reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spirala w ciąży!!

witam! w piątek dowiedziałam się że jestem w ciąży, a w sobotę wieczorem................ poroniłam:(:(:( wtedy również musiała wypaść "mirena" bo na dzisijeszej wizycie mój ginekolog jej nie znalazł..... Źle się czuję z tym wszystkim. Dostałam antybiotyk, tabletki uspakajające i zwolnienie ...... nie polecę już nigdy żadnej koleżance spirali, przeżyłam koszmar i szok.... Bałam się tak trzeciego dziecka, a teraz mam jakąś pustkę....

reklama
witam! w piątek dowiedziałam się że jestem w ciąży, a w sobotę wieczorem................ poroniłam:(:(:( wtedy również musiała wypaść "mirena" bo na dzisijeszej wizycie mój ginekolog jej nie znalazł..... Źle się czuję z tym wszystkim. Dostałam antybiotyk, tabletki uspakajające i zwolnienie ...... nie polecę już nigdy żadnej koleżance spirali, przeżyłam koszmar i szok.... Bałam się tak trzeciego dziecka, a teraz mam jakąś pustkę....

Bardzo mi przykro <przytul>

witam,jestem posiadaczka Mireny od 14 lipca i jutro ide ja wyjmowac,to byla najgorsza decyzja jaka podjelam zakladajac ja,od 3 miesiecy mam wrecz migrenowe bole glowy,bol plecow,lewej nogi,bole podbrzusza,dluzej juz tak nie moge,chcialam sie zabezpieczyc bo mam juz dwoch synkow i narazie nie planuje 3 ciazy,ale nie moge juz jej dluzej nosic,fakt szkoda bo tyle pieniedzy mnie to kosztowalo i mialo byc tak rozowo a tu co? meka juz tyle czasu,jestem w szoku po przeczytaniu waszych postow sadzilam iz majac Mirenie ciaza jest NIEMOZLIWA

ja slyszalam ze znajoma tez zaszla w ciaze jak miala spirale i lekarz odradzal jej wyjecie bo moglo to grozic poronieniem...wiec spirale zostawila.Spirala wrosla w macice przez ten czas i musieli ja potem operowac! straszne! nie zakladajcie spirali bo jak widac przed ciaza nie chroni a moze tylko zaszkodzic!

A myślicie że jak działa spirala ? utrudnia zapłodnienie, uniemożliwiając zagnieżdżenie się jajeczka. W większości przypadków kiedy jajeczko się zagnieździ i dojdzie do zapłodnienia to dochodzi do poronienia przez stan zapalny jaki jest w macicy . Moim zdaniem spirala to głupota, już lepiej zainwestować w tabletki .

PODBIJAM !!!
mieszkam w UK. Mirene zalozylam 29/09/2013 .
Na kontroli bylam dopiero 04/12/2013 pare dni po pierwszych mdlosciach, mialam bladziutka 2 kreseczke na TC . 07/12/2013 dostalam niewielkiego plamienia ( tylko podczas " podcierania na papierze") ktore trwalo ok 7dni . Oczywiscie umowilam sie do GP, pokazalam pielegniarce kilka pozytywnych testow jednak jej test wyszedl negatywny ... skutek- nie zrobilii USG, bhcg tylko 2 . Dzis mamy 30/12/2013 a ja mam dalej pozytywne testy ( zbardzo jasniutka kreseczka ) koleja wiizyta w szpitalu = slowa pielegniarki 25/12/2013 -"Po "doslownym tlumaczeniu " : boli cie brzuch bo masz tam duzo rzeczy w srodku" .

W ciagu 2 tygodni spodnie ktore mi spadaly przylegaja idealnie do brzucha,przybralam 2 kg, mam bialy gesty sluz tak jak przy wczesniejszych 2 ciazach .Brzuszek rosnie tak "od dolu" gdyby nie mirena nie miala bym watpliwosci = ciaza ...

Maz i znajomi nie moaga mnie juz sluchac, ja tylko czytam i szukam w necie ... Straszne ...

po 6 stycznia wybieram sie do polskiego ginekologa na USG abym znowu mogla normalnie funkcjonowac a Mirene na 100% wyjmuje !!!

Hej dziewczyny. Jestem mamą 2 łobuzów od 8 lat stosuje spiralkę i pech chciał w tym roku zaszłam w ciążę. Ogólnie rozwija się prawidłowo spiralą jest nad płodem ciągle w tym samym miejscu. Jestem w 12 tc. Mam pytanie co do plamień czy któraś z was też plamiła lekarz powiedział że może to być od spirali błagam pomóżcie

Hej dziewczyny. Jestem mamą 2 łobuzów od 8 lat stosuje spiralkę i pech chciał w tym roku zaszłam w ciążę. Ogólnie rozwija się prawidłowo spiralą jest nad płodem ciągle w tym samym miejscu. Jestem w 12 tc. Mam pytanie co do plamień czy któraś z was też plamiła lekarz powiedział że może to być od spirali błagam pomóżcie

Właśnie jestem na tym samym etapie ciąży 13 tydzień, jest chłopczyk, a mam w domu 4 córeczki.. Boję się, bo spiralka na ostatnim usg była tuż obok dziecka - obok umiejscowienia trofoblastu... Wcześniej była wyżej nad dzieckiem i ciągle krwawienia miałam i mam, bo drapala po macicy i robiła krwiaczki... Strasznie się boję, że biedy narobi.. A do 1 czerwca do terminu porodu jeszcze 192 dni... 😪 A w ciążę zaszłam mimo, że była prawidłowo założona, bo robiłam usg we wczesnej ciąży, gdy nie było widać dziecka - mam dowód, że dobrze była zamontowana 🙄 u znajomej przyjaciółka miała podobnie, rodziła w Suwałkach i w trakcie porodu spiralka wbiła się w ciemiączko...

Moja znajoma zaszła w ciążę mając założona spirale, córeczka urodziła się zdrowa a spirala umiscila się za uchem dziecka

reklama
Moja znajoma zaszła w ciążę mając założona spirale, córeczka urodziła się zdrowa a spirala umiscila się za uchem dziecka

Jak to za uchem? Ale nie dotykając do dziecka? Mówią, że zwykle wrasta w łożysko, albo najpierw rodzi się spiralkę a później dziecko (pewnie gdy zaszło się w ciążę, bo spiralka zaczęła wypadac - ale wtedy można ją wyjąć i na początku ciąży )

Do góry