reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spotkanie Sierpniówek w Krakowie

Dzięki, Asia, poszukam :)
Ja chodzę do osiedlowych na podcinanie, bo to żadna filozofia, ale jak chcę zmienić fryzurę, to idę tu: Home - Oskar Bachoń
Poznałam tego gościa jak pracowałam w magazynie "Wesele" i byłam zawsze zadowolona z cięcia. Tylko u niego zapisy na 3-4 mies. do przodu, szczególnie jak się chce po godz. 16 przyjść. No a ja już nie mam tyle czasu, bo przed świętami bym się chciała wyrobić...

reklama
Ja chodzę tu: Salon Fryzjerski Joanna Kudyba . Jestem zadowolona. Pewnie istnieją jeszcze lepsi fryzjerzy, albo styliści jak to się teraz powinno mówić :-D, ale jest najlepsza spośród wielu, u których do tej pory się strzygłam. Ona miała kiedyś w tym samym miejscu salon razem z takim gostkiem, ponoć rozchwytywanym i bardzo dobrym. Nie mogę sobie niestety przypomnieć jak się nazywa :dry:.
A moje ostatnie strzyżenie to nie u niej tylko u koleżanki, gratisowe :-D.

Natomiast wiele koleżanek z pracy strzyże się tu: http://claudius.pl/ , ale to nie mój próg cenowy. Ale są zachwycone i rzeczywiście - zawsze są ładnie ostrzyżone :tak:. Jeśli chcesz mieć jakąś porządną bardziej wymyślną fryzurę i jesteś w stanie dać ponad stówę, to myślę, że warto iść tam.

Ostatnia edycja:
O, Dzag, to chyba najpierw Twoją fryzjerkę wypróbuję, bo podobała mi się Twoja grzywka :) A powiedz - jak jej zdjęcie pokażę, to mnie tak zetnie albo dostosuje tą fryzurę do kształtu mojej twarzy, doradzi coś? I jak z terminami?
Najbardziej by mi sobota pasowała, bo to kawał drogi i Mąż by mnie może podwiózł. Ale pewnie będzie pozajmowane... Jutro zadzwonię i się zorientuję :)

Łeee, nie dopisałam że to moje ostatnie strzyżenie (grzywa) to u mojej koleżanki z Mysłowic :baffled:. Skorzystałam przy okazji ostatniej wizyty u rodziców.
Ale ta z Rydlówki, do której chodzimy i ja i M, też jest spoko. Doradza, pyta przy pierwszej wizycie o wszystko (jak pielęgnujesz, jaki tryb życia prowadzisz, czy masz czas na układanie, czy jakieś problemy z włosami itp.). No przynajmniej z nami tak było. Ma do tego kartę rabatową - po sześciu wizytach siódma gratis :-D. Jeśli chodzi o terminy, to teraz gorący czas jest, więc pewnie dłuższe, ale standardowo zapisuję się na popołudnia kilka dni wcześniej. Tak więc ją mogę polecić ze względu na stosunek cena-jakość :-p, a Claudiusa ze względu na widoczne efekty, tyle że dla mnie cena zaporowa :-p. Ale może kiedyś też zaszaleję, kto wie.

Ostatnia edycja:
U, czyli ta grzywka to nie stamtąd :) No nic - coś wybiorę :) Dziękuję :)

Chętnie bym wypróbowała tego Claudiusa, ale zawsze czuję się w takich miejscach jak mały szczurek ;) Nie pasuję do takich stylowych lokali chyba...:/

Ostatnia edycja:
Mam znowu krakowskie pytanie :)

Dziś na bilansie 2-latka dostaliśmy skierowanie do logopedy, bo Franek jeszcze baaardzo mało mówi. Znacie jakiegoś dobrego dziecięcego w Krakowie?...

ewa, jedziemy dziś na szczepienie to spytam dziś teściowej o tego logopedę bo w święta nawet nie było kiedy.

To jak dziewczyny wpadacie do mnie w sobotę?

O rany, a to ta sobota? Ale zleciało :)

Ja się chyba niestety nie stawię, bo na świętach Bratanica zaraziła mi Dzieci i Męża jakimś wirusem paskudnym. Aniela miała moim zdaniem trzydniówkę - 3 dni gorączki i 3 dni wysypki. Reszta - gorączka, wymioty, biegunki i inne cuda :/ Franka gorączka trzyma do tej pory... Rano miał 38 stopni, więc nie sądzę, żeby do soboty mu przeszło. A roznosi się to paskudztwo strasznie, więc nie chcę Wam dzieci pozarażać.

reklama
ewa, no to poczekamy, na pewno znajdziemy inny dogodny termin, dużo zdrówka dla Was! A już masz jakiegoś logopedę b ten jest tylko dla dorosłych, ale teściowa popyta.

Do góry