reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Karjetka witaj:) odpisałam już.
Mychunia zrób sobie. Ja też robiłam prywatnie wszystkie. Na nic skierowania nie miałam niestety. Da się przeżyć.
Dziewczynki spadam z roboty do ginka. Kciuki w górę aby był min 16 mm pcherzyk.
buzi

Karjetka- witaj! Ja dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis. Ja lekarzem specjalista nie jestem, ale sama staram się ponad 1,5 roku o dziecko, wiec trochę wiedzy zdazylam zaczerpnąć przez ten czas. Wydaje mi się,ze generalnie wyniki masz dobre i faktycznie progesteron potwierdza przebyta owulacje. Wynik HSG tez jest dobry. Oba jajowody sa drożne, a o to chodzi w tym badaniu. Ja sama miałam to badanie w czerwcu ubiegłego roku. Nieprzyjemne, ale co się nie zrobi dla fasolki, prawda. Pytasz o lekarzy. Ja od roku leczyłam się w Wejherowie u dr Kubickiej, ale przyjmuje już tylko prywatnie. Ona z kolei powiedziała,ze tylko rok nas leczy, a potem wysyła nas do kliniki niepłodności, aby specjaliści się nami zajeli. I teraz od stycznia lecze się u dr Makowskiej w Invimedzie w Gdyni. Wiem, że ma tez swój gabinet w Gdańsku. Polecam Ci ja goraco. Jest bardzo dobrym lekarzem od niepłodności. Ja sama zanim udałam się do niej poczytałam informacje o niej jako lekarzu. Było bardzo pozytywne i ja też tak Panią Doktor odbieram.

Ostatnia edycja:
AsiaSzw ja mocno za Ciebie trzymam kciukasy kciuki.gifBedzie piekny duzy pecherzyk:tak:
karjetka89 witaj :tak:

Załączniki

• kciuki.gif
    kciuki.gif
    30,8 KB · Wyświetleń: 1 657
Nooo Aschlee- w końcu wrocily Twoje fajne emotikony :-D Buźka do góry Kochana! Razem przeczekamy ten tydzień a potem tylko dobre wieści przyniesiesz z USG za tydzień :tak:

Asiu- no pęcherzyk będzie GIGANT!

Anula bardzo dziękuję-słyszałam o dr Makowskiej i tak cicho liczę,że to HSG coś dało i 9lutego zobaczę II kreseczki:tak: Jeśli nie to robię AMH i uderzam do kliniki niepłodności;/ bo wcześniej powiedziano mi żeby zrobić hormony,wyniki męża,hsg,amh i z tym wszystkim dopiero do nich uderzać. Myślę,że wybiorę właśnie Gdynie bo w Inviccie w Gdańsku robiliśmy tylko wyniki męża...a wrażenia bardzo nie fajne. Wszyscy tam jacyś burkliwi,zero informacji...jakoś mi się nie podoba tam.

Karjetka- mi dr Kubicka mowila,ze HSG baaardzo zwieksza zajście w ciaze, ponieważ jak to nazwala: wszystkie przewody są udrożnione. I to przede wszystkim w ciągu pierwszych 3-ech miesięcy. Mi niesety to nie pomoglo, ale życzę Ci, abys miała więcej szczęścia niż ja! No dokładnie, gdy się wybrałam do kliniki niepłodności w Gdyni, to wlasnie Doktor Makowska mowila,ze super, ze mam już wszystkie wyniki hormonow, badanie HSG a Mąż badanie nasienia. Dzięki temu nie musiala już nas nigdzie kierowac na dodatkowe badania, tylko od razu mogla zacząć leczenie, bo już ma nasz obraz na podstawie badan.

Anula a jak wygląda koszt wizyty u dr Makowskiej? Ja teraz chodzę do doktora Szymuli-ginekolog/endokrynolog...specyficzny bardzo...jeszcze przed hsg ciągle mówił o in-vitro w Inviccie w Gdańsku(tak tylko tam wg Niego są dobrzy specjaliści) jak mu powiedziałam,że najpierw chcę powalczyć ,,naturalnie,, potem ewentualnie inseminacja a na końcu in-vitro to się skrzywił i powiedział,że teraz nauka idzie na skróty i wybiera najprostszą drogę do celu...jakkolwiek zaczęłam szukać innego lekarza:eek:

reklama
Do góry