reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

spotkanie czerwcówek 2012

mrmoon, o czystych podłogach czy zabawkach?:-)
:-D:-D:-D
w zasadzie o zabawkach i czymś na podłogę myślałam, ale przecież musi być czysta, a jak nie, to po mopa się skoczy i umyje;-)
Co do niani to zaskoczyłyście mnie a ja nieufna raczej jestem w takich sprawach. Skoro A jedzie ze mną i nie ma z tego wyjazdu frajdy, to może siedzieć z Mają w pokoju. Pewnie lapka weźmiemy, to sobie filmy poogląda. A może tak zrobimy, że im wieczór filmowo-piwkowy zorganizujemy w większym pokoju razem z dziećmi? Przecież dzieci się nie obudzą, a my byśmy miały wieczór dla siebie

reklama
No dla mnie taka opcja ok. Ale niania też ok- mrsmoon, bez paranoi - niania na podsłuchu ( elektr. niania), niemalże w pokoju obok i jeszcze stale przez nas monitorowana??? Ja chodziłam pilnować dzieci na telefon praktycznie i powiem Wam, że nianią byłam rewelacyjną ( nieskormnie, ale toż to prawda!) Ja się dostosuję, ale bez sensu żeby każdy siedział ze swoim dzieckiem w pokoju i miał do dupy wieczor

no nie wiem....muszę to przemyśleć, ale zupełnie nieprzekonana jestem:no: mój A nie będzie narzekał jak sobie filmy poogląda, on lubi oglądać filmy, a nie ma czasu na codzień
zolzik o której planujecie wyjechać?

Mój z kolei chyba na film nie będzie chętny- chyba chętniej by się towarzysko poudzielał... Ale lapka też będę miała, a filmy kto zorganizyje? Mrsmoon, przywieziecie??

Madziolka, Zołza, Forever i Ja- to ciągle niezła ekipa jak na nianię. Jescze Iza jest. Proszę o wypowiedź.

my też lapka weźmiemy a filmy jakieś na pewno M. weźmie...

a z resztą dziewczyny czy nie lepiej zorganizować coś na miejscu i sie tam właśnie dogadać, zobaczymy jakie będą warunki, jak do wieczora sie nasi Panowie dogadają itp. mój M. to typ cichacza ale jak znajdzie bratnią duszę (np w kwestii muzyki czy coś podobnego) to hulaj dusza, może gadać do rana.
No ale nie wiem co będzie i ja lubie spontan a nie wszystko planować do każdej minuty...
tak sobie tylko napisałam...

A w kwestii szafingu- my jedziemy od rodziców więc raczej nic nie biorę... Chyba, że nieudane prezenty zajączkowe:-p:-D Ale raczej jeśli mi nie przypadną do gustu, to i Wam. Na szczęście Michał powiedział teściowej, ze koniec z plastikiem:tak:

Aestima w tej kwestii jak najbardziej
tylko zrozumcie mnie ja też muszę że tak napiszę ciąć koszty bo z kasą krucho a chce sie z wami spotkać więc zbieram każdy grosz
a ze spaniem i z przypilnowaniem małego nie ma problemu u nas

my na pew no jakieś filmy znajdziemy, a jak część będzie chciała się towarzysko integrować, to Ci od filmów sobie filmy pooglądają i dzieci przypilnują

reklama
Ja wolałabym jednak opcję z nianią... Śniadanie możemy we własnym zakresie, nie ma problemu, nawet spoko, ale na nianię parę groszy wybulę. Fajnie by było spędzić wieczorek razem.

Do góry