reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Witam

Ewelinko z samego rana wypij szklanke wody mi pomagalo...jakiej jogurty sproboj..

Ulenko napeeno jest ok a beta niezaszkodzi;)

Gosiaczek kochana tez mam problem z wloskami:p
Na piersiach mam,trojkat kolo pepka:/
I w cyklach niregularnych dlugich zaszlam w ciaze pierwsza po 3 miesiacach luznego sie starania,dwie ciaze na Clo po pierwszym razie sie udalo;)

Asiaa witam i jak zrobilad tesciocha?;)
Wspolczuje przezyc! Jesli to przetrwalas to jestes silna kobieta!

Asiaa' - do dobrze że nie miałaś chemii. Najlepiej porób badania, zapisz sie do lekarza. Jezeli masz nierególarne cykle może będzie potrzebna pomoc leków. Tylko pamiętaj nie zrażaj sie. Jeżeli lekarz trafia na pacjentke chorą na tarczyce to może coś namieszac, może być też bardzo ostrożny bo wszelkie hormony podawane doustnie wymagają wtenczas ścisłej kontroli lekarza.

No cóz moge tylko sie pożegnać.

Dobranoc.

Nie było mnie tu kilka lat, mój smyk ma już prawie 7 :-)
Dziewczyny, poradźcie bo sama nie wiem już co myśleć.

Nie staraliśmy się o drugie dziecko, biorę regularnie pigułki, przytulamy się baaardzo często. I kilka dni temu przy kontrolnej wizycie u gina, powiedział mi że prawdopodobnie jestem w ciąży. Że widzi pęcherzyk żółtkowy.
Poleciałam na betę (po ciuchutku się już ciesząc) ale wyszła <0,1.
Sikany test negatywny.
Może na niego za wcześnie?

I nie wiem co robić dalej. Brać pigułki i wierzyć że ciąży nie ma?
Przerwać branie, bo może być?

Dziś wzięłam 14 pigułkę w cyklu. Jeśli jestem w ciąży, boję się zaszkodzić kruszkowi...
no ale ta beta?

Poradzicie?

Hej Dziewczynki ! Ja już po pracy i odpoczywam :)

Julia to poprawiłaś mi humor, że przy nieregularnym okresie udało Ci się tak szybko zajść w ciąże :)
Widzę, że jest nas tu trochę z włoskami ( ja mam kilka ciemnych, pojedynczych), jak będę na wizycie u lekarza wspomnę mu o nich i dam Wam znać, co powiedział,. Zrobiłam sobie Testosteron i wyniki w normie :)

Asia1216 witam! Kochana nie zrażaj się idź jutro z rana i zrób betę wtedy będziesz wiedzieć na stówkę czy jesteś w ciąży (testy od razu nie wykrywają ciąży, a beta tak) Trzymam &&& i daj znać jutro :)

Susel od jutra zaczynam mierzyć temperaturę, ustalę sobie godzinę 9 na pobudkę, a później najwyżej położę się spać dalej:p Co się nie robi dla przyszłego maleństwa.. :*

Dziewczyny mam do Was pytanie co myślicie o siłowni podczas starań i ewentualnej ciąży? Ja chodzę 2-3 razy w tygodniu, ale staram się nie forsować. Zawsze wybieram bieżnie, orbitrek, stepy, rowerek i wioślarza. Nie wiem czy wszystkie te sprzęty są dozwolone, co myślicie?

Uciekam już i kolorowych ! xxx

Witajcie dziewczyny
Długo mnie z Wami nie było ale starałam się Was podczytywać w miarę możliwości
U mnie znów żałoba po przyjacielu rodziny :(
W tej chwili czekamy na info w sprawie daty pogrzebu.. Masakra.. Płacz, rozpacz,i wszystkie negatywne emocje we mnie siedzą..
Jestem tak nerwowa że wczoraj R zwrócił mi uwagę że od jakiegoś czasu dziwnie się zachowuje a ja nie wiem co się ze mną dzieje..
Wszystko mnie wokół denerwuje.. Nawet R który chce się przytulać do mnie.. Coś strasznego.. Libido spadło do zera..
Wczoraj odkryłam u siebie dziwny biały, gęsty śluz wypływający ze mnie.. do tego pieczenie.. Wrr straszne to ..

Maluś, Ewelinka, Motylku, Mychunia, Blair, Aschlee co u Was ? Jak samopoczucie?

Ostatnia edycja:
Witam porannie:-)

Temperatura w górze wiec owu niby byla. Jutro podgladanie czy peklo czy siedzi. Ale gdyby nie pekly to by temperatura do gory nie skoczla byle pozostale mniejsze jajka nie zachcialy w torbiela sie robinc. Niech znikaja.
Slluz byle jaki wiec to chyba clo. Tak zadzialalo. Dzis odstaiam wiesiolek. Jutro w trzeeci dzien wyższych tempertur luteine zaczynam. Miala bycod 15 dc ale dopiero wczoraj temperatura poszla do góry.

Motylku, - odezwij sie co u Ciebie. Co powiedzieli doktorzy?

Milego dnia:laugh2:

reklama
Asia kciuki &&. A cykle bezowulacyjne moga wystepowac nawet kilka razy pod rząd.

Dziewczyny macie jakis pomysl sposob na ogromne zatwardzenia?
kochana ja piłam maślankę :-) możesz rano na czczo wypijać szklankę przegotowanej dzień wcześniej wody,możesz tez ugotować sobie gęstej owsianki,na mnie działa.

dupa dupa dupa !!! znowu ta cholerna I krecha :/:/:/:/:/
poczekam tydzień, jeśli okresu nie będzie to ide na badania !!!:angry::no::no::baffled:

kochana test najlepiej zrobić z porannego moczu więc się nie stresuj na zapas,a jeszcze lepiej jak któraś wspomniała zrobić bete,to bedziesz wiedziala na 100%

Witam porannie:-)

Temperatura w górze wiec owu niby byla. Jutro podgladanie czy peklo czy siedzi. Ale gdyby nie pekly to by temperatura do gory nie skoczla byle pozostale mniejsze jajka nie zachcialy w torbiela sie robinc. Niech znikaja.
Slluz byle jaki wiec to chyba clo. Tak zadzialalo. Dzis odstaiam wiesiolek. Jutro w trzeeci dzien wyższych tempertur luteine zaczynam. Miala bycod 15 dc ale dopiero wczoraj temperatura poszla do góry.

Motylku, - odezwij sie co u Ciebie. Co powiedzieli doktorzy?

Milego dnia:laugh2:

no to Jołasia teraz już tylko mocno kciukory zaciskam i czekam :-) wierze ,że bedzie po Twojej i naszej myśli:tak:

A ja tak sobie myśle o tej mojej becie czy robić czy nie... jak juz wiem to ciaza jest na bank (testy pozytywne,objawy jak w pierwszej ciąży) chcialam ja zrobic by zobaczyc czy wszystko z ciaza ok,ale tak mysle ze znow zaczne wariowac jak zrobie i wyniki zaczne porywnywac...znow bede miala metlik w glowie,moze lepiej poczekac ze spokojem do 5maja i na wizycie u gin sie wyjasni. chyba nie zrobie bety ,przeciez dlaczego mialaoby cos byc zle....? lepiej zmienie nastawienie. co myslicie?

Do góry