reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

spóźniający się okres

hej pierwszy raz pisze cokolwiek na forum tego typu jednak potrzebuję pomocy i jeżeli napisałam cos źle wybrałam zły temat albo coś to proszę o napisanie mi tego bo jeszcze niezbyt ogarniam
spóźnia mi się okres raptem 2/3 dni więc nie ma jakiejś tragedii jednak mam ogromny lęk przed ciążą i jak okres spóźnia mi się jeden dzień to jestem spanikowana
moje cykle trwają 24-26 dni najczęściej w przeciągu tego roku nie było jeszcze dłuższego
ZAWSZE współżyję z zabezpieczeniem z wyjątkiem okresu (wiem że w okres też można zajść jednak szanse są dość niskie) współżyję w okres bez zabezpieczenia jednak jest to stosunek przerywany ostatni raz bez zabezpieczenia współżyłam w ostatni dzień okresu a owulacja była 5 dni później, potem cały czas uważne zabezpieczenie się zawsze dokładnie sprawdzam prezerwatywy i przed i po nigdy nie zakładam rękoma które wcześniej miały kontakt z członkiem żeby nie przenieś żadnego preejakulatu zawsze je myje albo wycieram
zrobiłam wczoraj test na 10ml beta hcg i wyszedł negatywy
nie współżyję od tygodnia bo już wtedy złapała mnie schiza (jak co miesiąc praktycznie) czy gdybym była w ciąży test wyszedł by pozytywny? niepotrzebnie panikuję? nie będę wrzucać zdjęć testu obejrzałam z każdej możliwej strony i ani cienia cienia żadnej bladej kreski nic
przepraszam ze się tak rozpisałam.

reklama
hej pierwszy raz pisze cokolwiek na forum tego typu jednak potrzebuję pomocy i jeżeli napisałam cos źle wybrałam zły temat albo coś to proszę o napisanie mi tego bo jeszcze niezbyt ogarniam
spóźnia mi się okres raptem 2/3 dni więc nie ma jakiejś tragedii jednak mam ogromny lęk przed ciążą i jak okres spóźnia mi się jeden dzień to jestem spanikowana
moje cykle trwają 24-26 dni najczęściej w przeciągu tego roku nie było jeszcze dłuższego
ZAWSZE współżyję z zabezpieczeniem z wyjątkiem okresu (wiem że w okres też można zajść jednak szanse są dość niskie) współżyję w okres bez zabezpieczenia jednak jest to stosunek przerywany ostatni raz bez zabezpieczenia współżyłam w ostatni dzień okresu a owulacja była 5 dni później, potem cały czas uważne zabezpieczenie się zawsze dokładnie sprawdzam prezerwatywy i przed i po nigdy nie zakładam rękoma które wcześniej miały kontakt z członkiem żeby nie przenieś żadnego preejakulatu zawsze je myje albo wycieram
nie współżyję od tygodnia bo już wtedy złapała mnie schiza (jak co miesiąc praktycznie) czy gdybym była w ciąży test wyszedł by pozytywny? niepotrzebnie panikuję? nie będę wrzucać zdjęć testu obejrzałam z każdej możliwej strony i ani cienia cienia żadnej bladej kreski nic
i dodam ze mam objawy typowo dla mnie przed okresowe
typowy pms ból piersi mdlosci kłucie w brzuchu od tych 2/3 dni jednak u mnie tak co miesiąc aż od owulacji więc nie wiem czy ma to jakieś znaczenie

Skoro tak bardzo boisz się ciąży nie pomyślałaś o innej metodzie antykoncepcji? Wkładka, tabletki albo inne podobne? Stres może powodować spóźnianie się okresu.

Skoro tak bardzo boisz się ciąży nie pomyślałaś o innej metodzie antykoncepcji? Wkładka, tabletki albo inne podobne? Stres może powodować spóźnianie się okresu.

Popieram.
Skoro co miesiąc masz stresa to po co takie hocki klocki z tym stosunkiem przerywanym, brakiem zabezpieczenia w okres itp.
Teraz jest tyle możliwych metod antykoncepcji, że naprawdę warto dobrać coś pod siebie.

Jeżeli nie planujesz ciąży to z antykoncepcji należy skorzystać niezależnie od dnia cyklu. W miesiączkę również można zajść w ciążę, zwłaszcza jeśli masz krótkie cykle - wtedy owulacja może wystąpić bardzo szybko po miesiączce. Znam przypadek kobiety z mojego otoczenia, która raz jedyny współżyła w ostatni dzień miesiączki bez zabezpieczenia i skończyło się to ciążą, oczywiście niechcianą. Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. Może ryzyko jest niższe niż przy pełnym wytrysku, ale nie zerowe. Skoro schizujesz co miesiąc - praktycznie cały miesiąc, to czy nie warto zadbać o tą antykoncepcję w pełni? Jeżeli jesteś w okolicy terminu spodziewanej miesiączki to test powinien już być wiarygodny. Możesz go powtórzyć za 2-3 dni, albo wykonać test z krwi.

reklama
Do góry