reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy ''ten teges'' POŁOGOWE.

Mnie powiedzieli, że po cesarce szybciej się macica oczyszcza niż po naturalnym porodzie i faktycznie ja to obserwuję. Po 10 dniach wystarcza mi zwykła podpaska, krwawienie takie jak na 4 dzień miesiączki.

reklama
Ja już na 4 dzień miałam zwykłe podpaski ale do dzisiaj jeszcze ze mnie leci i szczerze to poszło mi już chyba 15 paczek alwaysów po 10 plus 4 paczki podkładów w domu jak coś mi się żle goiło wg położnej:no:

Mnie powiedzieli, że po cesarce szybciej się macica oczyszcza niż po naturalnym porodzie i faktycznie ja to obserwuję. Po 10 dniach wystarcza mi zwykła podpaska, krwawienie takie jak na 4 dzień miesiączki.

No właśnie - ja już dziś (czyli na 8 dzień) założyłam podpaskę. Zobaczę czy wytrzyma próbę hehe jak nie to po podkłady trzeba będzie lecieć, bo się skończyły:sorry:
No i polożna mi powedziała, że jak bedzie zastój w jelitach (brak stolca), to można się nabawić nieciekawych rzeczy:szok:
Mnie zawsze przeczyszczało po kawie na czczo hehe zobaczymy jak będzie, bo mam rzeczywiście problemy z opróżnianiem, ale zawsze je miałam.

A u mnie na 6 dobe po porodzie tak różnie z tym krwawieniem ale zaobserwowałam, że wszytsko zależy od tego ile sie ruszam, od wczoraj jak się bardziej rozrusząłam i więcej zaczęłam chodzić to więcej mi się oczyszczyciło, ale to pewnie kwestia kilku dni. Generalnie zuzywam około 5 podpasek na dobe (tych duzych, takich długich, na noc:tak:)

A u mnie na 6 dobe po porodzie tak różnie z tym krwawieniem ale zaobserwowałam, że wszytsko zależy od tego ile sie ruszam, od wczoraj jak się bardziej rozrusząłam i więcej zaczęłam chodzić to więcej mi się oczyszczyciło, ale to pewnie kwestia kilku dni. Generalnie zuzywam około 5 podpasek na dobe (tych duzych, takich długich, na noc:tak:)

Mam to samo:-D Ja się ruszę, to leci. Ale leci i dobrze, bo bym musiała po lekarzach się szlajać jeszcze...albo jakieś tablety łykać...
T mi kupil podkłady, ale chyba już mi się nie przydadzą (podpaski wystarczają;-)) Niech się oczyszcza:-)
Podobno po cesarce krócej trwa połóg?

Mam to samo:-D Ja się ruszę, to leci. Ale leci i dobrze, bo bym musiała po lekarzach się szlajać jeszcze...albo jakieś tablety łykać...
T mi kupil podkłady, ale chyba już mi się nie przydadzą (podpaski wystarczają;-)) Niech się oczyszcza:-)
Podobno po cesarce krócej trwa połóg?

Z Antosiem trwał u mnie 6 tyg więc normalnie.... ale koleżance po cc po 3 tyg sie skonczył;-)

reklama
U nas jest 4 tygodnie i 1 dzien po CC ,i juz od 2 tygodni jade na samych wkladkach higienicznych ! tak naprawde czyscilam sie porzadnie tylko w szpitalu a w domku to tylko lekko brudzilam ! Od 2 dni nie brudze juz w cale ,\choc ostatnio mialam przestuj 2 dniowy myslalam ze to juz koniec az nagle wyciekl ze mnie zolty gil ( takie kurze bialko jednak bylo bardziej zolte) i od 2 dni znowu spokoj - wierze ze to juz koniec :-D

Do góry