reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Siemka!
Mogę dołączyc? Póki co podczytuję :)
My się staramy 8 cykl (prawdpodobnie wczoraj lub przedwczoraj była owulacja).
U nas jest taka sprawa, ze ja jestem książkowym przykładem zdrowia, natomiast mój mąż ma słabe parametry nasienia. Jak się o tym dowiedziałam 3 dni przepłakałam. Ale czas wziać się w garść. Mąż bierze leki, suplementacje, więcej się rusza i zmieniamy dietę na bardziej wspierającą płodność.
Ochłonęłam i cierpliwie czekam co los przyniesie.
Pozdrawiam gorąco. :)

Witaj! :) Grunt to pozytywne nastawienie 🙂 Było już tu kilka przypadków, gdzie tak teoretycznie nie powinno być ciąży bo wyniki nasienia bardzo słabe a jednak udało się zobaczyć dwie kreski na teście 😊 Trzymam kciuki, żeby Wam także szybko się to udało ✊

reklama
Wiesz jeśli to jest tabletka dojelitowa i tam się uwalnia substancja czynna to sądzę że problemu nie ma w kruszeniu. Są albo takie specjalne w aptekach do kruszenia albo patenty między dwoma łyżkami zagnieć [emoji28][emoji28]
No właśnie jest problem bo wtedy tabletka rozkruszona, bez osłonki rozłoży się w żołądku zamiast w jelitach, żadnych tabletkek powlekanych czy dojelitowych nie można kruszyć ani dzielić

Ja miałam wczoraj chwilę załamki że to już 13 miesiąc starań leci, mam takie wrażenie że po prostu mi się nigdy nie uda... Złość i frustracja mnie ogarniają jak widzę młode mamusie z wózkami czy koleżanki chwalące się brzuszkami. Nie na nie, ale na siebie że moje ciało "nie działa" 😖 Pokładam jeszcze nadzieję w zaczeciu leczenia IO, póki co jestem miesiąc na specjalnej diecie a w piatek mam wizytę online u endo i mam nadzieję że przepisze mi jakieś leki, chociaż trochę się ich boję bo czytałam że dziewczyny miały sporo efektów ubocznych jak mdłości czy biegunki.

Hej dziewczyny ja zaczelam 3 cykl starań ☺😁jestem juz po🐵ktora trwała 2.5 dnia ale po anty to możliwe....4 dzien cyklu jestem pelna nadziei,Obiecalam sobie ze nie będę testować wcześniej niz w dniu @ i tego sie trzymam nie mam zamiaru tez kupowac testow ovu sprawdzać czegos kolwiek ide na żywioł ☺😁😌2 syna udalo sie zmajstrowac w 3 cyklu wiec moze i teraz sie uda😆

reklama
A ja pierwszy raz od sierpnia 2020 nie wiem, kiedy mam owu. Zawsze co miesiąc czulam jajnik. 17,18,19dc miałam płodny śluz ale testy owu ciągle negatywne a dziś 20dc. Jedyne co w tym miesiącu było nowego to przez jakieś dwa tygodnie brałam olej z wiesiołka ale przecież chyba to nie ma aż takiego wpływu na owu nie?:)

Do góry