reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Karolina my byliśmy chyba na 2 roku studiów, oboje mieszkaliśmy u Rodziców, bez pracy, bez możliwości, wpadliśmy z plastrami antykoncepcyjnymi. G chciał najpierw chciał skończyć studia, dostać pracę, zdobyć pozycję, mieszkanie i też myślałam że to takie czcze gadanie, że mnie zbywa, ale jak widać gdy już to wszystko mamy G chce dziecko :D
Myślę że Oni mają bardziej trzeźwe myślenie, my jesteśmy bardziej wrażliwe, a Oni choć też przeżywją stratę to jednak są oparciem

Olusiaa moja serdeczna Przyjaciółka zachowała się cudownie, dała mi ogromne wsparcie. Gdy czekałam w szpitalu na lekarza, cała zaryczana, ledwie przytomna [ciągle mdlałam] to do sali obok przywieźli drącego się noworodka, z każdym jego krzykiem mi pękało serce, a G powtarzał "zrobię Ci gromadkę, obiecuję że zrobię Ci gromadkę, zobaczysz"
Rodzice cóż nie miałam w nich zbytniego oparcia, bo nie mogli sobie wyobrazić jak mogę wiedzieć że jestem w ciąży jak nie mam usg [miałam testy i betę i badanie lekarza], bo może to nie to było itp....

Ostatnia edycja:
reklama
Asia ten żel nazywa się pre seed kosztuje w aptekach internetowych ok 80 zł jak czytałam opinie o nim to nie którzy chwalą a nie którzy twierdzą że to ściema. Ja tam w to wierzę bo nawet lekarze to zapisują. Ja go kupię po matki boskiej pieniężnej:-)

No dokładnie najważniejsze jest wsparcie drugiego człowieka ;) A wczoraj w nocy leciała reklama durex gdzie reklamowali żel dla niej i dla niego taki 2 w 1 ciekawa sprawa może go sobie zafunduje na walentynki hihi

hejka ja po zapałki
padam na twarz ze zmęczenia boli mnie głowa, mdli mnie i wogóle mam dosyć
jeszcze obiecałam ze się zaloguje bo pracy nie skończyłam
nie wiem tylko czy zrobić to od razu czy najpierw się przespać............

Maluska - gdzie TY????!!!!!!!!!!

Agniecha - opócz w/w nie mam żadnych;-) czekam........

Gochson - bardzo mi przykro, tyle czekania i taki smutny finał

watpliwosc, widziałam fajne mieszkania, ale na razie nigdzie nie dzwoniłam. Czekamy na decyzję z banku. Gdyby księgowa mojego męża dobrze wysłała pieniądze do ZUSU to dawno było by wiadomo co do kredytu. Jutro księgowa ma to załatwić (mam nadzieje, że to jutro zrobi) i później do ZUSu po zaświadczenie o niezaleganiu i pożyczę powinniśmy dostać. Czekanie mnie męczy. Jeżeli dobrze pójdzie jutro to do końca tygodnia wyprowadzamy się, a jak nie uda się do końca tygodnia z tym ZUSem załatwić, to w przyszłym tygodniu wyprowadzamy się :)

agniecha, jeszcze nie. Jeżeli decyzja pożyczki będzie pozytywna od razu zaczynam się pakować. Dzisiaj M był w domu do 17-tej to pojechaliśmy w odwiedziny do mojej siostry, a M w międzyczasie chodził załatwiać sprawy z bankiem. Jutro też wybywamy z domu i jedziemy do drugiej siostry :) M ma cały dzień wolny i nie chcemy tutaj w domu siedzieć. Jak Mateuszek?

mychunia, ten fix rurki arrabiata z kurczakiem jest ostry? Aż mi smaka na niego zrobiłaś ;P

Gochson, trzymam mocno &&&&& aby pęcherzyk był piękny i duży i żebyś niedługo usłyszała serduszko :* Wiedziałam, że przy takiej pieknej becie nie mogło być ciąży pozamacicznej. Wiem co czujesz, to samo przeżywałam miesiąc temu ;( :* Trzymaj się mocno kochana :*

Aschlee, mychynia, za piątkową wizytę u stomatologa &&&&& :*

Anulka, za II kreseczki Kochana :*:*

Blair, dziękuję :* Jeszcze trochę i będziemy sami mieszkać :)

Ludzik, gratulację :*

Cyntia, skoro kazał odpoczywać, to odpoczywaj :* Nie przejmuj się teściową, bo stres nie jest Tobie wskazany :*

brrr, jak uważasz. Usunęłam Ciebie z listy, ale jak będziesz chciała wrócić, to napisz dodam Ciebie do listy staraczek. Chyba, że uda Wam się wcześniej i zobaczycie w końcu II kreseczki :* &&&&&&& za badania :)

CzekaCudu, idź do lekarza, bo ta niepewność męczy. Możliwe, że ten cykl masz bezowulacyjny i to dlatego. &&&&& aby jednak brak miesiączki oznaczała ciąża :)

karotka <przytul> Nie denerwuj się Kochana :* Mój M na szczęście poza domem nie pije, ale raz na jakiś czas (rzadko) wypije przed snem piwko. Raz się przymnie napił jak byliśmy 4 lata temu u siostry w górach zaprosić ich na wesele :p Upił się mój mąż i mój szwagier :-D Za karę nie mógł się do mnie przytulić, bo śmierdział wódą :p Rano mnie przepraszał, ale nie gniewałam się na niego. Byliśmy w gości i raz na jakiś czas można.

iwo, dobrze na razie. Dziękuję, że pytasz :* Nie wchodziłam, bo net pada, a poza tym nie chciało mi się. Wczoraj prawie cały dzień z dziewczynkami przesiedziałam i jak młodsza zasnęła, to się ze starszą na łóżko położyłam i przysnęłyśmy. Zmęczona jestem, bo młodsza dwa dni pod rząd w dzień mi nie spała i mnie to wykończyło. Mało czasu dla siebie. Obudziłam się około 22-giej jak M zadzwonił i jak rozmawiałam przez telefon, to zapomniałam Oliwkę wysadzić na nocniczek (nie robiła siusiu przed snem) i poczułam ciepło i zaraz mokro. Dziecko mnie o siusiało :p Od razu się rozbudziłam :-D Jak się czujesz? :*

karotka, na razie cicho, ale to cisza przed burzą. Składaliśmy dzisiaj dla teścia życzenia (teściowa w pracy była) i teść do nas z tekstem "Mam nadzieje, że niedługo w domu zagości spokój i koniec będzie z kłótniami". A ja w głębi duszy mówiłam sobie, gdyby nie mama to było by ok. Ale i tak zaraz się wyniesiemy i będzie spokój :) Wkurzyłam się trochę na nią, ale nie rozwiałam z nią, bo nie chce ciśnienia sobie podnosić. S*cz grzebała mi wczoraj w szafkach w kuchni i poprzestawiała moje rzeczy, bo jej przeszkadzały ;/ Myślałam, że coś jej zrobię, ale M mnie uspokoił. Nie odzywam się do niej i ją to denerwuje.

mała maja, witaj :) Podaj datę @ to dopiszę Ciebie do listy, Życzę powodzenia :)

Asia, podoba mu się wybór, ale dzwonić nie dzwoniła. Zadzwonię jak będę mieć pewność, że pieniążki będą :) Na pewno napisze Wam co i jak. Dziękuję, że pytasz :*

mychunia, wszystko po kolei. Bez pieniędzy, to nic nie zrobię :)

agniecha, ciężko mi bez Was, ale potrzebowałam też trochę czasu dla siebie i dla dziewczynek :) W miarę możliwości będę pisać. Jutro nie wiem, o której napiszę. Może rano, może wieczorem. M w domu cały dzień i chcemy go dobrze spędzić. Jak pieniądze będą to będziemy dzwonić po stancjach :) Trzymajcie kciuki :)

mychunia, ewelinka, Motylkowa, dziękuję :* W końcu trochę odpoczęłam i mogę z Wami popisać :) Już się tej kobiety nie boje.

Aschlee, ze mną wszystko w porządku :* Chciałabym być już w trakcie przeprowadzki, ale muszę jeszcze trochę poczekać. Jak tam u Ciebie?

Domka, babsztyl do mnie nic nie mówi, ale za plecami tak. Tylko myśli, że jestem głupia, że tego nie słyszę, ale słychać wszystko :) Specjalnie do M mówi, a mnie olewa. Ale M też ją olewa ;)

Uff.. w końcu nadrobiła :p Od wczoraj miałam 20 stron i musiałam wszystko przeczytać. Za dużo produgujecie :p Dziękuję każdej z Was za to, że się martwicie o mnie :* Jesteście Kochane. Staram się trochę odpoczywać, bo w końcu muszę dojść psychicznie do siebie. Dużo czasu musze poświęcić Oliwcę, bo jak widzi teściów, to znowu zaczyna różne dźwięki wydawać. Dlatego też w miarę możwliwości będę pisać do Was :)

reklama
Starające się: 23
II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9,IX'14=>4

Październik 2014:

Cyntia85,agamemnon

Czekamy na potwierdzenie:

Styczeń

iwo:) - @ 30.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
Lisica. - @3.02
Aschlee25 - @ 4.02
ana0808 - @5.02
Kraolina - @5.02

doska1 - @ 6.02
Nachtigall - @ 6.02
Domka12 - @6.02
Monarti - @ 7.02
Olusia7982 - @ 9.02
jołasia - @11.02
gabis - @12.02
Anulka1988 - @ 14.02
Blair87 -@14.02
Bezdzietna - @16.02
mligocka - @18.02
AsiaSz - @21.02
Agaawa - @23.02
watpliwosc - @25.02
Marzec
JustynaU - @ 25.03
Kwiecień
mychunia - @6.04 6

Poczekalnia
anuszka,karotka00,Arcala,mimmoo,tamagu czi,melponea, nadzieja210,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223,Dominika_89,ewelink a_shn,czarna2532,karolina859,MotylkowaOna,wera86,m umminka,m-s,CzekaCudu,kalisia

Do góry