reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy świeżo upieczone mamy : )

Antossia, to chyba właśnie nie sa kołki bo z tego co wiem to te pojawiają sie tylko wieczorem a u nas cała noc i cały dzień stękania i problemów z puszczeniem baczka cz zrobieniem kupki. Lekarz powiedział,bez ma bardzo duzo gazów w jelitach. Mamy tez podejrzenie skazy białkowej w związku z czym od kilku dni jestem na diecie bezmlecznej, do tego nie jem żadnych owoców i warzyw na surowo, generalnie jem tylko ryż, kurczaka i gotowana marchew bo boje sie tknąć cokolwiek innego przy jego problemach.
Powiem szczerze, ze mam juz dosyć, na widok kurczaka robi mi sie niedobrze no i cały czas jestem głodna, jestem bliska przestawieniu go na mm :(

A dajesz jakies kropelki??
Mielismy ten sam problem, pij codziennie sok jablkowy, do tego podawaj probiotyk dziedzi i bobotic lub sab simlpex do kazego karmienia. Mija po kilku dniach. Teraz jesteśmy na samym probiotyku

A na katar polecam isonisen sept czy jak to siectam nazyws. I jak masz dojście to krople dicortineff.

reklama
Moj skonczyl cycac ostatnio o 23. Cycal ponad godzine. Juz minelo 3h a on dalej spi, wierci sie, pielucha zmieniona i probowalam przystawiac go ale nie chce i kurde nie wiem czy to nie za dlugo. Polozna mowila ze tak do 4h jest ok bez jedzienia

Tylko sie nie lam:) poczatki bywaja trudne [emoji12]

Mi babeczka od laktacji na poczatku kazala dawac po 20-25 min/ cyc i pozniej zmiana.

A przelyka przez caly czas? Czy tylko mame katuje i sobie ciumka dla przyjemnosci? :)

Manka nie zmieniaj tak cycka bo Tak naprawdę ci sie tylko wydaje ze mu cos nie kasi. Jeśl i masz w jednym na tyle pokarmu to dajesz jednego na jedno karmienie. Chodzi o to ze pokarm w zależności od dlugosci ssania jrstr inny. Jak dajesz dwa co chwile to tylko wody popije zamiast tego tłustego mleka co jest później. Gadałaś z kimś od laktacji. 3 h snu to ok ale już po 3 to budz na początku .

reklama
Na jedno karmienie staram sie caly czas jednego dawac, polozna mi dzis tlumaczyla to :) Ale czasem je i je i zrobi chwile przerwy to nie chce z tego samego znow.. babeczka mowila ze jeszcze nie msm takiego pokarmu ktorym on sie bedzie tak szybko najadal, dopiero jak sie rozkreci ta laktacja

Do góry