reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

anineczka - czytałam o tych kontrolach na jakimś forum, chyba na gazecie, dotyczyć to miało osób, które już pobierają. Mi wysłali list po pół roku od otrzymania pierwszej wpłaty.

Rent Tax Credit i inne odpisy zrobiliśmy przez www.revenue.ie. Ale ja biegła w te klocki nie jestem... po kilku tyg. przyszedł do domu nowy 'tax credit certificat' (czy jak to się nazywa?)

reklama
Jeszce jedno pytanie, Mam MC1 i MC2 na zwolnieniu od dwóch tygodni, ale nie mam jeszcze tego zaświadczenie z zusu. Czy mam złożyć same te formularze czy czekać aż przywiozę z Polski to zaświadczenie?

Jestem zakrecona:/

dzięki z góry:)

Witam serdecznie
Przepraszam Was ale często tu nie zaglądam, ponieważ jak już znajdę wolną chwilkę to wolę odpocząć czy też wybrać się na jakis spacerek.
Czuję się bardzo dobrze, w pracy jakos daje radę :-)
Anineczka bardzo dziękuję za odpowiedź.
Podjęłam decyzję, że dopóki czuję się dobrze to chcę pracować.
Widziałam Twoje pociechy - fajni chłopcy:-)
Pozdrawiam!

Witam dawno tu nie bylam,,,,,ale mam pytanie o FIS,,,,poniewaz w tamtym tygodniu przyszlo mi zebym potwierdzila czy nic sie nie zmienilo{adres.miejsce pracy i takie tam}i wlasnie mam pytanie czy bede jeszce dlugo czekac na ten fis,czy komus to przyszlo i jaki czas sie jeszcze sie czeka?Pozdrawiam:-)wszystkie mamy

julia my juz go wkoncu dostalismy. Od tej pory jak odeslalismy czy cos sie zmienilo czy nie, to jeszcze z jakies 3 miesiace czekania. Warto czekac :-) A czy wiecie czemu tylko na rok go dostalismy?Czy potem sie odnawia czy to juz koniec?

reklama
Do góry