reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

smerfik, o :) ja właśnie TSH od 3 dni reperuję, no i progesteron miałam niski, ale narazie tylko tsh, bo ginekolog kazał mi zrobić najpierw konsultację z endokrynologiem, a ten kazał brać przez 2 m-ce euthyrox i później jeszcze raz zbadać i dopiero wtedy. Od kiedy brałaś hormony? i jaki miałaś wynik tsh, że musiałaś brać ? :) Bardzo motywują mnie takie przypadki jak Ty :) Zdrowego bobaska Ci życzę, spokojnej ciąży :)))

reklama
Smerfik
Moim zdaniem ladnie widac na tescie :-) a ja sie czuje ok nie gorzej nie lepiej :-) bedzir git :-D ja tez 2 lata czekalam na dzidzia... ale sie oplacalo :-) smerfik a takie objawy to normalne sa powoli sie wszystko powieksza i zagniezdza ;-)

Lux
Widac ze dzieciaczki cie kochaja :-)

Julia
Nooo dobrze ze z domu nie wychodze bo by jakis przypadkowy przystojniak bylby biedny haha :p

aschlee: najważniejsze, że jesteś :) A obecność duchem też bardzo ważna :)

moniusia: uwielbiam jak słonko zagląda do okna, od razu się buźka śmieje. Ehh nie wiem też jak tłumaczyć czekanie na maluszka. Może trzeba wychodzić z założenia, że jak się w końcu pojawi to będzie pełnia szczęścia? Tak patrząc na całe życie człowiek to czym jest rok czy dwa w stosunku do całego życia? Może warto czekać i się nie załamywać? Takie tłumaczenie przynosi mi czasem ukojenie. Zobaczysz, ustawisz sobie ładnie hormony i będzie dobrze :)

missiiss: hihi nie no domyślam się, że zakaz seksu jak człowiekowi chce może być problematyczny :( No ale musisz jakoś wytrzymać. W wojsku to brom kiedyś dawali, może są jakieś tabletki w aptece :D Faktycznie długo paczka idzie :/ Może po prostu później nadała, albo wysyła gdzieś z miejsca gdzie nie ma codziennych odbiorów. Czasem wtedy wydłuża się dostawa o 2-3 dni. Mam nadzieję, że dojdzie :) A co konkretnie zamawiałaś? Hahahah faktycznie dobrze, że w domu siedzisz :p Mam tylko nadzieje, że przystojniak z paczką nie przyjdzie :D:D:D

smerfik: już się nie mogę doczekać wyniku bety :) Kreseczki ładne, nie trzeba się dopatrywać bo wszystko widać :D:D:D

lux: znaczy, że miałaś odpowiednią ilość dni wolnych, bo tęsknisz :)

blair: szybko zleci do wizyty i zobaczysz fasolkę :) Ale cudownie :)

Ja już po wizycie i powtórka z rozrywki tj. pęcherzyk ładny, ale nie chce pękać. To samo co w poprzednim cyklu, więc lekarz zdecydował, że w kolejnych dniach płodnych wezmę zastrzyk na pęknięcie. Muszę tylko wcześniej po aptekach podzwonić, żeby zobaczyć jak z dostępnością, bo z tym bywa różnie.
No nic pozostaje mi czekać na @ (powinna być ok. 16.02) i wierzyć, że w końcu się uda. Przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że przytulania było mało w tym cyklu :) Trzeba szukać tych dobrych stron :) Przynajmniej będę mogła poszaleć trochę, bo na imprezę się wybieram i to nie jedną :D W końcu karnawał się kończy :D

Jugaoslawa
Bardziej niz o przystojniaka z paczka balabym sie o mojego doktorka :-D;-) swoja droga ja mam chyba jakies zboczenie odnosnie fartuchow lekarskich haha i najsmieszniejsze jeat to ze tylko w ciazy mi tak odwala :p bo Poza ciazami to ja zupelnie normalna pod tym wzgledem jestem:p;-) wiem glupol ze mnie.ale to zabawne jest jak hormony dzialaja na moj mozg... a moze bezmOzgo_O:Oo_O:-D:-Dhahaha ;-)
A zamowilam w fajnym stanie bodziaki i kaftaniki. Mam nadzieje ze do jutra przyjdzie... kurde... czemu ci nie dal od razu pregnylu tylko czekal na kolejny cykl?? Nie kumam... i juz drugi w plecy. No to imprezuj i wybaw sie za mnie tez!:-D

Jugoslawa juz sie doczekać nie mogę ;)
A nie ma szans ze jeszcze pęknie pęcherzyk?

Smerfik i jak beta??? Czekam z niecierpliwoscią ;)

missiiss: hahahaha może fartuchy mają coś w sobie :D W sumie taki fotel ginekologiczny stwarza wiele możliwości :D A w razie czego jest jeszcze leżanka :D:D Na aukcjach to jeszcze ceny znośne są, bo tak w sklepach to istny kosmos cenowy za ubranka dla bobasów :/ A co do pregnylu to podejrzewam, że chciał po prostu sprawdzić czy to powtarzająca się sytuacja czy jednorazowa. W sumie dobrze wyszło, bo akurat mam teraz imprezę, wyjazd mi się krótki szykuje...wiadomo, że wolałabym być w ciąży, ale muszę szukać tych plusów :|

blair:
szansa pewnie zawsze jakaś jest, ale dzisiaj już 18dc, poza tym pęcherzyk trochę mniejszy niż w 11dc więc będzie się wchłaniał po prostu. Usłyszeć serduszko maluszka to piękny moment :) Jeszcze kilka dni ci zostało :)

Jugoslawa
Masz swietne podejscie! Musze brac przyklad z ciebie :-) wybaw sie bo od kolejnego cyklu koniec z alkoholem ;-) a co do ciuszkow to fakt zeby zrobic taka wyprawke na 3 miesiace ze sklepu to kasy idzie. Dlatego troche z lumpka troche z all troche ze sklepu i jest git :-) a co do fotela ginekologicznego hmm noo taaa to mogloby byc fajnnneee ;-) boze jakby moj gin to przeczytal to by sie bal pacjentki przyjmowac ze trafi na jakas nimfomanke :p

Blair
A ty jak tam mamuska :-D jak sie czujesz :-)?

Miss oby paczusia szybciutko przyszla .... jeszcze trochę wytrzymaj a później nadrobicie ;-) stary to będzie uciekal od ciebie .... stary dzisiaj dzwonil i pytał czy dzisiaj cos tego ... ale ja w ogóle nie mam ochoty noo mega strasznie mi się nie chce ... wiec piwirdzialam ze sorry ale niet ...

Blair właśnie jak samopoczucie?

Smerfik czekamy na wyniki ;-)

Lux mile to ze dzieciaki sie tak z tova zzyly ;-) dobrze trafily bo akurat na ciebie ;-) jak tam już po ovu ?

Jugoslawa szkoda ze wcześniej nie dal zastrzyku ale z drugiej strony jest szansa. ...

Jolasia jak tam ?

Aschle noo opowiadaj co tam w wielkim świecie ?

Moniusia oby leki szybko zdzialaly cuda i zeby efekty były cudowne ;-) ważne ze wiadomo co jest i ze dzialasz ....

Jula na noc dzisiaj do pracy? Córka tej koleżanki co się okazało ma mega strasznie mocne zapalenie żołądka .... takze diagnoza jakby spoko,dzialaja ....

Wróciliśmy, usiadlam i siedzę .... mula mam .... mlody gra .... stary w pracy .... pies na ogrodku i nie gadam z nim ....

reklama
Missiiss kochana oj biedna Ty moja z ta posucha, ale nadrobicie sobie po porodzie az wiory beda lecialy haha:-D hehe a z ta lezanka to rzeczywiscie bajerancki pomysl i tyle mozliwosci :-D

Smerfik pewnie, ze mozesz sie cieszyc, zobaczysz wszystko bedzie dobrze, wszystkie tu trzymamy kciuki.;-)

Blair juz niedlugo zobaczysz malenstwo, bedziemy tu czekac na wiesci powizytowe serduszkowe:tak:

Aschlee kochana najwazniejsze ze jestes tu z nami:tak:

Jugoslawa co za wredne pecherzyki, ale teraz moze jak dadza Ci zastrzyk to peknie dziad i bedzie piekny final i tego Ci z calego serca zycze. I imprezuj teraz, bo potem juz nie bedziesz mogla przez jakis czas kochana;-)

Lux to mile jak dzieci sie tak tula, ich uczucia sa takie szczere, fajnie, ze cieszysz sie z powrotu do pracy:-)

Anula oj to dobrze, ze z corka kolezanki wykluczyli raka to najwazniejsze! Nie smutaj, energii troche sle :)

Ostatnia edycja:
Do góry