reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Ale durzo piszecie, nie sposób Was nadrobić kobiety :-D

ana, jakby ktoś mnie tak potraktował jak Ciebie z tym zaproszeniem na ślub, to szczerze odpuściłabym sobie. Po ich zachowaniu widać, że nie chodzi im o gości, tylko o pieniądze

Mam takie samo zdanie, mieliśmy z M dwa razy bardzo podobną sytuację i nie poszliśmy na te śluby. Dzisiaj ob małżeństwa już są po rozwodzie.

agniecha - trzymam mocno kciuki aby było wszystko w porządku odpoczywaj.

Aschlee25 - przykro mi bardzo, że został tylko jeden ale sę jednocześnie cieszę, że rośnie ładnie i zdrowo, że wszystko w porządku.Teraz dbaj o siebie.

Asiu - poziom progesteronu jest wyrzucany do organizmu pulsacyjnie zaleznie od pory dnia.Badanie progesteronu należy wykonać w 7 bądź 8 dniu po owulacji. Na podstawie jednego badania nie należy wyciągać wniosków. Ideałem byłoby powtórzyć badanie w ciągu doby przynajmniej dwa razyNorma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml; w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Informacja - poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła.
Jakbyś zbadała jutro o innej porze dnia to już byś miała jakieś porównanie.

Ja mam antybiotyk, gardło i zatoki. Głowa boli ale obiecane pączki z serem zaraz idę robić.

Oj właśnie doszły moje testy owu. Musze zacząć testować wcześniej w tym cyklu aby wszystko ładnie złapać.

reklama
Malusiolka, mychunia, przepisy dostępne na gotujmy.pl, tak mi się wydaje ;-)

Zrobiłam betę, jutro będą wyniki :tak: Jaka jest norma dla 6-7 tyg.?

Ostatnia edycja:
SSMama - ładnie to z przepisu wygląda ale ja bym nie zjadła królika. U koleżanki z dzieciństwa były ładne króliczki i kojarzy mi się to z ładnym puszystym zwierzątkiem a nie jedzeniem. Przepraszam ale takie właśnie mam skojarzenie.

SSMama, widzę że podobne są do siebie przepisy. Pewnie skorzystam raczej z tego co dałaś dla mychuni, bo szybko się robi i mam suszone grzybki :p

Co do bety, to zależy od laboratorium jakie ma normy. U nas jest tak:

4 tydzień - 9,5 - 750
5 tydzień - 217 - 7138
6 tydzień - 1580 - 31795
7 tydzień - 3697 - 163563

I tak dalej..

jołasia, ja kiedyś mówiłam, że królika nigdy nie zjem, bo mieliśmy króliki, ale to u mnie minęło :) A co do ślubu, to taka prawda. Skoro im nie zależy, to po co iść. A poza tym czasami niektórzy przesadzają. Znam pary, które po 3 miesiącach rozwodzili się. To po co brać ślub? Rozumiem jakby coś poważnego było, ale tu pierdoły ;)

Ostatnia edycja:
Ssmama - na wynikach wskażą ci prawdopodobny tydzień i dopiero wtedy zobaczysz czy rzeczywiście tak może być. Jak będzie spory to usg zweryfikuje.

Laseczki- mam rozumieć że wszystkie tylko koronkową bieliznę noszą :)?

Po pracy odbiorę progesteron ciekawa jestem...

Ja tylko koronki ;-)

Cyntia ja to wszystko wiem, tylko te czarownice tu mi gadaly gadaly i wiesz co sie dzieje wtedy. Samoistnie sie czlowiek przestawia. I tak na nic nie licze. Jest tak jak przewidywalam. Nieootrzebnie dalam sie wmanewrowac w te wrozby. Wiem ze te moje ukochane chca dobrze, ale w tym wypadku to dobrze chyba nie wyszlo bo lezka sie zakrecila a obiecalam sobie ze zostawiam sprawe Bogu.

SSMama zasowaj na bete bo umre z ciekawosci.

Cześć :)
Byłam tutaj jakiś czas temu, potem się w ogóle nie udzialałam i teraz wróciłam :)
Staramy się już chyba 13 cykl! Drugi z clo. Dziś 19 dc. Jestem już kompletnie załamana, że się nie udaje :( :( :-(

iwo:) - ej tam już tylko koronkową, niekoniecznie, ja wolę taką ze wstawkami z innego materiału, lubię też damską wersję bokserek :cool2:

Kochane dzisiaj mam zamiar porozmawiać z R żeby od następnego cyklu zacząć starania o maluszka żeby na święta mieć najpiękniejszy prezent pod słońcem więc trzymajcie kciuki bo z zajściem w ciążę nie mam żadnego problemu wszystko Ok gorzej z donoszeniem jej żeby nie powtórzyła się "ciąża obumarła" ale mam stracha przed tą decyzją ponieważ nie chciałabym przeżywać znów tego samego.. Za nami już 3 cykl więc można zacząć oby decyzja była pozytywna :-)
Czasami mam wrażenie że organizm odmawia posłuszeństwa.. jestem jednak coraz starsza.. Nie taka jak 10 lat temu.. Ale wszystko zostawiam w rękach Boga bo On wie co robi.. Buziam Was :*

reklama
iwo, koronkowa to tylko na specjalne okazje :-D

karolina, trzymam kciuki, oby się udało! ;-)

A do mnie się dziś stara koleżanka odezwała, nie słyszałam o niej przez 4 lata, chce do PL przyjechać, to ją zapraszam, a co :-p:tak: Idę sprawdzić, czy wyników badań już nie ma, trzymajcie kciukasy :-p

Do góry