reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Majdaczek tylko ja juz tak robilam przez ponad rok i lipa... ale my czesto sie tez nie przytulamy (moj maz nie ma takich potrzeb woli odczekac nawet bo pozniej jest mu przyjemniej a poza tym ciezko pracuje fizycznie to nieraz jest padniety...) dlatego chce teraz policzyc i zmierzyc i w te dni trafic:) ale nie bede sie nastawiac ze sie teraz uda... nawet pokupilam sobie zapas testow i inofolicu na nastepny cykl.... mam jeszcze tylko procz sierpnia wrzesien i pazdziernik potem przerwa (ze wzgledu na moja prace)

reklama
AnnaMaria89, mam to samo - ledwo zaczęliśmy się starać, a ja zastanawiam się, czy wszystko jest w porządku, bo całe życie boisz się i zabezpieczasz, a jak przychodzi co do czego, to myslisz sobie, że tak na prawdę nie wiesz czy wszystko działa tak jak powinno... Staram się odrzucać tego typu myśli i wątpliwości, ale wiadomo, że się pojawiają...

Witaj Polsie, widzę ze nowa jestes... coraz wiecej nas:)
Pewnie wątpliwosci sa szczegolnie po kazdej @... i niby siebie uspokajam ze przeciez nie mialam nigdy wiekszych problemow , @ zawsze na czas i fizycznie wszystko niby ok, wiec moze jest wszystko ok... to znow sie zastanawiam czy moze z mezem jest wszystko ok ale u niego w rodzinie ok i sam nie mial chorob... tak sie uspokajam dlatego po staraniach spontanicznie ze wzgledu na to ze nie przytulamy sie codziennie to chce sprobowac konkretnie:) i zobaczymy ...

A czy inofolic moze przyspieszyc owu? bo w sumie nei przypomianm sobie zebyw 10dc juz powoli plodne sie zaczynaly a chyba zzaczynaja bo na testach owu kreska coraz ciemniejsza i sluz coraz bardziej rozciagliwy (co tak szybko zdziwiona jestem bardzo, szczegolnie po tamtym cyklu gdzie owu byla spozniona)

Ostatnia edycja:
Tak, postanowiłam dołączyć, zaczęliśmy się starać i pomyślałam, że warto czasem zaczerpnąć wiedzy z doświadczeń innych i ewentualnie podzielić się własnymi :) Trzymam kciuki za wszytkie Staraczki :)

Napisz mi jak możesz jak nazywa się dokładnie to badanie i jakie są koszty, zadzwonię w inne miejsce i może jutro rano przed pracą podskoczę.

badanie to beta hcg (jak tak powiesz to wszystko będzie jasne) a dokładnie to gonadotropina kosmówkowa + podjednostkaB, u mnie tylko takie jest wiem, że czasami bez podjednostki można zrobić i podobno tańsze wtedy jest to badanie. Ja zapłaciłam w ALAB-ie 34 zł, ale jak byłam wcześniej w małym prywatym lab. zapłaciłam 50zł.
Sprawdź gdzie w Twoim mieście są laboratoria wydaje mi się ze najlepiej w sieciówkach robić - taniej jest. Myslę, ze przy szpitalu powinno być jakieś lab.

badanie to beta hcg (jak tak powiesz to wszystko będzie jasne) a dokładnie to gonadotropina kosmówkowa + podjednostkaB, u mnie tylko takie jest wiem, że czasami bez podjednostki można zrobić i podobno tańsze wtedy jest to badanie. Ja zapłaciłam w ALAB-ie 34 zł, ale jak byłam wcześniej w małym prywatym lab. zapłaciłam 50zł.
Sprawdź gdzie w Twoim mieście są laboratoria wydaje mi się ze najlepiej w sieciówkach robić - taniej jest. Myslę, ze przy szpitalu powinno być jakieś lab.

Sorry, że Cię tak męczę pytaniami, ale jakbym zrobiła jutro, to po ilu dniach muszę powtórzyć?

majdaczek - jak zrobisz jutro rano - wynik będziesz miała tego samego dnia i już będzie on swiadczył o ciąży lub o jej braku. Ja w ogóle nie powtarzałam tego badania...nie chciałam się niepotzrebnie stresować, mi wystarczyła informacja że jestem w ciąży. Jeśli chcesz sprawdzić, czy przyrost hormonu jest prawidłowy, czyli czy ciąża rozwija się prawidłowo możesz powrórnie zrobić badanie po 2 dniach...przyrost powinien być min. 60%... o ile dobrze pamietam... (dziewczyny nie mylę się??)
aa i nie sorruj...po to tu jesteśmy zeby sobie pomagać, nie?? :-) Leć na betkę i dawaj znać :-)

Gabis a co u ciebie?

Leci powoli. Ciezko mi w te upały. Slabo mi sie robi ale jakos daje rade. Ciesze sie ze nie musze chodzic do pracy.

Forum czytam ale juz jakos nie jestem w temacie u nowych forumowiczek. Ale trzymam kciuki za wszystkie...nowe i stare.

Majdaczek po cichu gratuluje.

Asia jak twoja fasolka?

reklama
rurka dziękuję Ci za pomoc, niestety szybko tej bety nie zrobię, bo dzwoniłam po ośrodkach zdrowia w pobliżu i mają teraz sezon urlopowy i nie pobierają badań codziennie. Dopiero w środę, a wynik miałabym w piątek :-(
A czy przed takim badaniem trzeba być na czczo? Bo znalazłam jeszcze laboratorium, które pobiera materiał do badań do 17.

Do góry