reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy świeżo upieczone mamy : )

reklama
Ja staram się karmić z dwóch cyckow po 15 min ale jak pisałam prawa mojemu maluchowi nie odpowiada najpierw do niej przystawiam a potem do lewej i jak się tam obje to sam wyciąga buzię z cycka i lekko mu się ulewa zanim go odbije i położe spać bo w sumie to na cycku zasypia od razu butla dokarmiamy w/w a modyfikowane wczoraj podalam w nocy ze 30 ml bo moim nie pojadl :( a dziś zjadł mm z 10 ml tak na dobitke bo dużo wyplul

My od wczoraj na nutramigenie, dzis juz kupki ladne, żółte, nawet krostki z buzi w większości zniknęły, kupiłam tez espumisan i na noc podalam mu maksymalna dawkę z ulotki bo tak sie napinal, ze aż siny sie robil

Poczytalam i mysle, ze to nietolerancja laktozy, wszystkie objawy sie zgadzają. Dwa dni go potrzymam na nutramigenie żeby zobaczyć czy jest poprawa a potem wrócimy do piersi ale z kropelkami z laktaza i zobaczymy czy będzie lepiej.
Szkoda mi odstawiać go od piersi bo mam dużo mleka a on ladnie przybiera, ale nie mam wyjścia skoro tak cierpi

Mam nadzieje, że albo pomoże to co teraz stosujesz a jak nie to ta kolaktaza. Cieszę się, że może w końcu Twój maluszek nie będzie cierpiał i, że jakoś Ci w tym pomogłam. Daj znać co pomogło i czy cokolwiek maluchowi. :) A przy kolaktazie nie musisz od piersi odstawiać, spróbuj może najpierw opcja karmienie piersią z kropelkami przed każdym karmieniem, po 4 kropelki. :)

Poczytalam i mysle, ze to nietolerancja laktozy, wszystkie objawy sie zgadzają. Dwa dni go potrzymam na nutramigenie żeby zobaczyć czy jest poprawa a potem wrócimy do piersi ale z kropelkami z laktaza i zobaczymy czy będzie lepiej.
Szkoda mi odstawiać go od piersi bo mam dużo mleka a on ladnie przybiera, ale nie mam wyjścia skoro tak cierpi

Daj delicol jak podejrzewasz nietolerancji laktozy. A na skaze białkowa to za wcześnie na zmiany, moze potowki lib tradzikw niemowlęcy??

Sab simplex moza zamowic na necie jak cos w PL czasem dostępny w sklepie z chemia niemiecka.

My nadal karmimy sie tylko jednym cycem i to wystarcza. Wazy juz 3600g wiec ladnie przybiera. Je od 10 do 20 min i spi od 2 do 4 h, chociaz teraz zwiekszamy zapotrzebowanie i ciągnie cyca co 1,5 h ale to musi lakatcje rozkrecic by miala wiecej jedzenia.

Dziewczyny jak bedziecie dokarmiac a nie dawac cyca nawet co godzinę to lakatcja wam siadzie bo nie będzie sygnału ze zapotrzebowanie trzeba wiekszyc.

Mam delicol, będę podawać i wracamy do cyca, po nutramigenie kupki były bardzo ładne, zobaczymy jak będzie jak wrócimy do piersi. Nie chce rezygnować z cyca.
Wzdęcia mamy nadal, ale wczoraj po espumisanie juz było lepiej i wreszcie po 1,5 tyg. Mieliśmy normalna noc.

Dzisiaj za to synek jaki taki niespokojny był, wieczorem płakał mi przez 2 godz, ale nie z powodu brzuszka bo sie nie napinal, tylko taki był jakby przestraszony, ululalam go w końcu mocnomprzytulając i kołysząc, strasznie było mi go szkoda. Myśle, ze może miał ze duzo wrażeń, bo dzic głownie atus sie nim zajmował i ponad polowe dnia przetrzymal go bez drzemek, a on normalnie bardzo duzo śpi w ciagu dnia i myśle, ze to spowodowało u niego przemęczenie i niepokój. Zobaczymy co będzie jutro.

Pozdrowienia i wielkie dzięki za pomoc:)

reklama
Do góry