reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
no jest fajny owszem ale nie kazdego stac :p

wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale porównując x-landera i murę różnica aż taka wielka nie jest, x-lander z gondolą i fotelikiem to koszt ok 2300zł natomiast Mura z takim samym zestawem jest do kupienia za ok 3000zł

druga sprawa, mój oszczędny szwagier kupił sobie wózek z typu "zwykły, polski, duży" gondola, spacerówka w jednym zapłacił za niego ok750zł do tego dokupił fotelik chicco za 300zł, po niedługim czasie musiał dokupic małą spacerówkę ponieważ tamten kolos do samochodu nijak nie wchodził, wydał na kolejny wózek 1500zł(kupił juz też z chicco bo chciał żeby pasował do fotelika) czyli w sumie wydał ponad 2,5tys. a chciał oszczędnie..:-D czasem warto dołożyc i odrazu kupic porządny wózek na lata

my za naszą Murę daliśmy niecałe 3tys, a podejrzewam że gdybym chciała ją teraz wystawic do sprzedania to odzyskałabym spokojnie ponad połowę tej kwoty, tak jak mówiłam po ponad roku użytkowania jest w stanie bez zarzutu

ależ się rozpisuję:-) hehehhe

ale chciałabym jeszcze słówko dorzucic do tego wszystkiego

bazując na moim doświadczeniu(może nie dużym, ale zawsze jakimś) gdyby mnie nie było stac na porządny wózek nie kupowałabym tanich podróbek i wózków bóg wie jakich firm, kupiłabym sobie zwykłą, ale porządną spacerówkę, taką w której może jeździc dzidzia od urodzenia, bardzo fajne ma np. Cosatto (kosztuje na pewno mniej niż 1000zł) i wymieniałabym ją co jakiś czas na nową, bo spacerówki jednak mocne nie są. miałabym wtedy cały czas porządny i sprawny wózeczek i do samochodu i na szybki spacerek po (trzeba to dodac) równym gruncie bo lasy i pola wtedy odpadają hehe;-)

wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale porównując x-landera i murę różnica aż taka wielka nie jest, x-lander z gondolą i fotelikiem to koszt ok 2300zł natomiast Mura z takim samym zestawem jest do kupienia za ok 3000zł

noo przesadzilas troche z tymi cenami. x-landera mozna kupic w pelnej wersji za 1900zl i to jest cena sklepowa, na allegro czy w sklepach netowych mozna trafic jeszcze taniej. a maxi cosa zdecydowanie powyzej 3000zl chyba ze promocyjnie.

Ja Murę (maxi cosi) widziałam za 3 000 do 3 100 i to w Wawie! A Z kolei Mura (bebe confort) kosztuje ok 3 500 i podobno jest jeszcze lepsza i bardziej chwalona, ale nie wiem czy to już nie jest takie zapędzanie się bez sensu, bo niby w skali całego wydatku te 400 pln to nie jest strasznie dużo, ale jak pomyślę że to ogólnie kupa kasy za całość, to chyba jednak zostanę przy maxi cosi i oleję bebe confort:-)

noo przesadzilas troche z tymi cenami. x-landera mozna kupic w pelnej wersji za 1900zl i to jest cena sklepowa, na allegro czy w sklepach netowych mozna trafic jeszcze taniej. a maxi cosa zdecydowanie powyzej 3000zl chyba ze promocyjnie.

przepraszam, może niezbyt dobrze się rozejrzałam po allegro, patrzyłam tak na szybko:sorry2:
chociaż moja kolezanka teraz rodzi, kupiła właśnie x-landera+gondolę+fotelik i wspominala o kwocie sporo powyżej 2tys

reklama
mam zla wiadomosc dla tych ktorzy planuja zakup x-landerow w przyszlym roku: kolekcja 2010 bedzie miala zupelnie inne kolory niz dotychczasowe. moze komus przypadna do gustu, mi sie nie podobaja.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry