reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

mychunia, niezłą macie tradycję :p

asmi, krokiety robię z pieczarkami, cebulą, jajkiem i z serem. Pyszne to jest :D Daję farsz w naleśniki, zwijam krokiety i moczę później w jajku, w bułce tartej i na patenie :)
 
reklama
Śledzie po kaszubsku - składniki eg Gessler:

- 1/2 kg filetów śledziowych (matjasy)
- 2 łyżki cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 4 łyżki octu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 30 dkg cebuli
- 3 ziarenka ziela ang.
- 3 liście laurowe
shim.gif
shim.gif
sledzie-po-kaszubsku-102502_L.jpg
Śledzie po kaszubsku © Thinkstock

- ziarenka gorczycy
Śledzie po kaszubsku - sposób przygotowania:
Wymoczone filety pokroić w kawałki. Rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, zielę ang., koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ziarenka gorczycy. Wystudzić. Kłaść kawałki filetów i przekładać sosem. Śledzie po kaszubsku najlepiej smakują na drugi dzień,

Zdjęciem się nie sugeruj,ja tak lubię,że robię z podwójnej porcij :happy2:
 
Zrobiłam sobie chwile przerwy, dzis u mnie jak w pralni miejskiej ;)
Wybrałam ciuchy do spakowania na święta, nie było łatwo ;p teraz oglądam drogę krzyżowa z Watykanu i bede prasować cała stertę ubrań...

Kochane życzę Wam radosnych, ciepłych i rodzinnych Świat Wielkiej Nocy :*


Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
 
Maluś my też lubimy krokiety nadziewane pieczarkami i serem.

Ja właśnie skończyłam jeden sernik. Pierwszy raz go robiłam a czuje, że będzie mój ulubiony. Jest to sernik z musem truskawkowym w formie pianki.

A drugi to robię z ananasem, który jest pod bezą. Ale to już jutro. W planach mam jeszcze babkę cytrynową z cytrynowym lukrem. Dzisiaj już zrobiłam piaskową.

Mychunia - wypieki z kokosem też lubię, ale jeszcze nie próbowałam sernika pod kokosową pierzynką. Będę musiała spróbować.


U moich rodziców jest coś podobnego tylko my to nazywamy mieszaniną i jemy na zimno. A też jest tam kiełbasa jajka chyba też boczek, chrzan. Czasem w ramach obiadu np. mój brat zalewa ją żurkiem.
 
reklama
Dzien dobry :-)
Ale swietami pachnie tutaj :-)

Motylku jestem, ale wczoraj bylam mega zajeta jak wszyscy chyba. Wczoraj juz prawie wszystko zrobilam dzis tylko schab upieke i flaczki ugotuje.
Ciesze sie ze masz dobry humor i zycze ci abys dzis wyszla do domku i swieta spedzila z najblizszymi. A maluch niech rosnie zdrowo.

Wszystkim zycze spokojnych i radosnych swiat. Niech beda owocne w starankach ;-)

Pozdrawiam.
 
Do góry