reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

MLigocka - super można powoli gratulować:-)ale nam się grono zaciążonych powiększa:-) super

Trzymam kciuki za pozostałe staraczki:-)

reklama
Tekila, witaj :) Podaj datę @ to wpiszę Ciebie do listy staraczek. Napisz coś jeszcze o sobie :)

mligocka, nie rób testów, bo jakiś czas po poronieniu mogę pokazywać fałszywe II kreseczki. Widzę na tym Twoim teście, ale na razie nie będę Ci gratulować żeby nie robić Tobie nadziei. Sama mówiłaś, że poronienie było jeszcze przed świętami, a od tamtej pory jeszcze miesiąc nie minął. idź lepiej na betę i wtedy przekonasz się. Jeżeli to ciąża to w ciągu 2 dni powinno wzrosnąć do 8 z 4-rech. A jeżeli nie wzrośnie to raczej pozostałości po poprzedniej. Trzymam mocno kciuki aby się udało :* Ale nie rób testów, bo szkoda kasy i nerwów.

Pogratulujecie jak wkleję zdjęcie bobasa z racji tego że wiem jakie to wszystko złudne, kruche i ulotne...

Maluś- być może.

Miłego wieczoru Kobietki.

Maluś dzięki żyję ;* choć z moimi rodzicami być na co dzień byłoby bardzo ciężko... dobrze, że mogłam się zająć swoją robotą :tak: zrobiłam sobie krokiety, upiekłam bułeczki drożdżowe z marmoladą, figowca, a na obiad miałam rosołek i lazanię :-D do tego pranie i sprzątanie :tak: prasowaniem zajęła się moja mama :-D

iwo ze staraczek 2013 zostałam między innymi ja :tak: więc się nie łam ;-)

Gochson gratulację i trzymam kciuki żeby się udało utrzymać ciążę ;*

tekila witaj i rozgość się :-D

mligocka super :tak:

Malusiolka Kochana dziekuje ze pytasz...hmm ja zalatana bo wlasnie biegam i zalatwiam szkole :sorry2: od marca zaczynam...I jakos tak dopiero teraz mam chwilke zeby usiasc do komputera.Jestem juz dzisiaj padnieta...Moje bieganie po uczelniach i po urzedach zaczelo sie o 7 rano a skonczylo dopiero o 18;-) A co u Ciebie Kochana?
Mligocka trzymam mocno kciuki zeby te dwie kreseczki oznaczaly fasolinke &&&&&&&

Mychunia - ech wszystko sie u mnie kumuluje:sorry2: popłakałam sobie i jest mi lepiej, jednak fasolkowe niepowodzenia jeszcze pogłebiaja sytuację. Ile to człowiek może przyjąć na klatę??
Nasz wątek powinien sie nazywać SIŁACZKI bo po każdym ciosie się podnosimy i walczymy dalej :cool2:

Maluś - masz jakieś wieści od Julki?

Ostatnia edycja:
A jakieo tego Drineczka?? :) Jam też sobie wczoraj pozwoliłam na lampkę szampana i dwie lampki piwka - bo kufla mi się brudzic nie chciało jeszcze ;p A moja kruszyna tak ładnie poszła spac że szkoda było nie wykorzystac.

Dziś już po pracy. :) Czeka mnie pranie i składanie tony ciuchów do szafy ;p no i prasowanie którego wiecznie unikam. Ale już czas.

Nadal nikt mnie nie dał w listę oczekujących na dwie kreseczki. a ja czekam. Pewno się nie doczekam i znów się będziemy starac...
Ach... Kto kupował na Allegro te testy ciążowe z was takie tanie? Wrzucicie linka moze?

CzekaCudu ja sobie wczoraj pozwoliłam na krupnik z pomarańczową orenżadą do tego limonka i lód ;-) Mój R takie pyszne drinki robi dla mnie gdzie alkoholu jest praktycznie na dnie a mnie i tak kopie he he i potem się męczę , ale przeżyłam , po obiedzie lepiej mi się zrobiło , do tego zrobiłam sobie relaksującą kąpiel , maseczka na twarz i się wygrzałam a teraz pije tony wody po sucho w buzi :p
Mligocka mi test ciążowy po poronieniu pokazał negatyw 2 miesiące po ale dziewczyny mówiły że wcześniej znika hormon HCG z organizmu , podobno tyle ile trwała ciąża.. Dziwne te testy są , bo jak były bladziochy to wszystkie powinny takie być no nie ? A nie torturujemy się testami a potem negatywny wychodzi i bądz tu mądry.. Ja bym spokojnie poczekała do tej wizyty u ginka, termin masz wnet także się nie stresuj tylko myśl pozytywnie :-)
MotylkowaOna zdrówka Słońce :*
Tekila85 powiedz coś więcej o sobie.. Witamy Cię cieplutko :* Z nicku wnioskuje że jesteś z tego samego rocznika co ja, zgadza się 85 ?

Ostatnia edycja:
mychunia, to miałaś trochę roboty :) Na bułeczki drożdżowe z chęcią do Ciebie przyjechałabym :D A co do prasowania nie lubię, ale jak miały się dziewczynki urodzić, to musiałam, a teraz tego nie robię, bo zanim powieszę na suszarkę to dobrze wytrzepie ciuchy :)

mligocka, przepraszam jeżeli pomyślałaś sobie, że ja Tobie nazłość piszę. Ale tak nie jest. Po prostu nie chce abyś się rozczarowała. Nadal trzymam mocno kciuki i mam nadzieje, że się mylę.

Aschlee, a chociaż udało się coś załatwić? U mnie nawet może być. Wczoraj z M wypiliśmy sobie po piwku i skorzystaliśmy z przytulanka. Wieczorek do udanych zaliczam. Najgorszy jest ból palców, bo przez pranie mam tak pozdrapywaną skórę, ropa mi leci i są lekko napuchnięte. Ale ból niesamowity ;/ Nawet ciężko mi ręce umyć, czy nawet dzieci wykąpać, bo cały czas boli. W przyszłym tygodniu jak M będzie mieć 3 dni wolne, to lecimy załatwić parę spraw. Zastanawiam się nad własną działalnością :)

iwo, nie mam wiadomości i zaczynam się martwić. Ale zaraz do niej napisze smsa, bo mam jej numer. Mam nadzieje, że odpisze, to dam znać :) Zastanawiam się też co u Miss, ale do niej już nie mam numeru. Ona też teraz leży w szpitalu.

Malus wlasna dzialalnoscia? Musisz byc silna kobitka tez kiedys myslalam o wlasnej dzialalnosci ale po napotkaniu wielu przeszkod stwierdzilam ze nic z tego nie bedzie.Potem wyjazd z PL wiec juz kompletnie o tym nie myslalam a o jakiej dzialalnosci myslisz jak moge zapytac bo ciekawska bardzo jestem.A jak tam ja ostatnio z ciekawosci ogladalam mieszkania w UK i powiem Ci ze dosc czesto mozna trafic na fajne i nie drogie :tak:A wiesz ja jak kiedys jak recznie pralam (chwilowo nie mialam pralki) to tak samo rece sobie zalatwilam i oklady z pianki Bepanthen bardzo mi pomogly.
No jak o mnie chodzi to udalo sie zalatwic wszystko teraz tylko czekac na 3 marzec i do nauki...Mam nadzieje ze bedzie szlo sprawnie no a potem do pracki bedzie juz z gorki;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczynki!

Przepraszam, że wczoraj się nie odzywałam, ale całą Bożą niedzielę spędziłam na Uczelni. A dzisiaj od 9. do 19. byłam w pracy! Jestem totalnie wykończona.

Kurcze Dziewczynki polecacie coś na drobną infekcje okolic intymnych?? Kurcze ja teraz po luteinie dostałam niby jakiejś infekcji, ale nie mam żadnych upławów i nic nie swędzi tylko przy podcieraniu trochę mnie piecze, ale po 2 minutach tego już nie czuje. Także nie wiem co to, ale jednak przy tym podcieraniu czuje dyskomfort, ech. Od wczoraj aplikuje sobie globulki dopochwowe oparte na tych szczepach bakterii m.in. lacto... coś i jeszcze smaruje się mascia clotrimazolum. Proszę pomózcie.

Mligocka- a widzisz Kochana, nie mówiłam, że czuje,ze będzie fasolka w tym cyklu! Jednak dla świętego spokoju przede wszystkim Twojego poszłabym na badanie krwi. Ono pokaże wynik, tym bardziej,ze kilka dni temu robiłaś bete, wiec masz porównanie, a wizyta u gina dopiero za 2 tyg.

Gochson- no pięknie przyrasta beta! Plamienia się zmniejszają?

Maluś- Twoi teściowie przechodzą samych siebie. Jej, że Ci ludzie nie widzą, że są jak pasożyty. Najważniejsze, że masz Kochanego Męzusia i dwie wspaniałe córcie!

Buziaki dla reszty Dziewczyn!!

Do góry