reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

No ja wyczytalam ze do 5dc wiec zrobilam, ale planuje zrobic po ovu jesli bedzie bo w zeszlym cyklu nie zdazylam :-( teraz zobaczymy no i bedzie porownanie. Buziaki. Jade do domu na sniadamnie.

reklama
Prolaktyna to grymasny hormon. Wieczór przed badaniem nie wolno się przejesc, trzeba się wyspać, nie uprawiac seksu, ani się podniecac, nie mieć wysilku. Są to czynniki, które mogą spowodować, że prl sobie podskoczy.

Tsh ma git 1,2. Robiłam LH Estradiol i Prolaktyne
A o prolaktynie wiem, co prawda u nas wieczór pełen wrażeń, ale stwierdziłam ,że zrobię i tak. Potem zrobię jeszcze raz po ovu. Wyniki dziś ok 17

Witam z rańca i życzę miłego dnia! zabieram sie za porządki :) od dzisiaj na popołudnia wiec będę zaglądała z rana.. Gochson koniecznie daj znaka!!! czekam z niecierpliwościa i dalej trzymam mocno kciuki&&&&

Asiu to o której ty wstałaś ze juz wszystko zdarzyłaś zrobic??

Powiedzcie mi dziewczyny czy na badania hormonów i tsh trzeba mieć jakies skierowanie?

dzień dobry, Mati dzisiaj jeszcze gorzej, katar i brzydki kaszel :( Na 12 idziemy do lekarza.

Gochson, trzymam za Ciebie kciuki &&&&
Maluś, spałaś coś w nocy? Jak nastrój, z teściową już się dzisiaj widziałaś?

Ja właśnie planuje po tej @ porobić wszystkie badania, czy wiecie gdzie mozna poczytać jakie badania dokładnie zrobić i kiedy? Kompletnie się na tym nie znam,

Motylku witajjj :)
Ja o 7dziś wstałam bo rano nie mogliśmy się podnieść. A przychodnie mam bardzo blisko to nie muszę się spinać. Ja TSH miałam robione jeszcze w zeszłym roku bo miałam straszne zawroty głowy i przebadali mnie od stóp w górę, a te hormony płciowe teraz przy starankach to robię odpłatnie niestety :( no ale jak mus to mus. Wole sama sobie zrobić a nie pajacować przed lekarzem który łachę robi bo teoretycznie nie musi tego dać. A u nas w przychodnie nie tak drogo więc ogarnę tyle. za 3 hormony dziś zapłaciłam 66 zł. Ostatnio byłam w innej przychodni ponad 100 więc już zostanę przy tym laboratorium .

Agniecha ja dostałam takiego smsa od mojej szwagierki ktora tez sie dlugo starala co gdzie i kiedy i jakie, puki co korzystam z tej ściągi.

Ja muszę się wziąć za porządki też a tak mi się nie chce...grrr

No ja własnie zabieram się za zrobienie sobie badań tak z ciekawości i dla własnej wiadomości.

Asiu napisz mi jakie bym musiała na poczatek te badania zrobić i kiedy

Dziewczynki a więc jak mam takie wieści.

1-5 dc FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna
przed ovu ok 12 dc Lh i Estradiol
Po ovu ok 20 dc Progesteron o Prolaktynę

do roboty!!!

Wszystkie hormony można robić o każdej porze dnia z wyjątkiem prolaktyny - tutaj trzeba być na czczo wypoczętym zrelaksowanym, to ważne!

reklama
Do góry