reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

matka-polki, popieram - nie ma sie co przejmowac, ja z kolei kiedys zostalam posadzona na innym forum o reklamowanie bobovity, bo napisalam, ze po gerberze moze dziecko zmienia kolor na pomaranczowy :-))) w ogole to nie wiem, po ca sa watki o rozych rzeczach- wozkach, fotelikach, itp - ktore maja niby sluzyc wymianie pogladow i doswiadczen, a potem jak cos czlowiek napisze- to zaraz ze reklama. No tak, reklama, moim zdaniem o to chodzi, zeby komus polecic produkt, z ktorego sie jest zadowolonym, a odradzic badziewie, zeby sie inni nie nacieli. Nie bojmy sie nazywac rzeczy po imieniu i udawac, ze niczego nie reklamujemy. Otoz reklamujemy - albo odradzamy - jako zadowoleni lub nie UZYTKOWNICY roznych rzeczy. I nie ma sie co na to oburzac.

Zgadzam sie w 100% z Tobą! A wiesz, że moje dziecko tez ma pomaranczowy nosek po gerberkach? Myślałam, że to normalne, ale kurcze, moze cos tam dodaja niefajnego? Wczesniej sie nad tym wcale nie zastanawialam, ale teraz... Jemy tez bobovite i nic sie nie dzieje.

reklama
Aga, już dawno ustaliłyśmy, że nie bez powodu duzi chłopcy kupują czerwone Ferrari- jak coś, to wspominaj o tym niezorientowanym znajomym;-)

Agnieszko wózeczek przeuroczy, w sam raz dla małej księzniczki:-)
Aga kolor czerwony jak najbardziej dla chłopca też pasuje.
Tym bardziej, że to jest wózek, który może Ci posłużyć Ci przy następnym dziecku:tak:
Grunt, że to twój wymarzony pojazd, bo małemu napewno się spodoba;-)

Dla mnie tez- zreszta ja jestem w ogole przeciwna takiemu przypisywaniu kolorow do plci... nawet na facebooku jest taka grupa- bojkotuj roz. Bo mnie np wkurza, ze wiekszosc ubranek dla dziewczynek jest ROZOWA. a ja bym chciala np brazowe albo szare. ale to juz osobny temat...

jejku z tymi kolorami wózków to już lekka przesada. jak żyłam w przekonaniu że w brzuszku mieszka dziewczynka chciałam dla niej x-landera w wersji BOY, błękitno-brązowego, bo mi się podobał, od razu zostałam skrytykowana przez szwagierki i teściową, że ludzie na ulicy będą myśleć że mam chłopca. a co mnie ludzie na ulicy interesują? no i jak się jednak okazało że będziemy mieli chłopca to kupiłam pomarańczowego x-landera, już nic się nikt nie odezwał ;-)

Ale ja też nie rozumiem tego, że zawsze ktoś się musi wtrącać i komentować - jakaś teściowa czy koleżanka. Każdy ma swój gust i sobie wybiera, co jemu się podoba. Dlatego jest tyle kolorów - zeby każdy sobie wybrał coś odpowiedniego dla siebie :)

Ja dziś zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia swojego wózka;-) Jaki będzie,okaże się w praktyce;-) W każdym razie mi się podoba,a wybierała moja córa:-D
Agnieszka wózek jest po prostu słodziutki i widać ze córcia się zna na kolorach, wie ze ma być księżniczkowy.

pewnie, na lato super, u mnie niestety większość krytykuje, że mam kolor wózka jak dla dziewczynki.. :no:

24bsv4m.jpg
Aga wózek jest świetny a czerwony to właśnie kolor chłopaków (większość facetów jeździ czerwonymi autkami bo się tak fajnie prezentują) wiec się nie martw

reklama
Też mam tego pomarańczowego :-D
....
Początkowo miał być zielony, a w ostateczności wygrał pomarańcz :-D

hihi u nas też miał być zielony!! ale jak go zobaczyłam w sklepie takiego wyciapanego, to się bałam żeby się za szybko nie brudził... i pomarańczowy wygrał ;-)

czerwony to właśnie kolor chłopaków (większość facetów jeździ czerwonymi autkami bo się tak fajnie prezentują) wiec się nie martw

baaaardzo słuszna uwaga i świetna odpowiedź dla teściowej i wszystkich którzy uznają kolor za dziewczęcy!! ;-)

Do góry