pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
W trójmieście wyszło mi 80zł za pełen akt urodzenia synka i odbiór był na następny dzień ale wiadomo, że co miasto, to inne ceny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czyli że jeżeli jużposiadam paszport a mam inne nazwisko to znaczy że nie musze go wymieniać ???upewnij się tylko, ze ta zniżka w przypadku zmiany nazwiska nie dotyczy osób już posiadających paszport, które go wymieniają właśnie ze względu na zmianę nazwiska
rybka nie zrozumiałaś mnie...czyli że jeżeli jużposiadam paszport a mam inne nazwisko to znaczy że nie musze go wymieniać ???
Cleo1981, ja jestem z LEEDS wiem ze piszesz unas nie mam kiedy odpisac. Do anglii mozesz wjechac na dowodzie, dla dzieci paszport lub rowniez 5 letni dowod, nawet dla tak malego malucha jak twoj.
pozdrawiam i czekamy na was w leeds[/QUOTE]
o jak miło dzięki :-)
napisz coś więcej jak znajdziesz chwilkę czasu :-)
rybka nie zrozumiałaś mnie...
z twoich wczesniejszych postów wywnioskowałam, że nie masz paszportu w ogóle. dlatego pisałam o sprawdzeniu tej informacji o 50% zniżce. Zmieniłaś nazwisko= musisz wymienić wszystkie dokumenty w tym paszport.
aha ok ok ja tak pisze w roztargnieniu czasem ,że cięzko mnie zrozumieć haha
witam ja tez nie za bardzoorientuje sie w temacie... nam ma sie didzius urodzic w marcu i chcielismy do pl zjezdzac w okolicach wrzesnia... to kiedy i jak mam paszport zaczac zalatwiac dla malenstwa zeby zdazyc?? a co z peselem? moge go tu zalatwic czy musze dopiero we wrzesniu jak do pl zjedziemy- juz na stale??please pomocy:/