reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy ''ten teges'' POŁOGOWE.

No ja jeszcze krwawię, ale tak typowo okresowo i podpaski noszę;-)
Oj mnie w szpitalu czyściło ostro:szok: Wylatywały ze mnie wręcz takie grudy na początku (tyle zdążyłam looknąć, bo przecież położna mnie 'przewijała' hehe, a ja nie mogłam łebka podnieść.

Mam nadzieję, że szybko mi się unormuje wszystko:-)

reklama
Miałam sie zapytac was dziewczynki czy jak sie wyjdzie ze szpitala juz .... czy jak sie wroci do domu w tym pologu to mozna wziąśc krotka nie za goraca kapiel?? czy jest zakazane na poczatku i tylko prysznic pozostaje,.... ???

Miałam sie zapytac was dziewczynki czy jak sie wyjdzie ze szpitala juz .... czy jak sie wroci do domu w tym pologu to mozna wziąśc krotka nie za goraca kapiel?? czy jest zakazane na poczatku i tylko prysznic pozostaje,.... ???

Wiesz nawet nie pytałam, bo prysznic biorę zawsze...no ale trudno by mi było po cc się kąpać raczej (bym z wanny nie wstala chyba...) A to znalazłam:

" Ważne jest nie tylko to, czym się podmywasz, również – jak to robisz. Dopóki nie ustąpi krwawienie i nie ustaną odchody, zapomnij o kąpieli w wannie. Nie tylko ze względu na możliwość zakażenia: kąpiel w ciepłej wodzie rozszerza naczynia krwionośne, a to może zwiększyć intensywność krwawienia. Podmywaj się pod prysznicem albo w bidecie. W ostateczności w misce z ciepłą, przegotowaną wodą (ale wtedy zawczasu przygotuj sobie dzbanek z wodą do spłukania krocza)."

więc chyba odpada...

Ja po cesarce bałam się nawet wziąć długi prysznic. Nie chcę zbyt długo moczyć rany po cięciu żeby mi nie rozmiękła. Myję się najpierw od pasa w dół a potem górę i spłukuję. Mam schizę, że jak rozmoczę za wsześnie odejdą mi strupki i rozejdzie się blizna. :szok:

Ja po cesarce bałam się nawet wziąć długi prysznic. Nie chcę zbyt długo moczyć rany po cięciu żeby mi nie rozmiękła. Myję się najpierw od pasa w dół a potem górę i spłukuję. Mam schizę, że jak rozmoczę za wsześnie odejdą mi strupki i rozejdzie się blizna. :szok:

A ja bralam prysznic jak tylko wrocilam do domku ,cieply dlugi prysznic tego potrzebowalam zreszta ja sie czuje jakas nie domyta jak sie porzadnie nie wymocze pod prysznicem ahahaha !
Tak wiec maz kupil takie opatrunki na plastrze specjalne do duzych ran ,szlam pod prysznic normalnie sie kapalam wychodzilam i maz mi odrazu odklejal zmoczony opatrunek ,przecieral woda utleniona i zakladal nowy czysty swierzy i suchy opatrunek i tak po kazdym prysznicu az do sciagniecia szwow ! Polozna pochwalila nas za odkazanie rany co jakis czas !

Ja nie miałam normalnych szwów, tylko rozpuszczalne. Opatrunek miałam tylko jeden dzień a potem zdjęli i nie kazali niczym zasłaniać, ma się goić więc ma być dostęp powietrza. Może dlatego, że mam ranę na wierzchu tak się boję zamoczyć za mocno.
Mam też przeczulicę ponad cięciem, tzn. zdrowa skóra nad cięciem jest bardzo wrażliwa na dotyk. Też macie coś takiego?

Ja nie miałam normalnych szwów, tylko rozpuszczalne. Opatrunek miałam tylko jeden dzień a potem zdjęli i nie kazali niczym zasłaniać, ma się goić więc ma być dostęp powietrza. Może dlatego, że mam ranę na wierzchu tak się boję zamoczyć za mocno.
Mam też przeczulicę ponad cięciem, tzn. zdrowa skóra nad cięciem jest bardzo wrażliwa na dotyk. Też macie coś takiego?

Mam to samo, bardzo wrażliwa skóra nad raną.

Ja w srodę jadę na zdjecie szwów, mieli mi w sobote sciagnąc ale okazało sie że sie nici powrastały i musi to gin w szpitalu zrobić, brrrr:-(na sama mysl mi niedobrze ze beda tam dłubac. Mówił, ze w ostatecznosci jak nie dam rady to zostawi mi te szwy, organizm ich nie przyjmie i z czasem same wyjda.

reklama

mi nawet do głowy nie przyszło zeby do wanny sie wpakowac
nie dała bym rady w niej usiasc :sorry:
dopiero od dwoch dni moge sie tam dotknac
polecam do tantum rosa kupic sobie taki spryskiwacz jak do kwiatków mi duza ulge [przyniosło spryskiwanie tamtych miejsc:zawstydzona/y:

Do góry