reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Matik - a jeśli to krwiak i fasolka ma jeszcze szansę?

Ewelinka - rewelacja! Ja też używałam takich testów. Ja kupowałam od użytkownika "TwójSzkrab" i byłam z nich zadowolona. Z tego co zauważyłam, to na nich ta druga kreska wychodzi słabiej niż na aptecznych.

reklama
kasikz trzymam kciuki, zebys do mnie dolaczyla i zeby Tobie sie udalo miec zielona koncowke! ale gdyby sie nie udalo, to razem zaczniemy nowy cykl i nastepny juz musi byc udany!

ulenka tez polecam ovufriend. tylko pamietaj o mierzeniu tempki codziennie rano o tej porze, przed wstaniem z lozka i conajmniej po 3h snu. temperatura niestety jest dosyc wrazliwa, wiec wiele rzeczy moze ja zaburzac, ale powinnas wychwycic skok przy owulacji. co do kalkulatorow dni plodnych to zdecydowanie nie polecam, zwlaszcza przy nieregularnych cyklach, bo to wielkie usrednienie, a u kazdego moze byc inaczej. tempka+obserwacja sluzu wedlug mnie najwiecej daja. testy owu niestety czesto wychodza negatywne, nawet jak jest owulacja. rteciowy termometr moze byc, ale elektroniczny jak dla mnie jest duzo lepszy, zwlaszcza taki z 2 miejscami po przecinku. dokladniejszy, szybszy, zapamietuje temperature i do tego daje znac jak skonczy mierzyc w razie gdybys w miedzy czasie zasnela ;-)

jussastar tez sie zawsze zastanawialam czy TSH sie zmienia w trakcie cyklu, ale gin badal u mnie za kazdym razem w inny dzien wiec chyba nie ma to zwiazku. moja endo powiedziala, ze jezeli sie staram to ma obowiazek zaproponowac mi leki zeby obnizyc TSH przynajmniej do 2. co prawda ja wtedy mialam 3,22. a aniolki... no niestety juz jestem po kilku poronieniach...:-( &&&& zeby Tobie sie udalo w tym cyklu.

Matik no co Ty mowisz? ja juz do Ciebie na wykres nie zagladalam bo bylam pewna ze bedzie ok! dziwna sprawa, ale jak testy wychodza to dobrze.tempka tez jakby sie odbila. trzymam kciuki zeby jednak nie bylo problemow z ciaza!

ewelinka tez mam testy od TwojSzkrab i ostatnio jak bylam w ciazy to przy takim tescie jak Twoj teraz to juz byla ladna beta, wiec jeszcze raz gratuluje! one teoretycznie sa o czulosci 10, ale chyba w rzeczywistosci nie sa, bo wychodza pozno i blade (przynajmniej mi i widze ze Cyntia potwierdza).

Cyntia moje testy tez od Twoj Szkrab. Nie oszukaly Cie? Tez mialas te o czułości 10?
Nigdy mi nie pokazały nawet cienia cienia, gdy ciąży nie było.
Miałam sytuację, że na początku września Pepino pokazał mi cień, ten z Allegro nic i ciąży raczej nie było.
Ja im ufałam, choć wydaje mi się, że mają słabszą czułość, bo na tych aptecznych ciemniejsze kreski testowe mi w tym samym czasie wychodziły.

Na pewno jesteś w ciąży :-)
Kciuki za betę!

Dziewczyny ale klikacie ja 20 stron musiałam nadrobić.
Ja kwas biorę od ponad roku. Na pewno Nie zaszkodzi
Moj m nigdy nie palił ale ja tak kiedyś więcej teraz mniej jakoś paczkę na 3 - 4 dni. Po inseminacji odstawilam to juz dwa tygodnie jutro beta. Witam nowe staraczki.

Kralolina Gratuluję mega Gratuluję .
Ewelinka również Gratki. Jutro razem betujemy ;)
Matik jedz do szpitala co ci szkodzi.

Bo ja już tyle się należałam w szpitalach i wiem, że mi nie pomogą
Dopiero jak krwawienie minie to mogę gonić
Gdyby to była ciąża bardziej zaawansowana to dawno by mnie tu nie było

Z tymi testami to ja np. kupowałam w aptece internetowej testy ACON - niby ultraczułe bo 10mlu (napisane na opakowaniu), ale jak zajrzałam dziś do ulotki to już tam napisali, że wykrywa stężenie od 25mlu... Więc to chyba ściema...

reklama
Ja też kiedyś kupiłam kilka testów o czułości niby 10. Jest to bobotest ma ulotce jest napisane " jak wykazaly badania lab poziom wykrywalnosci w teście to 25 mlU/ml z dokl. > 99% ....Ble ble ble bardzo czuły. Badania pokazały że test MOŻE WYKRYĆ (nie wykrywa) hormon hcg nawet na poziomie 10mlU / ml" jak dla mnie faktycznie trochę ściema. Co piszat w waszych ulotkach z testami 10mlU/ml.?

Ostatnia edycja:
Do góry