reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

wooow... stęsknilam sie za Wami...

Domik - ja cichutko też chcę sie przyłączyć do skalpela, ale nie wiem czy się zmobilizuje - może Wy mi pomożecie
Agacynda - to po jajku może być zatwardzenie? bo mój maluch robi gęste kupska raz dziennie i to z wysiłkiem lub moją pomocą
Paulinko - a to niespodzianka! to co - robimy nowy plebiscyt na imię czy już macie??:-D

Maksio rośnie jak na drożdżach - w niedzielę około pęknie nam 6kg!! dziś gotujemy i pieczemy, bo w niedzielę moja Mama obchodzi 60. urodziny. Maksiowi wyprasowalam białą koszulę :tak: a ja... chyba pożyczę jakąś bluzkę od siostry, bo w nic się nie dopinam na biuście :zawstydzona/y:
a to mój Calineczek:
Zobacz załącznik 612864Zobacz załącznik 612865

reklama
paulinko hahaha ale numer :-D niezły łobuz się szykuje, może jednak doczekasz się wymarzonej córeczki ;-)
domik właśnie wyobraziłam sobie randkę Leny i Jakuba - najpierw wspólne śpiewy, później uroczyste lizanie podłogi i na koniec potok soczystych buziaków :-D romantico! ;-)
agacynda jak Aniela dzisiaj? mam nadzieję że lepiej!
Gosiak młody sam chodzi przy meblach i trzymając się wszystkiego co się da przesunąć i przepchnąć :-D ładnie też sam idzie trzymając się za jeden mój palec więc myślę że pójdzie tak jak siostra koło roczku :tak:
Sihaya, Gosiak co za ironia Wasze kobitki łysolinki a ja mojemu spokojnie mogłabym już kitki wiązać :-D :rofl2:
Anulk@ ale słodki! i jak się zmienił :szok: przystojniak Wam rośnie ;-)udanej imprezki!

Sihayko fajnie że Nadusi podobają się wygibaski a to pewnie dlatego że przy mamie czuje się bezpieczna :)

Anulko Maksiu boski a te zdjęcia na pościeli to się Wam udaly :) kiedy on tak urósł? :) a jak tam sprawa z pieniędzmi? Mam nadzieje że pozytywnie.

Pianko to pięknie :) chwal się od razu jak pójdzie :) ej to daj nam trochę włosów Kuby :D

Anulka Maksio słodziutki:) i jaki już duży chłopczyk:)

No niespodziankę mamy i to konkretną, ale na razie to boję się uwierzyć, że to może być dziewczynka, bo jakby się później okazało, że jednak nie to byłabym strasznie zawiedziona... Z drugiej strony jakoś tak przyzwyczaiłam się do Mateuszka i nadal mówię- mały, on itd...
Co do imienia to będziemy wybierać dopiero jak nam pan na 3d potwierdzi, że to dziewczynka, ale tym razem będzie dużo, dużo łatwiej:) Listę mam już - Lilianka, Ninka, Majeczka, Milenka, Zosia, Blanka, Nadia, a Ł coś mówił o Karolinie i Zuzi:)
He he najlepsze, że ja już zaczęłam wydawać ciuszki, które uzbierałam dziewczynkowe:)

Anulka cudowny Maksiu !! jakie się fajny zrobił ;-) taki chłopczyk z tłuszczykiem hihihi wreszcie Nelka nie jest samotna w swoich oponkach i fałdkach hehehe śliczny! mleczko Mamusi służy Chłopinie :p
Generalnie to jajko jest uczulające mocno, a widzę u Nelki, że im jest starsza, tym jajko na Nią działa coraz gorzej. No wczoraj to była kulminacja chyba. Dzisiaj Młoda pije herbatkę z kopru...

Pianko dzisiaj Nelka lepiej aczkolwiek nie jest normalnie... kilka dni i się unormuje. może jutro...

Gosik bo mi się cały czas wydaje, że Twoja Sara ma pół roku hehehe a Nelki w spacerówie jeszcze nie mam. zresztą ona w tej spacerówce jeszcze leży. Ale kurczę nie podoba mi się ta spacerówka, gondola była taka cudowna. w ogóle mi się spacerówki nie podobają ;-) hehe

Paulinka to Ty narazie przystopuj z tym rozdawaniem ubrań ;-) bo będziesz musiała odzyskiwać hihihi oby babeczka była &&&&

Jakieś innowacje na bb pt "dziekuję" i "lubię" hehe... co to fb potrafi zrobić nawet z forum:D

Agacynda jak Nelka? lepiej już dzisiaj??

Anulk@ ale Ci Maksiu rośnie!!!:) suuuper:) taki duży już a dopiero co się urodził:)

Gosiaku na kwestii smaku są dwa nowe koktajle:D "smoothie z ananasem" (ten na pewno spróbuję, jego zielonowatość aż krzyczy co mnie: "wypij wypij mnie!!":D) a drugi "zielone smoothie" (z zielona herbata kiwi i szpinakiem).

Paulinka to kciukasy za córeczkę!! Lilianka baaaardzo ładnie, Nadia - no cóż:D, Milenę też rozważaliśmy;)

Ostatnia edycja:
Sihayko dzisiaj o niebo lepiej! wreszcie zadowolone dziecko... spała na pierwszej drzemce półtorej godziny a teraz jeszcze 40 minut i herbatkę piła i je normalnie cyca i dyni z ziemniakiem wsunęła trochę...także dzisiaj jestem zadowolona z niej. nawet mi dała poćwiczyć i latała po macie całej i wokół :-)
a co tam u Nadi? co jadła dobrego? co już masz przetestowane?

To super, że Nelka wróciła do formy:) Nadka też już co raz lepiej:) a wczoraj po wieczornym cycu to mnie rozkleiła, tak się we mnie wczepiła, żebym nie odkładała jej do łóżeczka, że jak taki mały misio koala wyglądała;) hehe... i jak tylko próbowałam ją odłożyć to się rozbudzała i wczepiała jeszcze mocniej łącznie z tym, że rękę mi pod bluzkę wsadziła, chwyciła za ramiączko stanika i nie chciała puścić;)
A z jedzenia w sumie nic nowego (przetestowane mamy marchewkę, ziemniak, pietruszkę, dynię, jabłko, gruszkę, kleik kukurydziany, kaszę manna - i po tych dwóch ostatnich jak na razie męczył ją brzuszek więc dałam spokój i może za tydzień gdzieś spróbujemy znowu). Jutro za to dodajemy do zestawu brokuł;)

Pięknie Ci Sihayko Nadunia pokazała jak kocha mamusię ;-)
szkoda, że kleik i kaszka tak podziałały na Kruszynkę. Ale dobrze, że toleruje warzywka i owocki tak ładnie. Jestem ciekawa jak zareaguje na brokułka :D hehe ja Nelce nawet nie daje teraz, bo mnie kobiecina opluje tym brokułem :D

reklama
Do góry