reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

edyta01- i co zrobie :) trza sobie jakos dopomoc :) ja bym wszytsko zrobila zeby tylko jakos sie udalo :) a widze ze ty juz masz trzy pociechy :D ja zawsze chcialam miec duza rodzinek :) no i chcialabym miec 3 dzieci ale zobaczymy jak to wszystko pojdzie i czy bedzie nas stac nas na to in vitro

No tak ja juz mam pokazna gromadke,ja mam dwie starsze siostry i zawsze bylo wesolo ...

A Wy za in vitro musieliscie placic? z tego co wiem to u nas 2 lub 3 proby sa darmowe :tak: no ale widze ze mieszkasz w Niemczech...

reklama
edyta01- u nas niby 3 proby pokrywaja 50% ubezpieczenie i 50% ja :/ ale ze wzgledu ze jestesmy za mlodzi musimy sami placic za wszyystko czyli juz 5,5 tys euro :/ plus mrozenie zarodkow , mrozenie spermy i plus kriotransfer( ten z zamrozonyhc zarodkow) w sumie konca nie wiedac :(

sylwia_d-dzielna jestes :)

musialam bo tak bardzo walczylam o moja coreczke ogolnie to zazely sie komplikacje w 23 tyg ciazy jak to zaczely mnie lapac skurcze wymioty bole brzuha myslalam ze rodze bardzo zle ze mna bylo poszlam do lekarza na szpita a on ze to zatrucie pic siemie lniane po 5 dniach wrocilam w bardzo ciezkim stanie wymioty z krwia i td wkoncu mnie przyjeli bo juz nawet nie moglam jak mowic i tylko mdlalam lezalam jaktrup i po 4 godzinach stwierdzili silne zapalenie trzustki kamienie w woreczku zolciowym zalozyli mi sonde dostalam kilka krolowek zastrzyk przeciw bolowy i na chirurgie ezalam tam 8 dni i wrocilam do domu bo stan sie polepszyl sw rita mi pomogla lekarze ogolnie robili co im sie podobalo bo matka pollka chciala aby mnie do nih zawiezli ale jakos nie i ajk byl ook to do domu ale nie bede wam smecic :p

syliwia_d- to co napisac to jakis koszmar jak tak moga sie ludzie zachowywac , tyle dobrze ze sie dobrze skonczylo :) a skad takie zapalnie trzuski sie moze wziasc?

Bożusiu co wy musicie przechodzić i przechodziłyście by zobaczyć swoje maleństwa.

Tylko dziękować że u nas takich poblmów nie było.

W sumie to trochę mi dziwnie na forum tu bo wy takie macie przejścia a ja siedzę przed ekranem i nie wiem co mam wam pisać bo nie znam Waszych problemów i rozterek a głupio mi pisać że u nas nic się nie działo i zaskoczyło od razu.

zonqa- to tylko mozesz nas wpierac ze mamy jezszce szanse ze ludziom normalnie tez sie udaje jak chca :d bo jetses pierwsza ktora znam ze chciala i zaskoczyla :) nieliczac kolezanke z liceum ale one nie chcialy:d a tak to wszystkie co znam to mega problemy:( woogle to nie mam za duzo znajomych tutaj i tak szczeze to nawet niema z kim pogadac ........ mam tylko to forum i Was :)

zonga tylko pogratulowac :)
u mnie bylo ciezko zajsc i ciezko zeby dziecko sie urodzilo zdrowe ale walczylam z lekarzami bo jeden mi powezial ze jestem porzadna alkoholiczka a ja jestem abstynent a drugi ze nie beda ani cc ani wywolywac bo moge im umrzec i mam czakac na swoja kolej to byl 38 tc a urodzilam w 42 tc wiec ile czekanai

Zonqa tylko sie cieszyc ze nie mialas problemow,a pisz o swoim maluszku np.co teraz robi ?:-p moj chodzi z mala butela i podskakuje na lozku,czekam na kolezanke bo ma przyjechac i wybierzemy sie z dzieciaczkami do parku,ma byc ok 14tej wiec jeszcze chwile moge z Wami posiedziec ...w miedzy czasie dalam dzieciom obiad,a teraz pije kawe i podczytuje co piszecie :cool2:

Joweg oj to troszke kasy trzeba na to przeznaczyc,moim zdaniem tez powinniscie miec zrefundowane w polowie :sorry2:

reklama
sylwia_d- ja juz tez torche mialam doczynienia z lekarzami przyglupami :/ mojemu mezowi lekarka podlaczyla zle chemiie , chemila miala leciec 12 godzin a przeleciala w 4 godziny maz lezal tam i umieral a ona na to ze sie pomylila i ze teraz nie mozna nic zrobic tylko sie modlic to moze przezyje !!!!! myslalam ze jej leb urwe, nawet nie potrafi zrobic prostych obliczen z matmy :/ zeby bylo dobrze..... potem juz samma kontrolowallam zawsze czy dobrze ustawiala , a czasami jak nie wiedziala jak dziala apart to po pielegniarke dzwonila i niby ona wielka pani doktor tylko chodzia i sie panoszyla z nosem do gory po szpitalu :/

Do góry