Mama Stacha
&Franka&Janka
Mnie powiedzieli, że po cesarce szybciej się macica oczyszcza niż po naturalnym porodzie i faktycznie ja to obserwuję. Po 10 dniach wystarcza mi zwykła podpaska, krwawienie takie jak na 4 dzień miesiączki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już na 4 dzień miałam zwykłe podpaski ale do dzisiaj jeszcze ze mnie leci i szczerze to poszło mi już chyba 15 paczek alwaysów po 10 plus 4 paczki podkładów w domu jak coś mi się żle goiło wg położnej
Mnie powiedzieli, że po cesarce szybciej się macica oczyszcza niż po naturalnym porodzie i faktycznie ja to obserwuję. Po 10 dniach wystarcza mi zwykła podpaska, krwawienie takie jak na 4 dzień miesiączki.
Kawa jst niezawodna:-)
A u mnie na 6 dobe po porodzie tak różnie z tym krwawieniem ale zaobserwowałam, że wszytsko zależy od tego ile sie ruszam, od wczoraj jak się bardziej rozrusząłam i więcej zaczęłam chodzić to więcej mi się oczyszczyciło, ale to pewnie kwestia kilku dni. Generalnie zuzywam około 5 podpasek na dobe (tych duzych, takich długich, na noc)
Mam to samo Ja się ruszę, to leci. Ale leci i dobrze, bo bym musiała po lekarzach się szlajać jeszcze...albo jakieś tablety łykać...
T mi kupil podkłady, ale chyba już mi się nie przydadzą (podpaski wystarczają;-)) Niech się oczyszcza:-)
Podobno po cesarce krócej trwa połóg?