reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Gabis kochana dopiero zaczelismy w tym cyklu ale boje sie zebym donosila przy mojej obecnej pracy:/ (jeszcze nie chce zapeszac poki lekarz ciazy nie potwierdzi ;) ) pracuje w domu opieki a tutaj ciagle sie zdarza ze pacjenci choruja itp i trzeba sie czasem nawysilac fizycznie tez :/

reklama
Aschlee masz racje nic nie robią tylko siedzą w przychodni i codziennie im coś innego dolega..
Olusia Ja też się odezwałam:-) bo Ja lubię się oddzywać w takich sytuacjach:-)
Mam 26 lat jednak na tyle nie wyglądam..:zawstydzona/y: więc babcie nazwały mnie pyskatą gówniarą i jak już zaczęłam dyskutować podniesionym głosem to wtedy dwóch panów stanęło po mojej stronie :tak: ale babcie miały minę:-D i jakby tego było mało to przed moim wejściem przyszła kolejna Pani w ciąży i ją przepuściłam:-)

Olusia7982 no ja jeszcze wtedy nie bylam na tyle odwazna zeby sie oezwac...teraz zapewne bylobi inaczej...Ja mam szacunek do starszych osob ale kobiety ktore tylko patrza obgadac innych i zachowywac sie w taki sposob jak tamte to dla mnie nie starsze osoby tylko zwykle mohery ktore nie maja co w domu robic i czepiaja sie wszystkich

lalka, a Ty masz dziś wielki dzień! :shocked2: Wiedziałam, że któraś ma, ale nie wiedziałam, która dopóki nie spojrzałam na Twój suwaczek :-p Może już mówiłaś, a mi umknęło - jak było? Ja nawet w ogóle nie wiem, na czym to polega :zawstydzona/y:

magdalenka, a jak zajdziesz, to nie masz szans na lżejsze zajęcia w ośrodku? Albo urlop? :confused:

Wątpliwości nie chciałam cie urazić bo życzę Tobie , Sobie i innym dziewczynkom żeby w końcu zobaczyły 2 kreseczki.. Nie gadajmy już o wieku bo to naprawdę drażliwy temat.. Ja naprawdę czuję że czas ucieka..

Dziewczyny wiem ze endo jest od hormonow ale powiedzcie mi czy takie rzeczy jak dziwne @ i plamienia to jego tez interesuja czy bardziej gin. Bo nie wiem czy opowiadac mu cos o @ czy tylko skupic sie na TSH.
Pzepraszam jesli to glupie pytanie ale pierwszy raz ide do endokrynologa.

Ja bym powiedziała ginowi i niech on zdecyduje czy ma się tym zainteresować endo. Choć endo jak najbardziej powinien się tym zainteresować, bo @ zależy od wielu hormonów a i od TSH też.

Mnie też :-)

Hej dziewczynki : Ryk:

Dzisiaj oblazłam całą galerie i stwierdziłam, że nic nie ma - kiecki jak dla starego mohera albo jak na pogrzeb - czarne koronkowe albo jakieś ogólnie badziewne a cena jak za jakieś jedwabie :wściekła/y::wściekła/y: do tego rozmiary jak dla szczura - no tak jakieś 8 lat temu też miałam 36-38 :zawstydzona/y:

Co do waszej dyskusji to ja wam powiem, że się cieszcie, że miałyście dzieci w wieku od 18 do 23 - lat bo ja bym teraz wszystko dała aby cofnąć czas i mieć w tym wieku dziecko. Teraz jestem starą babą - bez obrazy ale ja się tak czuje 32 w sierpniu stuknie no i co z tego, że mam skończone studia 5 lat mgr+ 2 podyplomowe ( pedagogika o dziwo)- jak mogę je sobie wsadzić - bo pracy już od 4 lat znaleźć nie mogę mimo, że już nawet na produkcji szukam - ale tam jestem za mądra. W tym czasie to bym już mogła z 2 urodzić, a nie mogłam bo przez powalonych lekarzy w szpitalu co mnie zbywali straciłam czas. Do tego 10 lat brania tabsów anty dały o sobie znać. A teraz szczerze gdybym ich nie brała to pewnie już bym miała dziecko, może gdybym nie skończyła tych głupich studiów to bym poszła na jakieś studium np. kosmetykę i bym pewnie już robotę miała. Nic mi nie dało to że mam to wszystko czego Wy nie macie - bo wy mając mniej lat ode mnie macie to o czym ja marze - pracę, odchowane dzieci, prawo jazdy i nienaganne figury oraz organizm nie zniszczony przez różne hormony. :-:)-:)-(

Do tego wczoraj się dowiedzieliśmy, że naszej znajomej bratu urodziło się martwe dziecko - przez podobnego konowała ordynatora - sprawa podobna do tej we Wrocławiu - ciąża bez komplikacji,ciągle odwlekany termin porodu - 1 miała na 16.01 - córeczka 4,200 - o 14 normalne kgt o 16 już brak bicia serca. Sprawa jest już na prokuraturze - masakra - Dziewczyny jak jesteście w ciąży nie chodźcie do jednego lekarza bo może być tragedia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jestem w podobnej sytuacji. Studia, praca, bla bla bla. Na jesień skończę 32, ani jednego zajścia w ciążę i chociażby poronienia by wiedzieć że jednak mogę być w ciąży. Praca na produkcji chociaż, czasami troszkę lepsze stanowino, jak jest taka potrzeba w zakładzie. Teraz żałuję, że wcześniej, tzn zaraz po ślubie o tym nie myśleliśmy bo wtedy miałam 23 lata i dawno dzidzi już by było szkolniakiem.

Ja też mam szacunek tak rodzicie Mnie wychowali starszym osoba i kobieta w ciąży się ustępuje;-)
Ale w Tym przypadku nie podaruję:no:
Ten mały był głodny żali mi było tej Pani..
SSMama a w autobusie to już masakra..jak studiowałam w Krakowie to na starsze Panie mówiłyśmy sapaczki;-) bo zawsze stały na uchem i spały jak im się miejsca nie ustąpiło..

Ostatnia edycja:
reklama
KasikP moje zdanie jest takie ze bardzo dobrze zrobilas...lekarze w jakims celu kartki wywieszaja kto ma wchodzic bez kolejki...
ja pamietam jak bylam na praktykach to na obchodzie jeden lekarz starszej Pani powiedzial ze jest zdrowa i nie beda jej trzymac w szpitalu,ze zaraz po obchodzie dostanie wypis i do domu...to zaczela go zastraszac ze skoczy z okna albo wyjdzie i pod szpitalem sie rzuci pod samochod bo ona nie chce isc do domu bo tu moze poplotkowac...jak jej powiedzial ze szpital jest po to zeby leczyc ludzi a nie plotkowac i ze na jej miejsce czeka ktos bardziej potrzebujacy to zaczela plakac i udawac atak serca:szok::szok::szok:

wyszla ze szpitala ale po tygodniu wrocila bo rozwalila sobie noge i specjalnie zabrudzala ziemia zeby znow choc kilka dni spedzic w szpitalu chodzila i wkrecala ludziom ze najprawdopodobniej ma sepse:szok:

To tak na podsumowanie ze starsze Panie bardzo lubia chorowac:-D

Do góry