reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Witajcie babeczki widzę ,że dyskusja o karmieniu się wywiązała:-)
Ja dziś szykuję śledziową zupkę tą taką ze śmietanką i cebulką bo mój M uwielbia, podniosłam się niedawno z wyra bo mnie @ męczy i ledwo żyję , mój M był w sklepie z towarem w tym ,w którym byłam rozmawiać w sprawie pracy i pracownica powiedziała ,że pewnie do mnie zadzwonią bo nikogo więcej nie szukają:tak:także jest szansa na pracę tylko pory mnie przerażają bo pracę zaczynałabym o 5tej rano :szok:do 13tej i od 13 do 21 , ale za to w domu po porannej zmianie byłambym już po 13tej.

reklama
Kobietka musze przyznac ze nigdy nie jadlam zupy sledziowej :szok:

Trzymam kciuki aby z praca wyszlo...

Jord mowisz na mleczko osobna kieszonka :-D

A wysokie macie to lozko ?Mam nadzieje ze tylko na strachu sie skonczy,chociaz dzieci maja mocne glowy...a na pocieszenie napisze co Natanowi sie przytrafilo... 2 dni temu robil fikolki na lozku i niestety spadl na glowe a dokladniej na czolo tez balam sie zeby nic mu nie bylo ale cale szcescie wszystko jest ok ufff

Jord- to się strachu najadłaś co nie miara, mam nadzieję ,że na strachu się skończy:tak:
Edyta- to nie jest typowa zupa jak tak na to mówię , a robi się to tak:
nalewasz przegotowaną wodę do garnka tylko musi być chłodna , sparzasz cebulę dodajesz do tej wody , potem wymoczone pokrojone śledzie , dodajesz śmietany , doprawiasz pieprzem cukrem i octem i gotujesz do tego ziemniaczki w mundurkach.Je się na zimno , pycha :-p

Wróciłam. Dziewczyny jestem wykończona. Napisze wam na :ninja2: watku:-p.
Wybaczcie, ze nie nadrobię ale nie mam siły a pisac nie miałam kiedy i jak bo miałam obserwatora za plecami:baffled:
U nas dobrze, chociaz Mila fatalnie śpi i marudzi. Atakuje nas paszczęką więc zapewne ząbki. Nie chce tez ssać cyca co mnie martwi.
Zakupiłam już prezenty świąteczne i skończyłam dekorację pierniczków.
Przygotowania do świąt ruszyły pełna parą. W niedzielę kupimy choinkę i ubierzemy ją. Pomalutku tez robię jedzeniowe zakupy na święta. Wszystko co się już da kupić kupiłam. Wędliny tatuś zrobi sam, mniam a wszystko krótkoterminowe kupimy już na miejscu. Szkoda tylko, ze taka drozyzna w sklepach, jestem przerazona kosztami świąt i to bez feneberi

Edytko- przesyłam = zupa śledziowa.DHL :-D
Wisieńko- mnie też przerażają te wszystkie ceny , co rok to drożej.

Jord ale musiałaś byc przerazona. ja mlodemu jesli spi na normalnym wyrku zawsze kolo łóżka klade kołdrę lub gruby koc. raz mi spadl i to wlasnie na miękkie to sie nawet nie obudzil:-p

Kobieta obyś dostala ta prace . trzymam kciuki.
za zupka sledziowa nie przepadam ale moj Piotrek ja lubi wiec mu czasem robie.

Wiesienka ja tez bede miala wlasnej roboty wyrob na swieta a dokladnie od tego wuja co mi kazal trzymac swinke przed komunią.

Edyta ja tez jeszcze daje Patiemu mleko modyfikowane Nutramigen . jak byl maly to mial alergie na bialko (ktora mu przeszła) i tak zostaliśmy przy tym mleczku. kaszke na mleczku mm pije przed snem i w nocy raz. oprócz tego w dzien jogurty i inne mleczne bajery.

Pati byl dzis mega upierdliwy :wściekła/y:. poszlam do sklepu kupialam duzy blok, kredki świecowe i dziecka nie ma juz 2 godziny:szok::szok::szok:. macie moze jakies sprawdzone metody na zajmowanie zdenerwowanego dziecka ? bo mi juz sie pomysly koncza

laseczki mam pytnie dzis na bliznie po cc zrobilo mi sie cos czerwonego tak moze na 1cm 1,5 na dlugosci blizny . troche to boli jak by mi ktos szpilke wbil . co to moze byc?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry