reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Jak przyjmowała mnie lekarka do szpitala mówiła że można starać się po @ ale przed staraniem mam skontrolowac u swojego lekarza, potem położna już na samym oddziale to samo, no i moja gin również że jeśli tylko psychicznie jestem gotowa to mogę działać bo w środku nie ma śladu po skutkach łyżeczkowania. A ponoć po takim zabiegu też lepiej się zachodzi, słyszałam że niektóre to nawet pierwszej @ nie zaznają.
Nie wiedziałam o tym, ale i tak nie byłam gotowa zacząć wcześniej starania. Psychika ciężko ucierpiała a i na wyniki badań długo czekaliśmy.

reklama
Ja też jestem z tych, które wolą się zaskoczyć, chociaż objawów szukam już wcześniej 😜 natomiast testów nie robię, ostatnio zrobiłam dopiero po 1 dniu spóźnienia miesiączki :) wolę się nie nakręcac, chociaż z charakteru jestem niezła przezywaczka 😃

Dziewczyny jestem w ciąży 😍
Dzisiaj powinnam dostać @, chcieliśmy się z mężem napić wina do kolacji i mówię do niego, że zrobię najpierw test i wyszedł pozytywny. Ostatnio mi się @ spóźniał dzień lub dwa i dla pewności chciałam mimo wszystko sprawdzić zanim się napije wina.

Trzymajcie proszę kciuki aby udało mi się donosić bezpiecznie ciąże 😊
Życzę Wam aby każda z was niedługo zobaczyła wymarzone II kreski i mogła szybko opuścić ten wątek 😊🌻
Gratulację! 😊

Z ciekawości, domyślałas sie? Jakies objawy? Czy test tak po prostu bez pewności jaki wynik?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny... Progesteron w 18dc poniżej 0,2 :( czyli po pierwsze owulki wciąż nie było, a po drugie czy ten cykl planuje być taki kosmicznie długi?! Już się zestresowałam, że mam menopauzę...

Nigdy w życiu nie dostałam takiego fartucha, nigdzie, a miałam już rtg robione z roznych przyczyn, nie tylko u dentysty
emoji849.png
A co do tych ciekawostek - wow
emoji4.png
emoji6.png
Upominaj się o fartu
Z tym bezpieczeństwem RTG zęba to nie jestem aż taka pewna. Ja za każdym razem jak miałam RTG zęba to zawsze pytali o ewentualną ciążę. Jeśli pytają to chyba coś jest na rzeczy. Ogólnie RTG nie jest chyba bezpieczne w tym stanie. Ja w ciąży miałam cyste w piersi to zrobili mi tylko USG, a mammografii nie właśnie przez ciążę. A teoretycznie też mogli nałożyć mi ten fartuch pod cycke i zrobić badanie 🤔
Ok. Wszystko co piszesz to prawda. Ja NIE wykonuję zdjęć RTG kobietom w ciąży. I zawsze pytam o to pacjentki, nawet nastolatki. Ale różnica dawek promieniowania pomiędzy radiowizjografią stomatologiczną a klasycznym prześwietleniem jest kolosalna. Nie namawiam do zdjęć rentgenowskich jeże
Z tym bezpieczeństwem RTG zęba to nie jestem aż taka pewna. Ja za każdym razem jak miałam RTG zęba to zawsze pytali o ewentualną ciążę. Jeśli pytają to chyba coś jest na rzeczy. Ogólnie RTG nie jest chyba bezpieczne w tym stanie. Ja w ciąży miałam cyste w piersi to zrobili mi tylko USG, a mammografii nie właśnie przez ciążę. A teoretycznie też mogli nałożyć mi ten fartuch pod cycke i zrobić badanie 🤔

Tak wiem, że nie ma, ale nie wiadomo ile taki preparat utrzymuje się w krwioobiegu, bo przecież nie mam gwarancji że trochę go nie połknę na przykład, albo że przejdzie przez dziąsło
Nie ma magicznego kanału z gardła do macicy, zapewniam🤣 na wszystkich preparatach, nawet na znieczuleniu jest napisane, żeby absolutnie nie używać przez kobietę ciężarną i karmiąca, bo po prostu takich badań się nie robi. Jeżeli nie jesteś w ciąży - wybielanie jest jak najbardziej ok. Trzymasz w ręku dodatni test - nie wybielaj się, preparat wybielający nie jogurt, nie zepsuje się. Zużyjesz po porodzie🤣🤣🤣

Dziewczyny... Progesteron w 18dc poniżej 0,2 :( czyli po pierwsze owulki wciąż nie było, a po drugie czy ten cykl planuje być taki kosmicznie długi?! Już się zestresowałam, że mam menopauzę...
Nie wymyslaj, jaka menopauze. :D Moze mialas ostatnio duzo stresu, chorowalas na cos, jadlas jakies paskudztwa ktore zaburzyly Twoja gospodarke hormonalna.

Upominaj się o fartu

Ok. Wszystko co piszesz to prawda. Ja NIE wykonuję zdjęć RTG kobietom w ciąży. I zawsze pytam o to pacjentki, nawet nastolatki. Ale różnica dawek promieniowania pomiędzy radiowizjografią stomatologiczną a klasycznym prześwietleniem jest kolosalna. Nie namawiam do zdjęć rentgenowskich jeże

Nie ma magicznego kanału z gardła do macicy, zapewniam🤣 na wszystkich preparatach, nawet na znieczuleniu jest napisane, żeby absolutnie nie używać przez kobietę ciężarną i karmiąca, bo po prostu takich badań się nie robi. Jeżeli nie jesteś w ciąży - wybielanie jest jak najbardziej ok. Trzymasz w ręku dodatni test - nie wybielaj się, preparat wybielający nie jogurt, nie zepsuje się. Zużyjesz po porodzie🤣🤣🤣
Jakby byl to wspolczuje :D mialam bynajmiej badanie fibernoskopem u laryngologa i ta rura od nosa siegala do naglosni, a co jakby tak przelazila dalej az do pipy XD ałlaaaa kto mial gastroskopie wie o czym mowie, podoba rozskosz tylko przez nos.

reklama
Cześć Dziewczyny [emoji846] ale miałam duuuuuzo do nadrobienia. Jestem w szoku [emoji846] co do mierzenia temperatury to czy warto? Ja nie mierze i nie mierzyłam, ale po Waszych postach zaczynam się zastanawiać
Moim zdaniem warto. Mam nieregularne cykle, peak na testach owu bardzo krótki, więc ciężki do wyłapania, śluz wrócił mi właściwie dopiero w zeszłym cyklu i nie wiem czy na stałe czy jednorazowo, więc dla mnie temp + badanie szyjki to jedyne w miarę pewne sposoby na przewidywanie terminu owu, a co za tym idzie i @. To tak naprawdę minuta dziennie - pomiar + wpisanie w apkę, a pozwala na lepsze przewidywanie owu, więc czemu z tego nie skorzystać? Ja lubię wykresy, tabelki, zaczynałam od samodzielnej analizy, ale wystarczy dobra apka i można to zostawić jej, szczególnie jeśli jest to dodatkowy, a nie jedyny, sposób wychwytywania owu.

Do góry