reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

MotylkowaOna - tak jak pisały dziewczyny . Tutaj nie am co sie załamywac trzeba działać póki dziecko małe. Bo potem i gipsie ciezko i rehabilitowac gorzej a z takim małym można wszystko zrobić

Ania_Beata; - przykro mi. Pewnie masz doczynienia z ciążą biochemiczna . WIdoczna w Becie ale za mała zeby zobaczyc na usg. Powtórz bęte. Jak przyrost będzie malutki lub spadnie .Niestety trzeba czekać na @. U mnie przyszła po 5 dniach od spadku.:-(Tulam

Aschlee25
- my staraliśmy się po 3 pełnych cyklach od porodu. Czyli po 4@.Wykorzystaj ten czas na odpoczynek psychiczny i fizyczny:-)

Uff w koncu musiałam .Dzis cały dzien w biegu. Najpierw z Pola u lekarza, w biegu praca, potem ja lekarz i pół Warszawy za lekami zjechałam i potem znowu w biegu praca, dom.... padam na pyszczek:sorry:
A u mnie pęcherzyk ok. 14 (i drugi troche mniejszy) - 4-5 dni do owulacji, czyli na styk przed wyjazdem męża, wiec zdecydowalismy sięna menupur na wzrost pęcherzyków, żeby trochę to wszystko przyspieszyć. Teraz wizyta w środę

Ostatnia edycja:
reklama
chwila w zabawie w kurę domową :) sypialnia już "wymieniona" świeża i pachnąca :) zaraz się biorę za kuchnię bo nam się w weekend nie chciało zmywać i wszystko do zmywary ładowaliśmy :p

Gośka to trochę mnie uspokoiłaś :) przez pierwsze miesiące to pewnie oka nie zmrużę :p ech zobaczymy "w praniu"

Iwo ja jestem zielona z opieki nad dziećmi, więc przyda mi się szkolenie z przewijania itd. Tak Teściowa to skarb, jest najlepszym pediatrą w mieście [nie tylko moja opinia ;) ], ciągle się szkoli, jeździ na konferencje itd ma podejście do dzieci, nie jednego malucha moich znajomych wyciągnęła na prostą :)

KasikZ zdrowia dla Poli :)

Maluś to jeśli w play jest taka możliwość to może i w orange, ale jest też możliwość zablokowania numeru żeby nie mógł się z Tobą łączyć

Motylku Siostra Mu nie odpisała jak siedzieliśmy w pracy, więc jutro go ścignę, u nich to było tak: dziecko się urodziło okazało się że ma tą wadę, odszukali tego lekarza, przyjął ich jakoś bardzo szybko, dzieciaczkowi włożyli nóżki do gipsu po chyba miesiącu miał zabieg podskórnego nacinania ścięgien a teraz chodzi w bucikach specjalnych i będzie musiał w nich podobno chodzić przez kilka lat, a młody urodził się jakoś w listopadzie.

Ania Beataprzykro mi :( będziesz robiła jeszcze betę?
nie miej mi tego za złe, ale byłam w takiej sytuacji i pisałam na forum [innym] i nikt mi nie powiedział, dopiero po fakcie, żeby sobie nie robić wielkich nadziei przy takiej niskiej becie w dniu lub po spodziewanej @, a ja nieświadoma nakręciłam się a późnej przyszłobolesne rozczarowanie. Z całego serca życzę Ci żeby to był błąd labu/ wczesna ciąża, ale jest też duże prawdopodobieństwo że gin się nie pomyliła w diagnozie...
ja po becie która wykazała całe 0 czyli całkowity spadek, czekałam chyba z tydzień na krwawienie, miałam co dwa dni usg i nic nie było widać, lekarz sobie żartował że ciąża nam się gdzieś zgubiła, pewnie się wchłonęła
haha do Facetów to czasem dociera z opóźnieniem :p

Karolina &&&&&& za pracę :)

Motylku będzie dobrze, musi być :) a z lekarzem to jakaś paranoja :/
idź po zwolnienie, nie ma co ryzykować z dźwiganiem

Piszę tą odpowiedź od 2h chyba :p
G pomógł mi pity rozliczyć, jutro jadę złożyć, dla mnie to czarna magia...

a jutro koncert KULT UNPLUGGED ach jakze się cieszę :D
Aschlee życzę Ci szybkiego zafasolkowania i donoszenia :*

Witam dziewczyny,
Chciałabym przyłączyć się do Waszego wątku. Mam nadzieje że mnie przyjmiecie ?
Mam na imię Ania mam 24 lata. Postanowiliśmy z moim że czas najwyższy zacząć starać się o naszą Niunie, Pierwsza próba za nami. Niestety nie udana. Testy negatywne ale ja miałam cichą nadzięje że może jednak. Poszłam na bete ale niestety >1. A okres spóźnił mi się 7 dni. Ale trudno. Teraz już jestem w trakcie miesiączki, testy owulacyjne zakupione więc czekamy :)

Pozdrawiam, Ania.

I ja witam;)
Dzis kolejny bieg na czas;) a jeszcze Pola w domu...
Anulka witam;) Zycze owocnych staranek. Przyjmuje sie ze zdrowy mezszczyna i kobieta w ciagu roku udaje im sie "zajsc w ciaze". Powodzenia;)

Hej dziewczyny - przepraszam że mnie mało ale nastrój do bani.

Mam pytanie o hsg. Czy w tym badaniu można sprawdzić ukrwienie macicy czy to tylko badanie drożnosci?

Iwo a co sie dzieje? Hsg tylko bada droznosc.
Przeplywu przynajmniej w ciazy sprawdzalo sie na usg - byly takie plamki czerwone zielone i niebieskie

hej dziewczyny :tak:

chciałam odespać weekend i męczący pon, ale się nie da :-(nie dość, że od kilku dni zaś same koszmary mi się śnią to jeszcze w sklepie na dole si e trzaskają i w garażach pod sklepem już gruchę z cementem odpalili i wiercą :wściekła/y:

Anulka witaj :tak:trzymam kciuki za ten cykl :tak:

ja wczoraj jeszcze czułam ból jajnika czyżby drugie jajeczko pękło :szok: ciekawa jestem teraz jak mam liczyć miesiączkę :baffled:

reklama
Hej ;-)
witam Cię Anulka90 i życzę szybkich dwóch kreseczek na ciążowym :-)

Dziś rano znów postanowiłam zrobić test ovu w celu sprawdzenia... fakt faktem że wczorajszy robiłam po 13 a dzisiejszy po 8 więc to może chyba mieć jakieś znaczenia ale wyniki są bardzo zbliżone... Czy sa one prawidłowe? Czy coś nie tak? czy test ovu dwa dni z rzędu może być pozytywny ?
dodaje zdjęcie - test u góry - wczorajszy, na dole-dzisiejszy 20140318_083221.jpgProsze o pomoc w interpretacji

Ja zaraz lecę na wezwanie z urzędu pracy, obiad z wczoraj więc wszystko gotowe życze Wam miłego dnia ;****

Załączniki

• 20140318_083221.jpg
    20140318_083221.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 48
Do góry