratulację! 😊

Z ciekawości, domyślałas sie? Jakies objawy? Czy test tak po prostu bez pewności jaki wynik?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny... Progesteron w 18dc poniżej 0,2 :( czyli po pierwsze owulki wciąż nie było, a po drugie czy ten cykl planuje być taki kosmicznie długi?! Już się zestresowałam, że mam menopauzę...

Nigdy w życiu nie dostałam takiego fartucha, nigdzie, a miałam już rtg robione z roznych przyczyn, nie tylko u dentysty
emoji849.png
A co do tych ciekawostek - wow
emoji4.png
emoji6.png
Upominaj się o fartu
Z tym bezpieczeństwem RTG zęba to nie jestem aż taka pewna. Ja za każdym razem jak miałam RTG zęba to zawsze pytali o ewentualną ciążę. Jeśli pytają to chyba coś jest na rzeczy. Ogólnie RTG nie jest chyba bezpieczne w tym stanie. Ja w ciąży miałam cyste w piersi to zrobili mi tylko USG, a mammografii nie właśnie przez ciążę. A teoretycznie też mogli nałożyć mi ten fartuch pod cycke i zrobić badanie 🤔
Ok. Wszystko co piszesz to prawda. Ja NIE wykonuję zdjęć RTG kobietom w ciąży. I zawsze pytam o to pacjentki, nawet nastolatki. Ale różnica dawek promieniowania pomiędzy radiowizjografią stomatologiczną a klasycznym prześwietleniem jest kolosalna. Nie namawiam do zdjęć rentgenowskich jeże
Z tym bezpieczeństwem RTG zęba to nie jestem aż taka pewna. Ja za każdym razem jak miałam RTG zęba to zawsze pytali o ewentualną ciążę. Jeśli pytają to chyba coś jest na rzeczy. Ogólnie RTG nie jest chyba bezpieczne w tym stanie. Ja w ciąży miałam cyste w piersi to zrobili mi tylko USG, a mammografii nie właśnie przez ciążę. A teoretycznie też mogli nałożyć mi ten fartuch pod cycke i zrobić badanie 🤔

Tak wiem, że nie ma, ale nie wiadomo ile taki preparat utrzymuje się w krwioobiegu, bo przecież nie mam gwarancji że trochę go nie połknę na przykład, albo że przejdzie przez dziąsło
Nie ma magicznego kanału z gardła do macicy, zapewniam🤣 na wszystkich preparatach, nawet na znieczuleniu jest napisane, żeby absolutnie nie używać przez kobietę ciężarną i karmiąca, bo po prostu takich badań się nie robi. Jeżeli nie jesteś w ciąży - wybielanie jest jak najbardziej ok. Trzymasz w ręku dodatni test - nie wybielaj się, preparat wybielający nie jogurt, nie zepsuje się. Zużyjesz po porodzie🤣🤣🤣

Dziewczyny... Progesteron w 18dc poniżej 0,2 :( czyli po pierwsze owulki wciąż nie było, a po drugie czy ten cykl planuje być taki kosmicznie długi?! Już się zestresowałam, że mam menopauzę...
Nie wymyslaj, jaka menopauze. :D Moze mialas ostatnio duzo stresu, chorowalas na cos, jadlas jakies paskudztwa ktore zaburzyly Twoja gospodarke hormonalna.

Upominaj się o fartu

Ok. Wszystko co piszesz to prawda. Ja NIE wykonuję zdjęć RTG kobietom w ciąży. I zawsze pytam o to pacjentki, nawet nastolatki. Ale różnica dawek promieniowania pomiędzy radiowizjografią stomatologiczną a klasycznym prześwietleniem jest kolosalna. Nie namawiam do zdjęć rentgenowskich jeże

Nie ma magicznego kanału z gardła do macicy, zapewniam🤣 na wszystkich preparatach, nawet na znieczuleniu jest napisane, żeby absolutnie nie używać przez kobietę ciężarną i karmiąca, bo po prostu takich badań się nie robi. Jeżeli nie jesteś w ciąży - wybielanie jest jak najbardziej ok. Trzymasz w ręku dodatni test - nie wybielaj się, preparat wybielający nie jogurt, nie zepsuje się. Zużyjesz po porodzie🤣🤣🤣
Jakby byl to wspolczuje :D mialam bynajmiej badanie fibernoskopem u laryngologa i ta rura od nosa siegala do naglosni, a co jakby tak przelazila dalej az do pipy XD ałlaaaa kto mial gastroskopie wie o czym mowie, podoba rozskosz tylko przez nos.

reklama
Cześć Dziewczyny [emoji846] ale miałam duuuuuzo do nadrobienia. Jestem w szoku [emoji846] co do mierzenia temperatury to czy warto? Ja nie mierze i nie mierzyłam, ale po Waszych postach zaczynam się zastanawiać
Moim zdaniem warto. Mam nieregularne cykle, peak na testach owu bardzo krótki, więc ciężki do wyłapania, śluz wrócił mi właściwie dopiero w zeszłym cyklu i nie wiem czy na stałe czy jednorazowo, więc dla mnie temp + badanie szyjki to jedyne w miarę pewne sposoby na przewidywanie terminu owu, a co za tym idzie i @. To tak naprawdę minuta dziennie - pomiar + wpisanie w apkę, a pozwala na lepsze przewidywanie owu, więc czemu z tego nie skorzystać? Ja lubię wykresy, tabelki, zaczynałam od samodzielnej analizy, ale wystarczy dobra apka i można to zostawić jej, szczególnie jeśli jest to dodatkowy, a nie jedyny, sposób wychwytywania owu.

Do góry