reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Witam !!
Powracam pod nickiem może mnie pamiętacie jako Anna M - :-D:-D:-D - a jak nie to odradzam się:szok::szok:.
Witam wszystkie nowe staraczki podczytywałam was regularnie i na niektóre sprawy to mi się jeży włos na głowie.:no::no::no:

Długo mnie nie było ale złośliwość rzeczy martwych dała się we znaki - wszystko po kolei zaczęło się psuć - łącznie z kompem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U mnie wykryto PCOS - czyli policystyczne jajniki jestem w trakcie leczenia ale to będzie długa batalia - jestem na Metformaxsie 500 i brałam w poprzednim cyklu Encorton - żeby pobudzić te porąbane jajniki do pracy ale chyba nic z tego.
Data @ to 5.02 - chyba że coś zaskoczy albo lipa tp wtedy to gina i wytaczamy ostre dzieła a wiec kasa - kasa i kasa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hej Kochane :) ze mną to jest tak :) 17 stycznia teoretycznie miałam dostać @, tyle że ja mam nieregularne cykle po zabiegu... dziś jest 35 dzień cyklu i nic... w środę poszłam na betę ale wyszła ujemna, Pani mi powiedziała że później mogłam mieć owulacje i dlatego jeszcze nic nie wyszło... sama nie wiem co mam o tym myśleć... cały czas śluz raz biały raz przeźroczysty dużo..

hej nowe staraczki!
Gochson - oj babolku zmartwiłaś mnie, oby to nie była ciąża pozamaciczna :zawstydzona/y:

Asia - 11mm to piękne a który dc?? ja w 16dc miałam 6,8 mmi ginka mówiła że sobie wmawiam małe endo, bo jak tuz po owu to jest OK:baffled: nie chce mi się wierzyć!!! gdyby nie to że nie będziemy się więcej starać to bym skonsultowała z innym ginem:wściekła/y:

ech nie wiem co komu..... dziś mieliśmy przeprowadzkę w pracy, normalnie mam zapierz a dziś byłam ostatnią z pakujących się :happy2:

Maluśka - wrzucisz aktualna listę?

Ostatnia edycja:
M-S - opcje są różne. Mogłaś mieć późną owulację, dlatego ten cykl się wydłużył. Z drugiej strony, to mogłaś mieć i cykl bezowulacyjny (ponoć każdej kobiecie się zdarzają takie cykle). Ponoć implantacja może mieć miejsce nawet 12 dni po owulacji. Gdybyś mierzyła temperaturę w ciągu cyklu byśmy mogły powiedzieć coś więcej. Ważne, by regularnie się przytulać, nawet po dniach teoretycznie płodnych ;-)

AsiaSzw - ja w zeszłym roku miałam cykl 23 dni i lekarz mi powiedział, że tak się czasem zdarza, bo organizm kobiecy co jakiś czas się przestawia. Na to mają wpływ różne sprawy, czasem cykl się rozwala po stresie, zmianie klimatu, chorobie, a czasem tak o. Mogłaś mieć w tym cyklu owulację szybciej i okres przyszedł w ciągu tych 12-16 dni po owu. Moja koleżanka z pracy zaszła w ciążę w ostatni dzień miesiączki i lekarz jej powiedział, że akurat trafiło się tak, że po prostu cykl jej spłatał figla i miała szybciej owulację. Też mnie zdziwiło, że lekarz sugeruje łyżeczkowanie w takiej sytuacji, bo to nie jest przecież jakaś nietypowa sytuacja, no tym bardziej, że zdarzyło Ci się to po raz pierwszy. Jak byłam na zabiegu łyżeczkowania na mojej sali było parę kobiet do tego zabiegu. Obok była młoda dziewczyna, która miała mieć łyżeczkowanie ze względu na długie okresy, ale ona mi tłumaczyła, że dlatego, że ma za grube endometrium, przez które co miesiąc bardzo krwawi. U Ciebie nie jest przecież grube.

Łyżeczkowanie nie jest zabiegiem kosmetycznym, więc bym to na Twoim miejscu skonsultowała z innym lekarzem. Tym bardziej, że jak Ci zeskrobią endometrium, no a na tym ten zabieg polega, to musisz wziąć pod uwagę, że może nie zregenerować się ono tak szybko. Czasem lekarz daje zielone światło na starania miesiąc po zabiegu, czasem dopiero pół roku po. Gdy mnie kierowano na zabieg miałam endometrium 19 mm, w dniu zabiegu było 17 mm. Czyli musieli mi wyskrobać parę mm powyżej tych 5 mm, bo 2,5 tygodnia po zabiegu urosło do 12 mm.
Wczoraj 31 dc (wczesna ciąża) miałam też 12 mm.

005.gif

Starające się: 25

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82,aureolcia,Ludzik,Gochson

Październik 2014:
Cyntia85

Czekamy na potwierdzenie:
wera86 - @15.01
mumminka - @17.01
m-s - @17.01
Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
MotylkowaOna - @23.01

agamemnon - @ 24.01 - test wyszedł, tylko czekamy na potwierdzenie :)

Styczeń

CzekaCudu - @25.01
brrr85 - @28.01

iwo:) - @ 30.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
AsiaSzw - @2.02
Monarti - @ 7.02
Aschlee25 - @ 4.02
doska1 - @ 6.02
Nachtigall - @ 6.02
Domka12 - @6.02

Olusia7982 - @ 9.02
jołasia - @11.02
gabis - @12.02
Anulka1988 - @ 14.02
Bezdzietna - @16.02
Marzec
mychunia - @19.03
6
Agaawa - @23.02
JustynaU - @ 25.03

Poczekalnia
anuszka,karotka00,Arcala,mimmoo,tamagu czi,melponea, nadzieja210,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223,Dominika_89,ewelink a_shn,czarna2532,karolina859,mligocka,

iwo, wrzuciłam :) Jak się dzisiaj czujesz? :*

jołasia, widzę że dużo przeszłaś. Współczuje <przytul> życzę powodzenia przy starankach :) Dopisałam Ciebie do listy.

Domka, dopisałam Ciebie do listy. &&&&&& aby @ nie przylazła :)

m-s, albo owulacje miałaś później, albo cykl bezowulacyjny. Stawiam raczej na to drugie. Trzymam kciuki abym się myliła :*

Asia, czyli widzisz, że jedyna jestem za tym abyś lekarza zmieniła :*

reklama
Do góry