reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

Jeju, super że jest nas tyle! :-D Ja z przyczyn trochę ode mnie niezaleznych (no w sumie w ogóle niezależnych ;-)) po około 6 miesiącach staranek robię teraz przerwę aż do kwietnia.
No przyznam, ze staranka też nie były jakos bardzo intensywne, bo po drodze była przeprowadzka, miesiąc mieszkania w różnych miejscach (mój M juz "przygotowywał" mieszkanie, a mysmy ze Stasiem jeszcze mieszkali w nowym, no i dzieliło nas koło 150km), szpital itp.
A tak w ogóle to skoro będziemy razem startowały ze starankami to kto wie, może wszystkie znajdziemy sie we wspólnym pokoju styczniówki 2013 :-D A jak nie to lutówki, za marcówki tez się nie obrażę ;-) Z resztą wychodze z założenia, ze nie ma się co spinać - będzie jak ma być. Chociaż nie ukrywam, ze chciałabym JUŻ ;-) A zwłaszcza jak widzę panie z brzuszkiem :-)

reklama
Cześć dziewczyny ! ja też chętnie się dołączę do wątku ;-) myślę, że drugie dzieciątko w 2013 mogłoby się pojawić :-) taka 3 letnia przerwa miedzy jednym a drugim myślę, że jest ok ;-)

No proszę, parę godzina mnie nie było a tu już pokaźna lista :) Bardzo fajnie. :-)
To tak może jeszcze tytułem wstępu... mam dwóch synów już - 5 lat i 3 lata. Chłopaki są wspaniałe, ale jakoś czuję, że rodzina nie jest w komplecie. Zawsze marzyła mi się duża rodzina.:tak:
Ostatnio nie myślałam jednak wcale o starankach. Byłam zajęta domem [niedawno była przeprowadzka] pracą itp. Aż tu nagle zaszłam w ciążę. Zupełnie sie nie spodziewałam, byłam w szoku. A jednak szybko przeorganizowaliśmy plany i ucieszyliśmy się z tej sytuacji... Niestety po tygodniu straciłam ciążę i chyba to najbardziej spotegowało we mnie potrzebę staranek.:-( Teraz już jestem pewna, że nie chcę czekać do "kiedyś tam". Muszę jednak uporządkować pracę, dom...dlatego rok 2012 na początek starań.
Teraz wypadałoby jakieś liczniki, wykresiki i inne rzeczy zamieścić :) Musze tylko ogarnąć jak to się robi.:dry:

Dzien dobry dziewczyny :) jak miło zobaczyc ze od wczoraj powiekszyło sie nasze grono:)Moze ja tez napisze cos o sobie|:) mam 2 letniego synka Olafka i rowniez chcemy sie starac o rodzenstwo dla niego w przyszłym roku mimo to ze wolałabym juz teraz zaczac ale niestety wstrzymuje mnie budowa ktora ma sie zaczac za jakis czas i chcemy poczekac z ciaza tak dłuo zebysmy mieli pewnosc ze sie wprowadzimy juz na nowe lokum:)co do licznikow wykresow itd tak jak napisała Akana nie mam zilonego pojecia jak to wstawic :) jak chciałam wstawic wykres ile ma lat OLi to nieststy wkleiłam go tam gdzie nie trzeba:(

To i ja może się jako tako przedstawię :) Mam 13 msc synka Kacperka ale zawsze marzyłam przynajmniej o 3ce brzdąców :-) Jak byśmy mogli z mężem zaczęlibyśmy staranka już teraz ale niestety hamuję nas niepewność w tym czy damy radę ogarnąć jakieś mieszkanko bo na razie mieszkamy z rodzicami mojego P. :/
Akana Karola1917 żeby wstawić suwaczka musicie wejść w ustawienia panel użytkownika potem edytuj sygnaturę no i tak w okienko musicie wkleić kod ze strony z suwaczkami i powinno działać :-)

witam się piątkowo ! ale mam humor, nie dość, że dzisiaj wypłata, piękny dzień, znajomi umówieni na wieczór, no czad ! :-D Madzik20 wiem co to mieszkanie z rodzicami, my mieszkamy z moją mamą i jak na razie nie szykuje się nam żadna przeprowadzka :-( ale za to mama nam mocno pomaga przy moim 13-miesięcznym potworze :-D a powiem, że tez już nie myślałam o staraniach, ale takie ładne dzieci nam wychodzą :zawstydzona/y:

No to i ja napisze coś więcej o sobie: mam 27 lat i 2 letniego synka, Stasia. Zawsze chciałam mieć dwójke dzieci, ale tak samo jak Ty irisson, jak zobaczyłam jakie cuda z moim M możemy tworzyć to myślę, ze stanie na trójce ;-)
Moi Rodzice mieszkają 40km od nas, rodzice mojego M cos koło 200km - z resztą wszyscy pracują, więc i tak nie miałby nam kto pomóc.. Do tej pory zajmowalismy się Stasiem sami (nie pytajcie jak nam sie udało, sama wyjśc z podziwu nie mogę ;-)), przez co troche mijalismy się w domu, a teraz Staś idzie do prywatnego żłobka. Będzie w grupie dwulatków, więc jesteśmy zachwyceni :-) W sumie chcielismy zatrudnić nianie, ale jako ze mi zawodowo sie troche pokomplikowało to i tak nie mogę zachodzić w ciążę do kwietnia [a właśnie w związku z planowaną ciążą mysleliśmy o niani a nie o przedszkolu/żłobku - wiadomo ile chorób ze żłobka maluchy przynoszą..], więc z błogosławieństwem dla naszego Stasia pójdzie do żłobka. Prawda jest taka, ze do tej pory praktycznie tylko w naszym towarzystwie siedział, więc kontaktu z rówiesnikami nie miał, a to jednak ważne - niania by tego nie zapewniła, a żłobek zapewni ;-)
Nadziwić sie nie moge ile nas juz tu jest, tych starających się na 2013 rok! :-D Z resztą nie wiem jak dla Was, ale dla mnie 13 jest szczęśliwa, więc na pewno bedzie dobrze!

Część dziewczynki chyba i ja do Was dołączę:-).

Długo sie zastanawiałam kiedy znowu zacząć staranka. Dziś z mężem stwierdziliśmy ze możemy próbować tak kwiecień/maj. Damy sobie trochę spokoju po ostatnich przejściach. Za drugim razem gdy myśleliśmy o dzidziusiu byłam uśmiechnięta na samą myśl o tym a teraz myślę jedynie o strachu ze znowu coś pójdzie nie tak. Moze przez te pół roku zmieni sie moje podejście w końcu czas leczy rany.

Czesc dziewczyny widze coraz wiecej nas tu jest:) ja wczoraj z mezem rozmawiałam rowniez o 2 malenstwie i stwierdzilismy zgodnie :) ze zaczniemy sie starac juz w czerwcu a moze dopiero:) ale jakos dam rade i poczekam:)wtedy juz beder bardziej pewna ze pojdziemy mieszkac na swoje jak dzidzia bedzie miała sie urodzic!aktualnie mieszkamy z moimi rodzicami!Magdzik20 co do twoich wskazowek odnosnie suwaczkow to zrobiłam tak jak napisałas i nie pojawiło sie nic:(

reklama
Do góry