reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Asiu ja tez sie zdziwiłam i pytałam dlaczego uważa ze usg jest szkodliwe. To powiedział ze nie jest to stwierdzone ale nie masz pewności, ale w jakimś stopniu nie jest to obojętne. Powiedział ze jesli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma sensu robić usg na każdej wizycie bo "buzi nie było widać", "bo ostatnio sie okręciło i nie wiadomo czy syn czy córka..." albo "bo chcemy zobaczyć". Inna sytuacja gdy dzieje sie cos niepokojącego. Mówił ze On w normalnej ciazy bez powikłań robi 4x usg czyli raz wiecej na samym początku zeby określić dokładnie tydz ciazy. No a biorąc pod uwagę doświadczenie Teścia to mysle ze ma bardzo duzo racji i na pewno wezmę to pod uwagę przy swojej ciazy jak mi sie w koncu uda w nią zajść...
Ale wiadomo każda ma swojego lekarza i swoje zdanie ;)
U mnie chyba 10dc, temp na razie wysoko jeszcze, pewnie na dniach zacznie sie obniżać. Dzis wstawalam co 2h bo miałam doświadczenie (na szczescie w domu) ale po 5 jak wstałam to juz sie nie kładłam i nie mierzyłem temp.
Powiem szczerze ze cały optymizm starań ze mnie uleciał, trochę machnelam na to ręką... Nie chce mi sie o tym myślec. Jestem przemęczona, na urlop na razie sie nie zapowiada a potrzebuje go bardzo... Mam trochę dosyć zawodów starankowych...

Miss oby beta wyszła wysoka a wysypka zniknęła raz na zawsze ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Ja mam usg na kazdej wizycie wlasnie w zwiazku z tym ze jakies tam zagrozenie bylo i trzeba kontrolowac czy nadal jest czy juz ok.. W szpitalu jak bylam to odmowilam raz usg a to dlatego ze czulam tego mojego dzidziola :)

Miss- błagam Cię, nie badaj wciąż tej szyjki, to jest niepoważne! Możesz tylko teraz przetransportować palcem tam mnóstwo bakterii. Nie raz czytałam, że jak tylko test wychodzi pozytywny, to już nie powinno się obserwować szyjki, właśnie poprzez możliwość wprowadzenia różnych intruzów.

Gochson- Kochana, już skończyłaś 10 tyg. i leci 11 tydzień! Ja nie mogę, jak czes pędzi. Ja też na L4 i bardzo dobrze mi z tym, hihi.

Gabis- mój dzidziolek miał 1,5 cm dokładnie w 7t5d. Ale masz piękny suwaczek! Cuuudo!

Motylek- a za Tobą już połowa Kochana! Teraz tylko już z górki!

Motylku u Ciebie Kochana to całkiem inna sytuacja. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie u Was spokojnie :*

Dziewczyny ja nic nie neguje, tylko chciałam sie podzielić pewna wiedza, mam do niej "dojście" to pomyślałam ze warto sie podzielić. Nie chce żadnej burzy rozpętać ani nic w tym stylu ;)

Anulka a jak egzaminy? Ten ostatni? Chyba ze pisałas a ja przegapiłam :(

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Co do usg to rozne sa opinie. Mi w pierwszej ciąży gin tez nie robil na kazdej wizycie bo mówił tak jak Blair. Ze nie ma dowodow ze szkodzi ale tez nie wiadomo czy nie szkodzi...

Anulka dziekuje. Mam suwaczek ale nie czerpie przyjemności z patrzenia na niego bo ja wiekszosc pisze przez tel. Waszych tez nie widze i wkurza mnie to.

Anulka
Nie raz juz tam grzebalam i ani razu nie mialam rzadnej infekcji ;-) wiec spokojnie. Szalona nie jestem i dokladnie sie przygotowuje do tej operacji ;-) ale juz jej nie macam w ogole bo juz czekam bardziej na @....

Ale mam usta spuchniete kurna jakbym botoks sobie wstrzyknela :p

O kurde Ewelinka to nie ciekawie..ja nie jestem zwolennikiem lekarza na NFZ raz w życiu byłam i się nacięłam..:crazy:
Choć moja dotychczasowa gin prywatnie też zawiodła Mnie ostatnio..:-( muszę się zająć moją mała macicą:-(
a właśnie korzystając z okazji ktoś z was słyszał o takiej przypadłości.
Mam nadzieję że ten czwartkowy lekarz zrobi ci USG czekamy na fotki :tak:
Mychunia miło mi :* :-)
Miss będzie dobrze :*
Gochson ty tak blisko Mnie mieszkasz dopiero teraz doczytałam :-) Twój suwaczek też pędzi:tak:
Motylku to jak remontu robić nie musicie to możesz się skupić na urządzaniu pokoiku dla dzidziusia:-)
Blair :* ja też słyszałam od koleżanek które są w ciąży że maksymalnie 10 USG robią u nas bo za duża ilość usg szkodzi..nie znam się więc stanowiska nie zabiorę, ale pamiętam z biomedycznych podstaw rozwoju a miałam taki przedmiot na studniach:-):-) ze USG w dużej ilości jest nie wskazane.

reklama
Hey... ciesze się ze u was jakos leci ....

Ja mam dzisiaj jakis kiepski dzien ... grr ...smutasa takiego ....

U mnie dzis 17 dc i brzucho z lekka jak na @ cmi hmm ... moze z nerwow .... bo jakoś szybo .... zastanawiam się jak to z inofolikiem czy ovu przuspieszyl bo poza kluciem w hmm jakos 12dc cisza i plodnie bylo na maxa a teraz cisza ... ze jakby juz po .... cykle zawsze krotkie max 28 poza tym ostatnim ... jakis odchyl od normy .... no ciekawe .....

Do góry