Uwierz że są gorsze rzeczy. Np.ze dziecko musisz później urodzić przynajmniej dla mnie to jest gorszeTo czekanie najgorsze.
reklama
blanny
Fanka BB :)
Faza lutealna trwa 10-16 dni, średnio 14 dni. Ile trwa u Ciebie? Bo jak miałaś owulację w 23 dniu cyklu, to statystycznie miesiączka powinna być w 37 dniu cyklu, czyli dopiero za 2 dni, a może być nawet za 4 dni (przy 16-to dniowej fazie lutealnej). Oczywiście jeśli owulacja w 23 dniu cyklu była potwierdzona monitoringiem, a nie tylko testami owulacyjnymi.Witam, mam takie pytanie. Mialam owulacje potwierdzoną w 23 dniu cyklu. Dzis 35 dzien i dalej nie mam miesiaczki. Boli mnie podbrzusze i dol plecow. Wczoraj rano i dzis przy sprawdzaniu szyjki mialam jasno rozowy sluz. Pozniej znowu, wodnisty jak plodny... Zrobilam test owulacyjny bo podobno wykrywa ciąże ale jest negatywny. Czy w takim razie jeszcze sa szanse na ciaze? Czy test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywny w ciazy?
frez.ja1987
Pozytywny test owulacyjny ma tyle wspólnego z ewentualną ciąży, co gołąb na parapecie. Po pierwsze, u niektórych kobiet wysokie lh utrzymuje się od owulacji do końca cyklu (nie bez powodu w instrukcji pisze, że testy robi się do pierwszego pozytywnego). Po drugie u niektórych kobiet przed miesiączką występuje lekki wzrost lh. Są kobiety, którym wyjdzie pozytywny owulak i potem okazuje się, że są w ciąży, takie które mają negatywny test owu, a też będą w ciąży, jak i takie które mają pozytywny test owu, a dostają okres.
Test owulacyjny nie służy do potwierdzania ciąży. W tym celu test ciążowy lub beta. Inaczej się o ciąży nie dowiesz.
Test owulacyjny nie służy do potwierdzania ciąży. W tym celu test ciążowy lub beta. Inaczej się o ciąży nie dowiesz.
Eweliiinaaaa
Początkująca w BB
Skoro test ciążowy jest negatywny to w ciąży nie jesteś.Wczoraj i dzis owulacyjne testy takie jak ba zdjeciu dzis zrobilam ciążowy i negatywny. Wczoraj wymiotowalam i jest mi mdlo. Nie rozumiem
blanny
Ale czego nie rozumiesz?Wczoraj i dzis owulacyjne testy takie jak ba zdjeciu dzis zrobilam ciążowy i negatywny. Wczoraj wymiotowalam i jest mi mdlo. Nie rozumiem
Testy owulacyjne po owulacji są już niediagnostyczne i nic nie pokazują sensownego.
Jeden wygląda jak pozytyw, może dopiero miałaś/będziesz miała owulację jednak. Albo drugą w cyklu - to się czasem zdarza, choć niesamowicie rzadko.
Test ciążowy negatywny, w ciąży nie jesteś... Jak mu nie ufasz, możesz zrobić betę w labo i będziesz miała czarno na białym.
Wymioty i mdłości mogą być chociażby od jelitówki, teraz koszmarna panuje.
Nie mniej trzymam kciuki, wiem jak to jest, gdy człowiek czeka na te upragnione dwie kreseczki.
Eweliiinaaaa
Początkująca w BB
Miałam w 23 dniu owulacje potwierdzona. Dzis juz chyba 36 dzien cyklu
To możesz mieć nawet 3 dni jeszvze do okresu [emoji2272]
A owulacja była potwierdzona w jaki sposób?
A owulacja była potwierdzona w jaki sposób?
Miałam w 23 dniu owulacje potwierdzona. Dzis juz chyba 36 dzien cyklu
kasiaa91
Testy owulacyjne nawet pozytywne nie oznaczają ciąży, badają zupełnie inny hormon. Po co w ogóle je robisz ?Wczoraj i dzis owulacyjne testy takie jak ba zdjeciu dzis zrobilam ciążowy i negatywny. Wczoraj wymiotowalam i jest mi mdlo. Nie rozumiem
Jesli test ciążowy był negatywny przy spozniajacym się okresie to w ciąży nie jesteś.
reklama
frez.ja1987
Ale co jest dla Ciebie nie zrozumiałe? Już kilka dziewczyn wyjaśniało Ci, że pozytywny owulak nie oznacza ciąży.Wczoraj i dzis owulacyjne testy takie jak ba zdjeciu dzis zrobilam ciążowy i negatywny. Wczoraj wymiotowalam i jest mi mdlo. Nie rozumiem
Skoro testy ciążowe negatywne to w ciąży nie jesteś. Przynajmniej na razie bo skoro owulacja potwierdzona (pod warunkiem, że monitoringiem bo inne metody pewności nie dają) była w 23dc to do 37dc nic nie jest przesadzone.
To, że cię mdli nie ma nic z ciążą wspólnego. Mdłości pojawiają się wraz ze wzrostem bety HCG, a u ciebie jeszcze jej nie ma, co potwierdzają negatywne testy ciążowe.