reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

AniaSzw bo wkurzyłam się na ta p.lekarz co mi powiedziała ze ona mi ten bromergon przepisała profilaktycznie ( aby ten czynnik wyeliminować jak powód problemu z zajściem) i powiedziała, że tak na prawdę, gdyby za 1-szym razem prolaktyna wyszła mi 11 ( taki wynik miałam za drugim razem jak robiłam badania ) to nikt by mi nawet nie dał skierowania na badanie z obciązeniem i nie przepisał tabletek. Za 1-szym razem wyszła mi prolaktyna 25, delikatnie poza normę. Ale powiedziała mi to dopiero po miesiącu brania bramergonu. No i jak mi sie skończyły tabletki to stwierdziłam że nie biore, o co mi maż bardzo "głowe suszył". I jak byłam ostatnio u isternisty to sie go spytałam czy mi przepisze bromergon, a ze przepisał to wykupiłam i biore. Ale chciałabym mieć pewność że muszę, bo skutki uboczne w tyciu/nabieraniu wody odczuwam. Jak odstawiłam na te dwa tyg to poczułam sie lepiej pod względem wagi. Ale jeżeli sie okaze że może to miec wpływ na nie zachodzenie w ciażę to bedę brała. Juz wczesniej bym poszła do endokrynologa tylko że jest taki problem w umówieniem sie i to mimo iz ja mam pakiet w lux medzie.

Ale się rozpisałam, nie chciałam ale tak jakos wyszło:-D

reklama
Brrr ja tez miałam trochę tylko ponad normę podwyższoną prolaktynę i lekarz od razu powiedział, że taka być nie może i dał Bromka. W poniedziałek będę robić badanie kontrolne. Na ostatniej wizycie żaliłam mu się na skutki uboczne tego paskudztwa i powiedział żebym go stosowała dopochwowo, ma takie samo działanie i żadnych skutków ubocznych. I fakt już od tygodnia tak robię i wierz mi w końcu śpię i mogę się załatwiać bo tak to jak bomba zegarowa chodziłam. Więc jeśli źle się po nim czujesz to polecam tą metodę.

Pierwsze muffinki się pieką :)

Witam :) tak mi sie dobrze spalo ze zaspalam do pracy ; p

Lalka trzymam kciuki :**

Blair co za matol z tego Twojego! Kawka, lody i mega ciacho to Twoj plan ode mnie na dzis :-)

Asia poproszę muffinka :-)

Ania Szw nawet nie wiedziałam, dzieki za rade, spróbuję:-) bo ja juz nawet myslałam aby wykupic nie bromergon tylko jego zamiennik " nowoczesniejszy"(wg lekarza po nich nie ma skuków ubocznych, dokładnych nazw nie pamietam) tylko na nie nie ma refundacji i jak pytałam w aptece to od 40 zł za opakowanie ceny sie kształtuja. Troche duzo porównujac do 3,2 zł za bromergon.
Ania Szw poprosze przepis na muffinki:-)

hej Słonka

Asiu wczoraj w łóżku się niby do mnie przytulił i tak zasnęliśmy, dziś rano spałam jak wyszedł do pracy, więc tak na prawdę ani na + ani na -

Lalka &&&&&&&&&&&&&&&&& za transfer

Ewelinka no czasem coś walnie takiego, na ogół jest kochany, ale czasem jak walnie taką akcję to mi się odechciewa.

Muszę wyczaić o której dziś do domu wróci, żeby się zmyć, zostawię prezent z adnotacją i niech sobie sam świętuje!

Hejcia kochane !!

Ewelina
to teraz sprawdz sie w nowej pracy i na pewno cie przyjmą....

Anulka jakie to wzruszajace.. no faktycznie kochal, kocha i bedzie kochac do konca.... fajnie ze sie odnalezliscie, pogodziliscie i jestescie bardzo szczesliwi....
Odnosnie staranek podchodzilam na luzie do tego... i staralam sie i nie.... :-)
Tak lubisz zakupy? ja niby tez ale jak mam chodzic caly dzien i nic nie znalezc to wole w domu siedziec... no ale bez tego nic nie kupie sobie... kiedys bardziej lubialam chodzic na zakupy a teraz jakos juz mniej.... chyba sie starzeje.... hi hi:-D

AsiaSzw fajna ta twoja dziewczynka, wie gdzie jest najlepiej... he he

Blair87 nio szkoda ze twoj sie tak zachowal.. hmmm ale na pewno nie chcial cie urazic.... ech brak slow...

Ja dzis rano mojemu kupilam paczka w ksztalcie serduszka.... wzial sobie do pracy.... :-D
Lalka trzymam kciuki za twoj transfer!!!:tak:

witam :tak:

a mnie brzuch cały czas boli tak jakby okresowo a tu dopiero 18 dc.... mam baaardzo pociągającego męża w przenośni i dosłownie ....

a co do romantyzmu to mój maż jest mało romantyczny... choć Wam powiem, że czasem potrafi bardzo mile zaskoczyć :tak:

życzę wszystkim udanego dnia i prawdziwej miłości od tej drugiej osoby ;*

reklama
Nic, pusta a to juz 7 dzien bez okresu. Nie bede wiecej testowac, bo gdybym byla w ciazy to by juz cos wyszlo.. w poniedzialek zadzw do ginekologa, umowie sie na wizyte - niech mi da cos na wywolanie..

Troche mi smutno..

Do góry