reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Ewelina może tak a może nie... ale wierze ze nie zbieg ;-) sama nie wierzyłam ze to objaw, ale no nie dosypywał mi chyba nikt nic do jedzenia???:szok:

Asiu o ovuf. po prostu dodaje 14 dni do owulacji i stad mu wychodzi prawdopodobny dzień przewidzianej @...tak mi się zdaje
...no nic tylko czekać na rozwój wypadków

Asiu- mi się wydaje, że jeśli owu jest szybciej to i @ przychodzi szybciej, ponieważ po owu ma się faze lutealna, która jest mniej więcej stała dla każdej kobiety i jej cykli. Stąd też jeśli owu masz 12 dc, a faza lutealna trwa u Ciebie 14 dni, to termin @ masz na 26 dc, a jeśli owu masz 16 dc i faza lutelna stała znowu 14 dni, to termin @ masz na 30 dc. Tak ja to rozumiem. TRZYMAM KCIUKI, ABY U CIEBIE TO JEDNAK BYŁ MAŁY GÓRAL!!!

Brrr
- Kochana przykro mi bardzo! Mam nadzieję, że te leki jednak pomogą i poprawią nasienie! Jedyne co mogę Ci podpowiedzieć, to moja siostra jest w podobnej sytuacji, ponieważ jej Mąż ma baaaaaardzo słabe nasienie. Jest juz ponad 3 miesiące na kuracji poprawiającej nasienie i faktycznie jego parametry poprawiły się jedynie minimalnie, ale to zawsze krok do przodu! Ja wiem, że on nawet dostał lek clostilbegyt, bo ponąć nawet u facetów wspomaga męskie narządy do produkcji nasienia ilościowo i jakościowo.

Anula1988 - dokładnie o to mi chodziło z dniami do @ ;-)
Ewelinka - no ja naprawdę spałam na stojąco jak to jajo jechało się zagnieździć, max 20 godz, spałam ....a to luty był więc nie przesilało się, aż tak sobie nie wkręciłam ciąży na tamtym etapie zwłaszcza ze to praktycznie 1 cykl był, a w głowie miałam gdzieś ze trochę to potrwa

Ostatnia edycja:
reklama
no praktycznie zaraz po owolce, a tak 3-4 dni po właśnie ok 20 szłam spać, i chwile przed II się odmieniło, tak jakby do zagnieżdżenia?

"Kolejnym, dość wczesnym objawem ciąży wynikającym z podwyższonego poziomu progesteronu we krwi, jest ogólne zmęczenie i senność. Objawy te mogą również normalnie występować po owulacji, ponieważ zawsze po owulacji zwiększa się poziom progesteronu. Jednakże w normalnym cyklu poziom progesteronu jest podwyższony przez około 7 dni, po czym powoli zaczyna spadać.."

no ja nie wiem jak by było w normalnym cyklu z owulacją bez zapłodnienia, bo brałam tabletki

...no zostanie czekać i zaciskać kciuki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry