reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

w takim razie trzymam kciuki za ten nowy cykl... wspomagany.. może akurat???:-D a tu proszę: ------------------------------------------------------------------------------------------------------ porcja malutkich jeszcze ale już serduszkowych fluidków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Malena100 ładne imiona :) w sumie Leoś bardzo przyjemnie brzmi, a nad Alicją to sama tez myslalam - ale pewnie i tak jeszcze 3 razy zmienimy wszystkie zdanie jak tak się siądzie i poczyta imionka jak już będziemy w tym błogosławionym stanie :) :-)

Odnosnie Inofoliku to ciezko widze w aptece znalezc - okazało się ze nawet nie potrafili mi powiedzieć ile będzie kosztował po zamówieniu :eek: To niby za przeproszeniem jak mam coś zamówić jak nie wiem ile będzie mnie to kosztowało :eek:
Mąż uważa, że nie potrzebnie odrazu w tym pierwszym miesiącu szukam dodatkowych suplementów, bo jak pierwsze dziecko za pierwszym razem się udało to i na drugie zapewne jego zdaniem długo czekać nie trzeba będzie - ale ja tak strasznie chce być pewna że zrobiłam wszystko co mogłam - czasami nie rozumiem takiego lekkiego podejścia, chyba jest troszke za pewny :nerd:

Wszystkie szybciutko te fluidki łapiemy !! :)
Gdyby tylko ciążą można było się zarazić :)

Odnośnie pogody - dziś rzeczywiście było jakieś załamanie pogody - u mnie była taka burza, że przez ulice płyneła jakby rzeka a autem ciezko było przejechac - podobno zapowiadali tak cały tydzień, a w weekand ma znów prażyc słońce (i znów będę się musiała chować po cieniach drzew w południe ><)

hmmmm Archea... a może Twój mąż ma troche racji??? Z tego co czytałam to w sumie będzie wasz pierwszy cykl starań..prawda?? wiesz... moim zdaniem każdy dodatkowy "zabieg" czyli mierzenie temp, spr śluzu, infolic.... to wszystko super... ale chyba sprawia też że bardziej się spinamy, nakrecamy.... nie zrozum mnie źle... to wszystko ok... jak w ciążę faktycznie trudno zajść... ale moze spróbuj ze dwa pierwsze cykle na takim totalnym luzie... moze to akurat zdziała więcej? Decyzja Twoja oczywiście!! Pozdrawiam!!

Rurka wiesz chyba nawet masz racje - od osoby trzeciej brzmi to bardziej racjonalnie, bo przyznam, że już szukam wszystkiego co tylko można zastosować dodatkowo. Narazie codziennie zapewniam sobie Folik - tyle ginekolog nakazał mi brać.
Spróbuje się uspokoić i zrobić jak mówisz, dziękuje za rade - jak tak czytam to widze że jesteście naprawde nieocenione :)

Rurka- gratulacje! Niech dzidziuś pięknie rośnie.

Malena - u mnie będzie Alicja :) i powiem Ci że dopiero teraz słyszę ilu osobom się podoba. W pierwszej ciąży wszystko było z góry ustalone. Tutaj z córką wyślałyśmy podczas pobytu w szpitalu. Chłopak miał być Bartkiem :)

Anula - jak ty się czujesz?

Archea moze sprobuj bez wspomagaczy na razie. U nas sie udalo 2 razy za pierwsxym razem. Wiem to nie regula ale po co od razu cos stodowac? Takie moje zdanie ;)

Iwo & Malena mamy podobne gusta bo i u mnie Alicja jak bedzie cora :)
Z pierwszym imiona byly wybrane rok przed i tak zostalo :)

Tabasia tak właśnie zrobie jak mi doradzacie, dziękuje za rady :)

To widze ze z moich myśli musze wycofac Alicje bo coraz częściej słysze :))
Iwo ja właśnie miałam tak, że podczas pierwszej ciąży jak już się dowiedzieliśmy odnośnie płci dziecka nigdy wcześniej nie słyszeliśmy o Oliwii i tak bardzo Nam się spodobało - okazało się dwa lata po porodzie że dziewczynek o imieniu Oliwia nagle wyrosło jak na pęczki. Ale oczywiście nie żałuje decyzji - nie wyobrazam sobie zeby mogło być już teraz inaczej :)

Witam

Ja po pracy w koncu;-) teraz do domku

Rurka ciesze sie ze wizyta udana i dzidzia ladnie sie rozwija;-)
Wiesz martwienie nic nam nie pomoze .co ma byc to bedzie a ja wiem ze bedzie super!!! Bo musisz dac mi nadzieje na zdrowego dzidziusia!!!!

Archea kochana mysle podobnie jak dziewczyny:-D poczekaj z 2 miesiace ...
Ja tez napewno zaczne na luzie starania;-)

Malena a dokladnie jak sie rozkreca? Brazowe plamienia masz?

A my w sobote mamy rocznice slubu;-) trzeba cos wymyslic i wyjsc z mezulkiem:-)

reklama
julia0903 to razem na luzie - a końcem sierpnia widzimy się ze zdjęciami II kreseczek :))! Jak i oczywiście z resztą dziewczyn :-)!
I oczywiście świetujcie bo naprawde jest co :) Jeśli moge dopytać to która to już rocznica :)?

ewelinka_shn teraz dopiero zobaczyłam zdjęcie - piękny brzuszek :) aż kusisz do zaglądania na strony internetowe z koszulkami ciązowymi - ale nie nie, trzeba poczekać i nie wpaść już w szał zakupowy :-p Pięknie :)

Ostatnia edycja:
Do góry